THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

THV system słyszał ktoś?

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Cześć

Usiadłem dzisiaj do kompa z zamiarem popatrzenia co tam słychać na forach. Znalazłem system, który w teorii wygląda ciekawie, oczywiście na forexfactory. Czy ktoś próbował go zgłębić?

Link do materiały oryginalnego

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271

horhe1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: horhe1984 »

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

ok dzięki za link ale ja bardziej szukam opinii czy ktoś próbował w boju, czy się sprawdził czy raczej nie ruszać tego?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ja bawię się tym sysem od dłuższego czasu i nawet nie jest zły. Wcześniej była wersja THV 2 i też była niezła :-) Jak zwykle na historii wejścia w pozycję wyglądają pięknie, ale i w rzeczywistości sys jest ok- skuteczność ok 70%. Najwięcej fałszywek jest na początku sesji londyńskiej czasem jest za dużo sygnałów. Najlepiej gra się po południo- po danych :-)
sys:http://fx.astra.diinoweb.com/files/THV3/V3.zip
manual: http://fx.astra.diinoweb.com/files/THV3 ... V%20V3.pdf
PS. nie przestraszcie się- ten system gada- poważnie :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za linki zapoznam się w takim razie 70% to nieźle. Zdradź jeszcze zanim na poważnie usiądę do czytania. System stosuje jakieś stop-lossy czy jedzie bez patrzenia ?

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@horhe1984

widze ze potrafisz znalezc wszystko. Jak by Ci nie sprawilo klopotow, wiesz moze gdzie sie ten indyk podziewa? Bylbym Ci b. wdzieczny. Ze stronki z linkiem nie mozna go sciagnac . http://3.bp.blogspot.com/_cbJbrMXf-RM/R ... Bminit.gif

Haslo: anaconda

Pozdrawiam
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

w wersji THV3 Cobra wprowadził ATR który wylicza min SL (wyświetlane w lewym górnym rogu)- teoretycznie w manualu napisane jest, że TP= połowa SL wyliczona przez ATR w momencie wejścia w pozycję. Tyle teoria, ale na m5 ATR pokazuje czasem min SL > 30p co jak na m5 jest trochę sporo. W sumie trzeba samemu wybadać, ja albo stosuje SL z ATR albo SL=20p. Co do TP to nie mam z góry określonego, raczej staram się możliwie długo trzymać pozycję- ale różnie to wychodzi ;-) z moich obserwacji wynika, ze przy dobrym wejściu ok. +15p można spokojnie trafić- wszystko oczywiście zależy od aktualnych warunków na rynku

k0rnik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: k0rnik »

@Hikari
Chodzi o tego indyka?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jarektrade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarektrade »

Moje tłumaczenie zasad(poprawcie mnie jak coś jest źle)

Zasady
Poziomy ryzyka
Jeśli jesteś doświadczonym inwestorem możesz ignorować corala ( 1 poziom ryzyka), kiedy wciąż myślisz że to będzie dobra transakcja, dla nowych doradzam zastosować się do zasad corala (2 poziom ryzyka) dotąd aż będziesz mieć 10% zysku miesięcznie przez ostanie 3 miesiące

Kierunek trejdowania
Zielona i czerwona, przerywana jest żółtą linią(Coral), jest naszą linią na piasku i determinuje kierunek trejdowania.

Wchodzimy w długą pozycję kiedy cena i chmura jest powyżej Corala i pozycję krótką poniżej Corala.

Radziłbym używać Corala do 1M i 5M przedziałów czasowych.

Wejście:
Powyżej Corala tylko długa, poniżej Corala tylko krótka.
Cena przecina chmurę –obydwa Trixy krzyżują się nawzajem i mają ten sam kolor.
Najlepszym i najbezpieczniejszym potwierdzeniem trendu jest przecięcie szybkiego Trixa przez poziom zero.

Wyjście:
Szybszy Trix zmienia kolor i/albo dotyka dobrze znanego poziomu oporu/wsparcia.

Filtracja zmienności kondycji rynku.
My mamy, podziękowania dla Corala, możliwość filtracji zmienności kondycji rynku jak wczesna Azja albo późne sesje piątkowe „like early Asian or late Fridays session”

Testuje ten system od 2 miesięcy, nowa wersja V3 jest obiecująca. Miałem większość dobrych wejść, wiec jestem zadowolony.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli jednym słowem warto spróbować. Dobra postaram się poustawiać co trzeba u siebie w kliencie więc zobaczymy jak to wyjdzie w boju.

ODPOWIEDZ