Witam!
Mam pytanie do osób będących w temacie ZUS, a mianowicie składkach zdrowotnych. Jak to jest z tymi składkami jak się jest daytraderem i według państwa bezrobotnym, ale nie zarejestrowanym w urzędzie pracy. Czy taka osoba jest skazana na płacenie za wszystko bądź wykupienie prywatnych składek prywatnych firm leczniczych?
Czy da się prywatnie przekazywać pieniądze na składki zdrowotne i mieć świadczenia tak jak pracujący?
Innymi słowy co może daytrader zrobić, aby leczenie miał tak jak osoba pracująca, płacąca składki?
Drugie pytanie, to co Wy osoby utrzymujące się tylko z forex robicie aby zadbać o swoje leczenie?
Zdrowie "bezrobotnego" daytradera- o składkach zdrowotnych
Re: Zdrowie "bezrobotnego" daytradera- o składkach zdrowotny
Da się indywidualnie płacić składkę zdrowotną samemu do nfz,jej wysokość zależy od tego kiedy skonczyl ci sie poprzedni okres ubezpieczenia.Jesli dawno to kwota bedzie dodatkowo powiekszona o ,,zaległosci''.
Ja płaciłem prywatnie i nie miałem problemów.
W urzędach i wszędzie ZAWSZE będziesz postrzegany jako bezrobotny choćbyś zarabiał i 50 000 zł miesiecznie
.Oczywiscie jesli nie masz wlasnej dzialalnosci lub etatu.
Ja płaciłem prywatnie i nie miałem problemów.
W urzędach i wszędzie ZAWSZE będziesz postrzegany jako bezrobotny choćbyś zarabiał i 50 000 zł miesiecznie