Strategia oparta tylko na średnich.
Strategia oparta tylko na średnich.
Witam.
Zastanawia mnie czy udało sie komuś stworzyć zarabiającą strategie opartą tylko na średnich kroczących? Nie wnikam jakie to mają byc średnie, czy jest to jedna czy dziesięć średnich, jaki interwał, jakie parametry, czy wejścia oparte sa na podstawie przecięcia sie średnich czy na podstawie przecięcia średniej przez cene czy jeszcze coś innego ale ważne jest aby to były tylko średnie.
Na forum nie wiele znalazłem na ten temat a to co znalazłem to stwierdzenie że jak by sie tak dało to każdy by taką miał albo że średnie są dla nowych którzy myślą że ustawią sobie dwie i będą tylko klikać buy sell.
Uprzedzając pytanie, za zarabiającą uważam taką która daje + w miesięcznym rozrachunku.
Zastanawia mnie czy udało sie komuś stworzyć zarabiającą strategie opartą tylko na średnich kroczących? Nie wnikam jakie to mają byc średnie, czy jest to jedna czy dziesięć średnich, jaki interwał, jakie parametry, czy wejścia oparte sa na podstawie przecięcia sie średnich czy na podstawie przecięcia średniej przez cene czy jeszcze coś innego ale ważne jest aby to były tylko średnie.
Na forum nie wiele znalazłem na ten temat a to co znalazłem to stwierdzenie że jak by sie tak dało to każdy by taką miał albo że średnie są dla nowych którzy myślą że ustawią sobie dwie i będą tylko klikać buy sell.
Uprzedzając pytanie, za zarabiającą uważam taką która daje + w miesięcznym rozrachunku.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Re: Strategia oparta tylko na średnich.
nie mi, zawsze patrze czy nie ma danych, czy SR czy LT, choć na demie miałem pare wejść dobrych tylko z SMA i expedient warzywniaka dobrze pisze, im wyższy interwał tym lepsza skuteczność, ale SL też odpowiednicolt113 pisze: Zastanawia mnie czy udało sie komuś stworzyć zarabiającą strategie opartą tylko na średnich kroczących?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:08 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Jeśli masz na myśli generowanie sygnałów wejścia i wyjścia przy uzyciu tylko średnich to tak - udało. Nawet kilka.colt113 pisze:Witam.
Zastanawia mnie czy udało sie komuś stworzyć zarabiającą strategie opartą tylko na średnich kroczących?
No, ale na TF D1. Niżej wszystko co wymyśliłem i wsadziłem do strategy buildera traciło konsekwentnie. Może się na tym nie znam.Barabasz pisze:Jeśli masz na myśli generowanie sygnałów wejścia i wyjścia przy uzyciu tylko średnich to tak - udało. Nawet kilka.colt113 pisze:Witam.
Zastanawia mnie czy udało sie komuś stworzyć zarabiającą strategie opartą tylko na średnich kroczących?
Możeexpedient warzywniaka pisze:No, ale na TF D1. Niżej wszystko co wymyśliłem i wsadziłem do strategy buildera traciło konsekwentnie. Może się na tym nie znam.Barabasz pisze:Jeśli masz na myśli generowanie sygnałów wejścia i wyjścia przy uzyciu tylko średnich to tak - udało. Nawet kilka.colt113 pisze:Witam.

A co konkretnie testowałeś? Bo jeśli przecięcie średnich ceny to raczej nie wróżę sukcesu

Wiadomo że na całą strategie składa sie więcej czynników ale tak głównie o to mi chodziło.Barabasz pisze:Jeśli masz na myśli generowanie sygnałów wejścia i wyjścia przy uzyciu tylko średnich
Tylko teraz przyszło mi do głowy takie pytanie, skro udało sie Tobie stworzyć taką strategie to w jakim celu tworzyłeś kolejne? Miały lepsza skuteczność czy poprzednie się z czasem "wypalały" ?
Dzięki za dopwiedzi

Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Weź wykres AUD/USD H1, nanieś EMA 24 i smoothed 4 bądź ema 4/5.
Weź wykres EUR/USD D1 i nanieś EMA 22, EMA 48 i smothed 5.
Widzisz zależności ?
J.
PS. Przecięcia nie są sygnałami zajęcia pozycji.
Weź wykres EUR/USD D1 i nanieś EMA 22, EMA 48 i smothed 5.
Widzisz zależności ?
J.
PS. Przecięcia nie są sygnałami zajęcia pozycji.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:18 przez chojnak, łącznie zmieniany 2 razy.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
setki możliwości, ale potem widziałem, że każda zmiana okresu i rodzaju sredniej zmienia wynik to mi zaczelo wygladac na optymalizowanie. robienie przypadkowych ustawien to tez bezsens, a i przeciecia srednich i srednich z oscylatorami , i oscylatorów,jakos wszystkie moje kartkowe "genialne" pomysly spłonely w jednej chwili , i dobrze bo bym sobie robil jeszcze dluzej nadzieje, ze potrzebbny mi automat... wole robic to samBarabasz pisze:Możeexpedient warzywniaka pisze:No, ale na TF D1. Niżej wszystko co wymyśliłem i wsadziłem do strategy buildera traciło konsekwentnie. Może się na tym nie znam.Barabasz pisze: Jeśli masz na myśli generowanie sygnałów wejścia i wyjścia przy uzyciu tylko średnich to tak - udało. Nawet kilka.
A co konkretnie testowałeś? Bo jeśli przecięcie średnich ceny to raczej nie wróżę sukcesu