DayTrading: Wtorek 11.02.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 11.02.2025

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 11.02.2025

Nieprzeczytany post autor: baxik »

gaz
10ki ski
500 k lki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

indexy zwalszcza to widac na US robia wlasnie wilkie 5tki.
GOLD pokazuje dobitnie co nas czeka w tym półroczu.
safe haven na wsparciach. raczej koncowka balu.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Kawa.
Myśle , że pora próbować S .
Ps , wykres miesięczny tylko i wyłącznie jako „ tło” . Lepiej widać dlaczego probuje S :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Elek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Elek »

A to dobrze bo siedzę z ska od 401 bez sl :D

Awatar użytkownika
Grzesiek.fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek.fx »

We dwóch to już na pewno ruszycie tym rynkiem.
Normalnie, będzie trzęsienie ziemi. :kosci:

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Eee tam ... trzęsienie ziemi od razu..... :lol:

Lekko w dol bym chciał. Najlepiej jakby juz wyżej nie chcieli pójść ( bo wytną mi sle), a zechcieli świeczkę tygodniowa ( obecna ) zamknąć w okolicy 400 . To byłoby git :lol:
Ps. Wiem . Do końca tygodnia jeszcze sporo czasu :lol:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

navik pisze:
11 lut 2025, 10:28
Kawa.
Myśle , że pora próbować S .
Ps , wykres miesięczny tylko i wyłącznie jako „ tło” . Lepiej widać dlaczego probuje S :wink:
Krótko czy długoterminowo? Z moim... swobodnym podejściem do AT doskonale pamiętam Twoje wstawiane tu filiżanki na kawie lata temu, z astronomicznymi (dla mnie wtedy) zasięgami :oops:

Na tym rynku jest ciekawa sytuacja, mega ciekawa. Zbiory niższe o ok. 12% (Brazylia), szarpnęło też robustą (Wietnam) - najwyższa cena ever na LIFFE, rolnicy/spekulanci też nie sprzedają licząc na dalszy wzrost cen. W Brazylii rolnicy sprzedali ok. 85% zbiorów, a te 15% to się nie spieszą bo nie mają ku temu motywatora.
Dalej - prognoza zapasów zrewidowana w dół do najniższego poziomu od wielu lat, problemy z łańcuchami dostaw, problemy geopolityczne, o zmianach klimatu nie wspominam bo to oczywista oczywistość.
I jeszcze to:
Obrazek

Słaby sezon, reasumując tanio to już było.

Trzy rzeczy mogą spowodować spadek ceny, w tym jeden mniej więcej przewidywalny.
1. Dobre zbiory (ale to dopiero ok. sierpień 2026, choć prognozy będą ofc wcześniej),
2. Konsumenci uznają, ze kawa jest za droga i zaczną pić Inkę,
3. Ktoś wymięknie, i zacznie się paniczna sprzedaż.
Póki co, moim zdaniem rajd na arabice zaczął się samonapędzać i odrywać od fundamentów (mimo że i fundamenty są po stronie wzrostów ale mam wątpliwości czy aż tak).

A że prawdziwa kobieta nie zapomina nigdy, to jeszcze kilka słów tzw. ogólnych.
Z początkiem 2024 przywlokłam tu kakao, które stało się cierniem w oku niektórym forumowiczom :lol: (cena wzrosła z 4200 do ok. 12 000 w międzyczasie).
Z tego samego powodu, co kakao, przywlokłam i kawę w wakacje 2024 (cena 220, jest 420).
Jeden z kolegów prześmiewczo powiedział o graniu opartym na oglądaniu prognozy pogody, inny o rzadko występujących trendach, itp itd dyrdymały.
A do czego zmierzam?
Do oczywistej oczywistości, polegać trzeba na własnym rozumie, tylko tyle i aż tyle. I pracować mądrze a nie ciężko, czego i Wam i sobie życzę :564:

E: sorki za zaśmiecanie działu dt, już Ci baxik, oddaję Twoje królestwo i milknę 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Grzesiek.fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek.fx »

Dzięki Anamalila za fajny wpis. Takich nam tu trzeba.
Anomalia pisze:
11 lut 2025, 13:36
E: sorki za zaśmiecanie działu dt, już Ci baxik, oddaję Twoje królestwo i milknę 8)
Już czas najwyższy odebrać baxikowi ten dział. Spamuje tylko i nic więcej. :563:
Może "my" piszemy mniej ale to ma jakąś wartość, a przynajmniej konkretną stronę.
Zachęcam do przejęcia tego działu od baxika ale...
admin musi pomóc.

Oczywiście jeżeli chcecie takiej zmiany,
ew jakiejkolwiek zmiany
:568:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
11 lut 2025, 13:36
o rzadko występujących trendach, itp itd dyrdymały.
Wiem, wiem piszę dyrdymały ;)
Tak z czystej ciekawości obejrzałem wykres i co widzę. Czas zaznaczony pozioma linią (jest ich 3) pokazuje czasokres gdy trendy jeśli były to prawie niewidoczne (konsola) a początek mocnych trendów/trendu odznaczyłem pionową linią. Jak widać trwa niespełna rok w stosunku do kilku lat poprzednich gdy mocny trend dostrzegam co najwyżej 1. Pewnie teraz będzie dyskusja co to jest trend jak go określać itp. dyrdymały ale to już inny temat :)
https://charts.mql5.com/42/164/coffee-p ... rokers.png

Zablokowany