Witam.
Czy jest jakaś opcja zabezpieczenia się przed spadkiem kursu przez weekend na MIG
Planuję wziąć troche lotów euro do usd i poczekać ze 3-4 tyg. Jak kurs trochę podejdzie to zrobie S/L na wysokości za jaka kupie i niech się dzieje co chce, tylko pytanie co będzie jak w jakiś wekend coś się w europie niespodziewanego wydarzy i kurs zjedzie do 1,25 czy mój S/L zadziała na poziomie otwarcia w poniedziałek czyli na 1,25???
Pozdrawiam
wekendowe spadki czy można się zabzspieczyć??
Nie ma gwarancji SL na lukach - zamknięcie nastąpi po kursie otwarcia w pon.
Dlatego albo zamykasz na weekend i otwierasz w poniedziałek, albo otwierasz przeciwną pozycje i zamykasz w poniedziałek (podobny efekt z zamknięciem ale płacisz SWAP za utrzymywanie 2 pozycji przez weekend).
Dlatego albo zamykasz na weekend i otwierasz w poniedziałek, albo otwierasz przeciwną pozycje i zamykasz w poniedziałek (podobny efekt z zamknięciem ale płacisz SWAP za utrzymywanie 2 pozycji przez weekend).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Myślałem inaczej mam pozycję otwartą górkę ustawiam S/L np. 300 nizej
Przed 23,00 w piatek kupuję tyle samo tylko na spadek. W niedzielę o 23,00 jeżeli euro idzie dalej w górkę to zamykam pozycję otwartą na dół.
Na tej operacji tracę to co przeleciało przez weekend do góry + spred od pozycji kupionej na dół.
W przypadku gdy w weekend sytuacja się zmienia ijet gwałtowne tąpniecie pozycja która szła do góry zamyka się na otwarcie a pozycja która miała iść na dół plusuje. Zastanawiam się czy w takim wariancie ustawianie S/L ma sens
Przed 23,00 w piatek kupuję tyle samo tylko na spadek. W niedzielę o 23,00 jeżeli euro idzie dalej w górkę to zamykam pozycję otwartą na dół.
Na tej operacji tracę to co przeleciało przez weekend do góry + spred od pozycji kupionej na dół.
W przypadku gdy w weekend sytuacja się zmienia ijet gwałtowne tąpniecie pozycja która szła do góry zamyka się na otwarcie a pozycja która miała iść na dół plusuje. Zastanawiam się czy w takim wariancie ustawianie S/L ma sens