CFD - różnice kwotowań. Jaki wiarygodny broker??

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
pocharatek
Stały bywalec
Stały bywalec

CFD - różnice kwotowań. Jaki wiarygodny broker??

Nieprzeczytany post autor: pocharatek »

Ostatnio zainteresowałem się graniem na bardzo płynnych spółkach z usa. Po pierwsze pasuje mi godzina notowań, po drugie ważniejsze, price action jest w moim odczuciu bardziej przewidywalny niż wykresy jakichkolwiek indexów i walut jeżeli chodzi o krótki okres (1-5min, 15m-60m).

Pomyślałem nic prostszego tylko zacząć testować strategie na demo (real time). Niestety przeraziła mnie różnica kwotowań (wykresów) u różnych brokerów w tym na stooqu. (z załączniku zrzuty z ekranu - Stooq, Cityindex, SaxoBank, AliorBank). Jestem ciekawy Waszej opinii i głównie doświadczeń odnośnie CFD na akcje i różnych brokerów. Czy różnice wykresów są spowodowane świadomą ingerencją brokerów w kwotowania tak żeby nie dało się nic ugrać - np. sytuacja z mega długimi cieniami świec w SaxoBanku? Gdzie szukać AUTENTYCZNYCH kwotowań najlepiej real time.

Czyli podsumowując. Jaki broker jest pewny, godny zaufania jeżeli chodzi o kwotowania CFD na akcje?? 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Jakiego brokera szukasz do gry pozycyjnej, czy daytrading? XTB w swojej ofercie ma cfd na amerykańskie akcje ze spredem 1 cent coś jak level 1. Prowizja za wejście $8 i 8 za wyjście, depo na poziomie 15% dla słoni 10% Jeżeli chcesz przytulić coś na kilka dni to lichwa wynosi 3 lub 1 miesięczny libor ( nie pamiętam dokładnie )+ 2,5% Oczywiście wszystko na MT4 broker jak najbardziej wiarygodny jeśli chodzi o equity CFD

pocharatek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pocharatek »

Po małej ilość odpowiedzi wnoszę, że mało kto z forum gra na CFD na akcje... Do XTB mam dość małe zaufanie...

Z tego co się w między czasie dowiedziałem, to w USA jest odgórnie zakazany handel na CFD akcji amerykańskich (na akcje z poza - dozwolone) - czyli amerykanscy brokerzy odpadaja. Zostają głównie brytyjscy...

Jeżeli jest jeszcze ktoś z wiedzą na ten temat (CFD) to zapraszam do dyskusji...

pozdro :D

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Szczerze to ja bym w ogóle nie patrzył na notowania brokera który udostępnia dane CFD a raczej na kurs kontraktu na którym jest oparty.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Windsor ma sporą ofertę.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19769

Ja gram w GKFX - oferta jest wręcz ogromna - bo tak trzeba nazwać kilkaset akcji z USA, Niemiec, Francji, Włoch nawet Turcji.

Po odchyleniu od ceny i mojej reklamacji wszystko zwrócili.

Lewar 1:20 - prowizji nie porównywałem bo na razie ofert nie jest zbyt wiele.

To może być jakaś alternatywa a być może przyszłość.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Różnice kwotowań wynikaja z tego, że CFD może wystawić każdy broker i albo robią taki instrument w konsorcjum albo samodzielnie dla własnych klientów stąd też mogę dowolnie kształtować wykres. Przy CFD zawsze drugą stroną transakcji jest broker, który za pewne hedge'uje się w jakiś sposób całościowo lub częściowo a jak mu coś nie pójdzie to zawsze ma klienta którego obciąży swoim błędem ;)

ODPOWIEDZ