DayTrading: Wtorek 11.02.2025
DayTrading: Wtorek 11.02.2025
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Wtorek 11.02.2025
gaz
10ki ski
500 k lki
10ki ski
500 k lki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
indexy zwalszcza to widac na US robia wlasnie wilkie 5tki.
GOLD pokazuje dobitnie co nas czeka w tym półroczu.
safe haven na wsparciach. raczej koncowka balu.
GOLD pokazuje dobitnie co nas czeka w tym półroczu.
safe haven na wsparciach. raczej koncowka balu.
Kawa.
Myśle , że pora próbować S .
Ps , wykres miesięczny tylko i wyłącznie jako „ tło” . Lepiej widać dlaczego probuje S
Myśle , że pora próbować S .
Ps , wykres miesięczny tylko i wyłącznie jako „ tło” . Lepiej widać dlaczego probuje S

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
A to dobrze bo siedzę z ska od 401 bez sl 

- Grzesiek.fx
- Pasjonat
We dwóch to już na pewno ruszycie tym rynkiem.
Normalnie, będzie trzęsienie ziemi.
Normalnie, będzie trzęsienie ziemi.

Eee tam ... trzęsienie ziemi od razu.....
Lekko w dol bym chciał. Najlepiej jakby juz wyżej nie chcieli pójść ( bo wytną mi sle), a zechcieli świeczkę tygodniowa ( obecna ) zamknąć w okolicy 400 . To byłoby git
Ps. Wiem . Do końca tygodnia jeszcze sporo czasu

Lekko w dol bym chciał. Najlepiej jakby juz wyżej nie chcieli pójść ( bo wytną mi sle), a zechcieli świeczkę tygodniowa ( obecna ) zamknąć w okolicy 400 . To byłoby git

Ps. Wiem . Do końca tygodnia jeszcze sporo czasu

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Krótko czy długoterminowo? Z moim... swobodnym podejściem do AT doskonale pamiętam Twoje wstawiane tu filiżanki na kawie lata temu, z astronomicznymi (dla mnie wtedy) zasięgami

Na tym rynku jest ciekawa sytuacja, mega ciekawa. Zbiory niższe o ok. 12% (Brazylia), szarpnęło też robustą (Wietnam) - najwyższa cena ever na LIFFE, rolnicy/spekulanci też nie sprzedają licząc na dalszy wzrost cen. W Brazylii rolnicy sprzedali ok. 85% zbiorów, a te 15% to się nie spieszą bo nie mają ku temu motywatora.
Dalej - prognoza zapasów zrewidowana w dół do najniższego poziomu od wielu lat, problemy z łańcuchami dostaw, problemy geopolityczne, o zmianach klimatu nie wspominam bo to oczywista oczywistość.
I jeszcze to:
Słaby sezon, reasumując tanio to już było.
Trzy rzeczy mogą spowodować spadek ceny, w tym jeden mniej więcej przewidywalny.
1. Dobre zbiory (ale to dopiero ok. sierpień 2026, choć prognozy będą ofc wcześniej),
2. Konsumenci uznają, ze kawa jest za droga i zaczną pić Inkę,
3. Ktoś wymięknie, i zacznie się paniczna sprzedaż.
Póki co, moim zdaniem rajd na arabice zaczął się samonapędzać i odrywać od fundamentów (mimo że i fundamenty są po stronie wzrostów ale mam wątpliwości czy aż tak).
A że prawdziwa kobieta nie zapomina nigdy, to jeszcze kilka słów tzw. ogólnych.
Z początkiem 2024 przywlokłam tu kakao, które stało się cierniem w oku niektórym forumowiczom

Z tego samego powodu, co kakao, przywlokłam i kawę w wakacje 2024 (cena 220, jest 420).
Jeden z kolegów prześmiewczo powiedział o graniu opartym na oglądaniu prognozy pogody, inny o rzadko występujących trendach, itp itd dyrdymały.
A do czego zmierzam?
Do oczywistej oczywistości, polegać trzeba na własnym rozumie, tylko tyle i aż tyle. I pracować mądrze a nie ciężko, czego i Wam i sobie życzę

E: sorki za zaśmiecanie działu dt, już Ci baxik, oddaję Twoje królestwo i milknę

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
- Grzesiek.fx
- Pasjonat
Dzięki Anamalila za fajny wpis. Takich nam tu trzeba.
Może "my" piszemy mniej ale to ma jakąś wartość, a przynajmniej konkretną stronę.
Zachęcam do przejęcia tego działu od baxika ale...
admin musi pomóc.
Oczywiście jeżeli chcecie takiej zmiany,
ew jakiejkolwiek zmiany

Już czas najwyższy odebrać baxikowi ten dział. Spamuje tylko i nic więcej.

Może "my" piszemy mniej ale to ma jakąś wartość, a przynajmniej konkretną stronę.
Zachęcam do przejęcia tego działu od baxika ale...
admin musi pomóc.
Oczywiście jeżeli chcecie takiej zmiany,
ew jakiejkolwiek zmiany

Wiem, wiem piszę dyrdymały

Tak z czystej ciekawości obejrzałem wykres i co widzę. Czas zaznaczony pozioma linią (jest ich 3) pokazuje czasokres gdy trendy jeśli były to prawie niewidoczne (konsola) a początek mocnych trendów/trendu odznaczyłem pionową linią. Jak widać trwa niespełna rok w stosunku do kilku lat poprzednich gdy mocny trend dostrzegam co najwyżej 1. Pewnie teraz będzie dyskusja co to jest trend jak go określać itp. dyrdymały ale to już inny temat

https://charts.mql5.com/42/164/coffee-p ... rokers.png