Grupa Trading Jam - WAŻNE!

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
slaweeek
Bywalec
Bywalec

Re: Grupa Trading Jam - WAŻNE!

Nieprzeczytany post autor: slaweeek »

Cblondyn pisze:Podejrzewam, że Sąd nawet sprawą sie nie zajmie. Ma co innego na głowie niż zajmowanie sie pierdołami. O co chcesz go oskarżyć? Powiedzenie o kimś, " że jest IB" to pomówienie? Przecież "bycie IB" nie jest przestępstwem. Zgodne z prawem. Jak ktoś ci powie, że jesteś: oszustem/złodziejem/pedofilem itp. to jak najbardziej. Jak ktoś powie o mnie, że mam krzywe nogi albo jestem łysy to mam lecieć do Sądu? Posiadanie krzywych nóg to nie przestępstwo ;).
Widze, że ten forex to troche już Wam szkodzi ;). Więcej luzu panowie

po pierwsze, to sąd się tym zajmie jak będzie powództwo cywilne.

a po drugie, całkowicie się z tobą nie zgadzam. bo według twojej logiki koleś może kłamać, oczerniać i opluwać i to jest cacy miodzio zaś człowiek, który chce bronić swego imienia przed kłamstwami to zajmuje się pierdołami. cóż mamy całkowicie inne postrzeganie sprawiedliwości i odpowiedzialności za słowa.

bo w/g mnie Rafał robi duży błąd. powinien takiego trolla zaciągnąć do sądu po grube odszkodowanie a nie bawić się w pierdoły typu filmiki na jutubie. jak jeden troll zapłaci kilkadziesiąt kilo na cel społeczny to dopiero wtedy reszta dwa razy się zastanowi zanim napisze jakieś kolejne kłamstwo.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Niech ktoś mnie uświadomi. 16 stron tego wątku pomijając wycieczki osobiste (w sumie jak to pominiemy to niewiele zostanie), dotyczy tego, że TJS nie dostaje pieniędzy w modelu prowizyjnym za działania marketingowe, tylko jako stałą miesięczną opłatę? Wcześniej już o to zapytałem, ale nikt nie odpowiedział.
Dla mnie wygląda to tak (jeśli się mylę to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu):

IB -> działania marketingowe na rzecz brokerów -> wynagrodzenie zazwyczaj uzależnione od obrotu naliczane od razu
TJS -> działania marketingowe na rzecz brokerów -> wynagrodzenie miesięczne stałe

I teraz dlaczego pierwsza opcja to patologia i pasożyty, a druga jest super cacy? Jak dla mnie różnica jest subtelna, ale może coś pominąłem?

PS. I nie chodzi mi o to, że taki sposób finansowania TJS jest zły (skoro uczestnicy są tego świadomi), chodzi tylko o to, że nie wydaje mi się, aby IB było czymś złym? A nazywanie IB pasożytami i nierobami to chyba gruba przesada.

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cromwell78 »

PAblo po raz ostatni Ci odpowiem bo juz nie mam siły ..

jak chcesz sobie kupic logo na FB TJS to wpłacasz kase jak do lichenia i tyle
mozesz byc i zakladem pogrzebowym, kwiaciarnia .. jak i MICROSFOTEM :) to co jestesmy IB microsfotu ?

Odniesmy sie do definicji za ivestopedia : http://www.investopedia.com/terms/i/int ... broker.asp
------------------------------------------------------------------------------------------------
What is an 'Introducing Broker - IB'
An introducing broker (IB) is a futures broker who has a direct relationship with a client, but delegates the work of the floor operation and trade execution to another futures merchant. The merchant firm is usually a close partner of the IB.
------------------------------------------------------------------------------------------------
https://comparic.pl/introducing-broker- ... z-rozwoju/ - dla nie umiejacych po chinsku
Co to jest ten Introducing Broker. Jest to osoba/firma, która podpisuje umowę o współpracy z brokerem. IB w zamian za “ściągnięcie” klienta do brokera dostaje prowizję od obrotu klienta.
Dla brokera jest to korzystne bo płaci tylko procent od swoich zysków.

Odniesmy sie teraz do definicji.
"Czyli polecanie brokera ".. TJS nie poleca wyswietla tylko logo i pisze ze dany broker wsparł TJS
"dostaje % od obrotu klienta lub od wpłat itp ." TJS nic takiego nie robi
"Działania marketingowe na rzecz brokerów" - TJs zadnych działan nie prowadzi
poza wstawieniem logotypu jak puszczenie reklamy w srodku filmu na polsacie... :)

Czy TVN albo POLSAT robił działania marketingowe sprzedajac czas antenowy XTB za reklame Mikelsenem ?
XTB kupił po prostu baner przy austradzie i zamiescil tam co chcial
w Modelu TJS my mówimy kto nas wsparł... jak datki na Licheń
ta kasa jest za NIC.. poza napisaniem ze taki to a taki podmiot nas wsparł i wyswietlenia logo
TJS nie swiadczy zadnych uslug Brokerom !!! Zadnych powtarzam zadnych ...
i mogę to udowodnić w sądzie ..

Co do IB uważam ze jest to model zły ponieważ pod płaszczkiem edukacji, słabej zreszta
przyczepiło się do tradingu sporo oszołomów nie mających o tym zielonego pojęcia widząc łatwą kasę
z wciskania kitu. Gdyby nie model IB nie byłoby tej patologi.
Uważam ze IB to pasożytnictwo na innych traderach
Jesli sam sobie robisz IB zeby odzyskac prowizje wykazujesz sie sprytem w tym głupim systemie...
ale żerowanie na kolegach traderach uważam za pasożytnictwo
a trader powinien zarabiac na rynku jesli chce sie nazywac traderem a nie naszkoleniach i ibekach
takie jest stanowisko TJSU

ja nie zakazuje wam byc IB albo byc w programach IB albo szkolic ludzi robcie co chcecie
ale TJS jako polska scena traderska bedzie o tym mowila glosno ze dla nas to jest słabe i nie jest to trading :)
mamy do tego prawo korzystajac z wolności wypowiedzi
nikogo nie szkalujemy ... uważamy po prostu ze nie jest to dobre dla tradingu :) tyle w temacie

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Wręcz przeciwnie, prowadzicie działania marketingowe na rzecz brokera.
To, że wiszą ich loga,to jedna sprawa, można powiedzieć tak jak Pan to tłumaczy, że wsparli was finansowo, więc mogą wisieć.
Ale to, że można uzyskać kartę członkowską pod warunkiem posiadania konta u tych "wiszących" brokerów, to są jak najbardziej działania na rzecz brokera.
Nowi uczestnicy widząc wiszące loga sponsorów i wymóg przy rejestracji posiadania u nich konta myślą, że są to brokerzy polecani i sprawdzeni przez was, co do których dajecie gwarancję rzetelności i dobrego działania. Zakładają tam konta i to jest właśnie wasz wkład w przychód brokera. Nie wgłębiając się tutaj, czy jesteście ib, czy nie.
Sam bym się do was zapisał, ale wymóg posiadania konta u określonego brokera mnie powstrzymuje. Mam konto u brokera, który wcześniej was wspierał i płacił wam za pokazanie się na ścianie, odpowiada mi on i nie mam ochoty zakładać konta gdzie indziej.

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

kupidyn pisze:Sam bym się do was zapisał, ale wymóg posiadania konta u określonego brokera mnie powstrzymuje. Mam konto u brokera, który wcześniej was wspierał i płacił wam za pokazanie się na ścianie, odpowiada mi on i nie mam ochoty zakładać konta gdzie indziej.
Jesteś tępy czy udajesz takiego? Nie ma wymogu posiadania żadnego konta ani żadnej karty, ile razy jeszcze Rafał będzie to musiał pisać? <FACEPALM>

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Robczan pisze:
kupidyn pisze:Sam bym się do was zapisał, ale wymóg posiadania konta u określonego brokera mnie powstrzymuje. Mam konto u brokera, który wcześniej was wspierał i płacił wam za pokazanie się na ścianie, odpowiada mi on i nie mam ochoty zakładać konta gdzie indziej.
Jesteś tępy czy udajesz takiego? Nie ma wymogu posiadania żadnego konta ani żadnej karty, ile razy jeszcze Rafał będzie to musiał pisać?

Napisałbym, że jesteś idiotą, ale szkoda klawiatury. Widziałeś formularz na ich stronie? Widziałeś ich regulamin? Bo ja poświęciłem na to 5 minut i go przeczytałem. Naprawdę uważasz, że każdy nowy potencjalny zainteresowany powinien wysyłać do zarządu fundacji zapytanie, czy to co mają na własnej stronie jest aktualne, czy zrobione tylko "dla beki"?

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

kupidyn pisze:Wręcz przeciwnie, prowadzicie działania marketingowe na rzecz brokera.
To, że wiszą ich loga,to jedna sprawa, można powiedzieć tak jak Pan to tłumaczy, że wsparli was finansowo, więc mogą wisieć.
Ale to, że można uzyskać kartę członkowską pod warunkiem posiadania konta u tych "wiszących" brokerów, to są jak najbardziej działania na rzecz brokera.
Nowi uczestnicy widząc wiszące loga sponsorów i wymóg przy rejestracji posiadania u nich konta myślą, że są to brokerzy polecani i sprawdzeni przez was, co do których dajecie gwarancję rzetelności i dobrego działania. Zakładają tam konta i to jest właśnie wasz wkład w przychód brokera. Nie wgłębiając się tutaj, czy jesteście ib, czy nie.
Sam bym się do was zapisał, ale wymóg posiadania konta u określonego brokera mnie powstrzymuje. Mam konto u brokera, który wcześniej was wspierał i płacił wam za pokazanie się na ścianie, odpowiada mi on i nie mam ochoty zakładać konta gdzie indziej.
prosze wymieic jeda osobe ktora dostala karte czlonkowska :)
nie ma czegos takiego jak karta czlonkowska . .

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Przeczytałem ten arcy ciekawy wątek i zastanawia mnie jedno - po co Rafale jakkolwiek tłumaczysz się innym? Nie bardzo rozumiem w czym problem, że TJS reklamuje takiego czy innego brokera dając banery czy cokolwiek tam innego... firma płaci to pokazywać a ludzie niech sami wybierają... kurcze widziałem filmiki TJSu i jakoś mi do głowy nie przyszło żeby rejestrować się w XTB itd. Baa NAWET JEŚLI uzależnili by wejście do grupy tjsu od konta u brokera X czy Y to w czym problem? mają do tego prawo ponieważ to ICH inicjatywa!!! Na ICH warunkach a jeśli komuś nie odpowiadają to trudno. Przecież nikt z Was nie ma pretensji i nie oskarża o oszustwo firm z innych branż do których również nie macie wstępu lub wstęp jest ograniczony różnymi kryteriami np zaporową ceną, wejściem tylko z kartą członkowską za którą trzeba było wcześniej zapłacić itp.
Natomiast jeśli chodzi o zarabianie przez Rafała... kurcze ludzie kilka filmików widziałem z jego udziałem i NIGDY nie powiedział, że zarabia zawsze, że jest Alfą i omegą - jest wręcz przeciwnie pokazuje swoje błędy i porażki i uczciwie mówi, że wtopił tu i tam. Więc ponownie pytam o co Kowalowi chodzi z tym zarabianiem od wt do końca mc? Czy ma coś udowadniać TYLKO dlatego, że kilka razy zrobił jakiś strzał i wyszedł na tym dobrze co zresztą później pokazał ciesząc się na filmikach... no tak pewnie powinien płakać, że mu wyszło - ot polska mentalność.
Moja prywatna opinia jest taka, że w tym przypadku jest JAK ZAWSZE czyli ktoś upierdzielił kasę bo ślepo szedł za innymi nie mając własnych umiejętności i odpowiednio wytrenowanej psychiki i z tej całej frustracji musi kogoś obwinić - zgodnie z zasadą "ja nie to oni - oni to świnie a ja jestem cacy"

Pozdrawiam ;)

cromwell78
Stały bywalec
Stały bywalec

kupidyn pisze:
Robczan pisze:
Jesteś tępy czy udajesz takiego? Nie ma wymogu posiadania żadnego konta ani żadnej karty, ile razy jeszcze Rafał będzie to musiał pisać?

Napisałbym, że jesteś idiotą, ale szkoda klawiatury. Widziałeś formularz na ich stronie? Widziałeś ich regulamin? Bo ja poświęciłem na to 5 minut i go przeczytałem. Naprawdę uważasz, że każdy nowy potencjalny zainteresowany powinien wysyłać do zarządu fundacji zapytanie, czy to co mają na własnej stronie jest aktualne, czy zrobione tylko "dla beki"?

Formularz jest popsuty :) karty czlonkowskiej nikt nie dostał

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

To przechodzę do pytania, które miałem wcześniej: jeśli chciałbym kiedyś przyjść popatrzeć na grę w tjs, to wystarczy wcześniejsze umówienie się?

ODPOWIEDZ