Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
21
42%
Poza paroma minusami są ok
15
30%
Przeciętny
5
10%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
8
16%
 
Liczba głosów: 50

asd213
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 04 mar 2018, 12:47

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: asd213 » 25 sie 2019, 16:44

Mam pytanie odnośnie zamknięcia stratnych pozycji przez brokera. Załóżmy, że zagrałem 0.10 lotów na EUR/USD z kapitałem 1000zł, przy ilu procent margin broker zamknie mi pozycję jeśli będzie stratna?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9215
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 26 sie 2019, 09:44

asd213 pisze:
25 sie 2019, 16:44
Mam pytanie odnośnie zamknięcia stratnych pozycji przez brokera. Załóżmy, że zagrałem 0.10 lotów na EUR/USD z kapitałem 1000zł, przy ilu procent margin broker zamknie mi pozycję jeśli będzie stratna?
Na dole platformy, przy depozycie, masz parametr Leverage Usage (Wykorzystanie dźwigni). Dukascopy przy 100% wykorzystania zablokuje możliwość otwierania nowych pozycji, przy 200% zrobi albo częściowy hedge, albo zamknie najbardziej stratną pozycję (opcja do wyboru w ustawieniach konta w panelu klienta).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1706
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 26 sie 2019, 10:40

raposo pisze:
26 sie 2019, 09:44
[Dukascopy przy 100% wykorzystania zablokuje możliwość otwierania nowych pozycji, przy 200% zrobi albo częściowy hedge, albo zamknie najbardziej stratną pozycję (opcja do wyboru w ustawieniach konta w panelu klienta).
Możesz to wytłumaczyć łopatologiczne ? Pisząc 200% masz na myśli sytuację, gdy kapitał zjedzie do połowy wymaganego depozytu ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9215
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 26 sie 2019, 11:40

Łopatologicznie najlepiej zajrzeć na Wiki Dukasa, gdzie rozpisuje to dokładnie ze wzorami ;)

https://www.dukascopy.com/wiki/en/forex ... f-leverage

Kod: Zaznacz cały

Use of Leverage = (Used Margin / Equity)*100
Na MT4 jest Equity / Used margin * 100

Po prostu wzór działa w drugą stronę, niż na MT4 ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1706
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 26 sie 2019, 11:52

raposo pisze:
26 sie 2019, 11:40
Na MT4 jest Equity / Used margin * 100
To Dukas ma lewar 1:100 ? Sądziłem, że oferują 1:300.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9215
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 26 sie 2019, 12:03

MarioDM pisze:
26 sie 2019, 11:52
raposo pisze:
26 sie 2019, 11:40
Na MT4 jest Equity / Used margin * 100
To Dukas ma lewar 1:100 ? Sądziłem, że oferują 1:300.
W Dukascopy Bank 1:100 na start, można ubiegać się o max. 1:200.
W Dukascopy Europe 1:30 wg ESMA, wcześniej standard 1:100, max. 1:300.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1706
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 26 sie 2019, 12:10

raposo pisze:
26 sie 2019, 12:03
MarioDM pisze:
26 sie 2019, 11:52
raposo pisze:
26 sie 2019, 11:40
Na MT4 jest Equity / Used margin * 100
To Dukas ma lewar 1:100 ? Sądziłem, że oferują 1:300.
W Dukascopy Bank 1:100 na start, można ubiegać się o max. 1:200.
W Dukascopy Europe 1:30 wg ESMA, wcześniej standard 1:100, max. 1:300.
A po jakim czasie od tego startu można dostać 1:200 ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9215
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 26 sie 2019, 12:19

MarioDM pisze:
26 sie 2019, 12:10
A po jakim czasie od tego startu można dostać 1:200 ?
Niestety nie pamiętam jak to wyglądało, a obecnie trejduję w D. Europe. Najlepiej zapytać o to swojego Account Managera.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1706
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 26 sie 2019, 12:23

raposo pisze:
26 sie 2019, 12:19
MarioDM pisze:
26 sie 2019, 12:10
A po jakim czasie od tego startu można dostać 1:200 ?
Niestety nie pamiętam jak to wyglądało, a obecnie trejduję w D. Europe. Najlepiej zapytać o to swojego Account Managera.
Spoko,nie ma problemu. Tak tylko spytałem. Nie mam konta w Dukasie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 5770
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 06 wrz 2019, 19:47

Czy DB może mi wystawić jakieś zestawienie na koniec roku ile zarobiłem ?? Żebym miał podkładkę do US ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

ODPOWIEDZ