Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
DayTrading: Piątek 21.03.2025
Re: DayTrading: Piątek 21.03.2025
ropa WTI
150b lki
900 b ski
to teraz gaz
13k lki
150b lki
900 b ski

to teraz gaz
13k lki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

pozycje 
jesli to tylko jakies okazje dt odpuszczam dzisiaj
/ chyba ze muss ale piatek i wiedzmy wiec kontrolka
/
7k lki gaz
piatka
na z/s zdjeta to az za duzo na piatek nara

jesli to tylko jakies okazje dt odpuszczam dzisiaj

7k lki gaz
piatka

ani o tym pisać

Analiza ChatGPT z przymrużeniem oka :)Na podstawie analizy wykresu M5 XAU/USD:
Obecna sytuacja
Trend: Cena jest poniżej średnich kroczących (EMA 50, 100, 200), co sugeruje przewagę niedźwiedzi.
Ostatnie zachowanie ceny: Silne odbicie od lokalnego dołka w okolicach 3022 i wzrost do 3031, gdzie obecnie znajduje się cena.
RSI (14): Wartość około 58, czyli jeszcze nie w strefie wykupienia, ale już blisko.
MACD: Wskaźnik sugeruje próbę odwrócenia trendu, ale linia sygnałowa nadal jest poniżej poziomu zero.
Prognoza
1. Opór na poziomie 3035-3040: Jeśli cena nie przebije tego poziomu, możliwy będzie dalszy spadek.
2. Wsparcie w okolicach 3022: Jeśli cena spadnie poniżej tego poziomu, możliwe jest dalsze zejście do 3015-3010.
3. Scenariusz wzrostowy: Jeśli cena przebije 3040, kolejne poziomy docelowe to 3047-3050.
Poziomy SL i TP
Dla pozycji SELL:
Wejście: w strefie 3033-3035 (jeśli cena tam dotrze i zacznie się odwracać)
Stop Loss: 3042-3045
Take Profit: 3022, a w przypadku silniejszego ruchu 3015
Dla pozycji BUY:
Wejście: w okolicach 3022 (jeśli cena tam spadnie i pokaże oznaki odbicia)
Stop Loss: 3015
Take Profit: 3035-3040
Podsumowanie
Obecny wzrost może być korektą w trendzie spadkowym, jeśli cena nie przebije 3035-3040.
Najlepsze setupy to short w okolicach 3035-3040 lub long w okolicach 3022.
Decydujący moment to test oporu przy 3035-3040 – jeśli zostanie wybity, możliwe dalsze wzrosty.
Czy chcesz dodatkową analizę na wyższym interwale (np. M15 lub H1)?
Obecna sytuacja
Trend: Cena jest poniżej średnich kroczących (EMA 50, 100, 200), co sugeruje przewagę niedźwiedzi.
Ostatnie zachowanie ceny: Silne odbicie od lokalnego dołka w okolicach 3022 i wzrost do 3031, gdzie obecnie znajduje się cena.
RSI (14): Wartość około 58, czyli jeszcze nie w strefie wykupienia, ale już blisko.
MACD: Wskaźnik sugeruje próbę odwrócenia trendu, ale linia sygnałowa nadal jest poniżej poziomu zero.
Prognoza
1. Opór na poziomie 3035-3040: Jeśli cena nie przebije tego poziomu, możliwy będzie dalszy spadek.
2. Wsparcie w okolicach 3022: Jeśli cena spadnie poniżej tego poziomu, możliwe jest dalsze zejście do 3015-3010.
3. Scenariusz wzrostowy: Jeśli cena przebije 3040, kolejne poziomy docelowe to 3047-3050.
Poziomy SL i TP
Dla pozycji SELL:
Wejście: w strefie 3033-3035 (jeśli cena tam dotrze i zacznie się odwracać)
Stop Loss: 3042-3045
Take Profit: 3022, a w przypadku silniejszego ruchu 3015
Dla pozycji BUY:
Wejście: w okolicach 3022 (jeśli cena tam spadnie i pokaże oznaki odbicia)
Stop Loss: 3015
Take Profit: 3035-3040
Podsumowanie
Obecny wzrost może być korektą w trendzie spadkowym, jeśli cena nie przebije 3035-3040.
Najlepsze setupy to short w okolicach 3035-3040 lub long w okolicach 3022.
Decydujący moment to test oporu przy 3035-3040 – jeśli zostanie wybity, możliwe dalsze wzrosty.
Czy chcesz dodatkową analizę na wyższym interwale (np. M15 lub H1)?
Ile razy znajdę klucz do sukcesu, to zawsze znajdzie się jakiś dupek co zmieni zamek!
ropa wti
600b ski graja
100b lki
gaz
15k lki
miło by było wyzej ale juz mnie zmulilo nara
600b ski graja

100b lki
gaz
15k lki
miło by było wyzej ale juz mnie zmulilo nara
ani o tym pisać

i to mam pap 
wolalbym by nie wariowali bo nie mam czasu pilnowac pozycji nara

wolalbym by nie wariowali bo nie mam czasu pilnowac pozycji nara
ani o tym pisać

nie wiem czy kto patrzy na zloto ale technicznie to musi sprawdzic poziom 3000 i nie ma opcji zeby to sie w przeciagu kolejnych godzin nie wydarzylo
High Leverage Overtrading 

ja to mam tak hehe akurat jak pisalem to zjechali pieterko nizej

gaz
7k lki
7k lki
ani o tym pisać

jezeli ktos dlugoterminowo pozycjonuje pieniadze na podstawie fundamentow to moge z pewnoscia zarekomendowac inwestycje w kakao.
siedze w biznesie powiazanym bezposrednio z czekolada - 80 ton czeko pod jednym przyciskiem. dlugoterminowo czekolada bedzie jak bitcoin. dojezdzaja plantatorow drzew kakaowca w afryce do tego warunki atmosferyczne jeden sezon powodz, a potem kolejny susza zniszczyla im plantacje. wiekszosc plantacji poprostu przestala istniec, aby zebrac owoc nalezy od nowa zasadzic drzewa i poczekac minimum 10 lat, a to kosztuje kupe pieniedzy i czasu. bez drzew kakaowca nie ma czekolady, owszem powstana wyroby czekoladopodobne, chemiczne podrobki ale to juz zupelnie inny produkt
siedze w biznesie powiazanym bezposrednio z czekolada - 80 ton czeko pod jednym przyciskiem. dlugoterminowo czekolada bedzie jak bitcoin. dojezdzaja plantatorow drzew kakaowca w afryce do tego warunki atmosferyczne jeden sezon powodz, a potem kolejny susza zniszczyla im plantacje. wiekszosc plantacji poprostu przestala istniec, aby zebrac owoc nalezy od nowa zasadzic drzewa i poczekac minimum 10 lat, a to kosztuje kupe pieniedzy i czasu. bez drzew kakaowca nie ma czekolady, owszem powstana wyroby czekoladopodobne, chemiczne podrobki ale to juz zupelnie inny produkt