Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
DayTrading: Wtorek 14.05.2024
Re: DayTrading: Wtorek 14.05.2024
GBP
Ma szanse dzisiaj zaliczyć dużą zmienność. Zasada jest prosta: im leprze dane tym GBP mocniejszy (Zwróćcie uwagę na szczegóły)
Sentyment na rynku będzie limitować nam ruchy na publikacji danych, w uwadze jest przemówienia Pilla który ostatnio wypowiadał się jastrzębio – zmiana tonu powinna spowodować osłabianie funta.
Nadchodzące dane Z USA czyli PPI są również okazją dla rynku dla obrania pozycji przed jutrzejszym CPI
A więc może czekać nas huśtawka góra dół , albo powolne zmniejszenie lub zwiększanie ekspozycji na GBP w miarę rozwoju wydarzeń.
Ryzyka dla funta są większe na jego umocnieniu niż osłabieniu (nie mówię tu o kierunku ruchu) dlatego wzrosty powinny być limitowane i podczas publikacji danych wzrost nie powinien przekroczyć 75 PIP,
W mojej ocenie mieszane dane były by również dobrą okazją aby sprzedać GBP na szczycie.
*Teraz widzicie, że korzystanie z tanich robotów do handlu to samobójstwo
Ma szanse dzisiaj zaliczyć dużą zmienność. Zasada jest prosta: im leprze dane tym GBP mocniejszy (Zwróćcie uwagę na szczegóły)
Sentyment na rynku będzie limitować nam ruchy na publikacji danych, w uwadze jest przemówienia Pilla który ostatnio wypowiadał się jastrzębio – zmiana tonu powinna spowodować osłabianie funta.
Nadchodzące dane Z USA czyli PPI są również okazją dla rynku dla obrania pozycji przed jutrzejszym CPI
A więc może czekać nas huśtawka góra dół , albo powolne zmniejszenie lub zwiększanie ekspozycji na GBP w miarę rozwoju wydarzeń.
Ryzyka dla funta są większe na jego umocnieniu niż osłabieniu (nie mówię tu o kierunku ruchu) dlatego wzrosty powinny być limitowane i podczas publikacji danych wzrost nie powinien przekroczyć 75 PIP,
W mojej ocenie mieszane dane były by również dobrą okazją aby sprzedać GBP na szczycie.
*Teraz widzicie, że korzystanie z tanich robotów do handlu to samobójstwo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex, FX G10, ramy czasowe: 1H, 1D
Outcome:
dla mnie GBP mocniejszy, ale ze względu na dalsze ryzyka i już wysoką cenę idzie mu to ślamazarnie, nie mniej Banki powinny wypchnąć go wyżej aby zredukować własne ryzyka.
Czekamy na przemówienie Pill
dla mnie GBP mocniejszy, ale ze względu na dalsze ryzyka i już wysoką cenę idzie mu to ślamazarnie, nie mniej Banki powinny wypchnąć go wyżej aby zredukować własne ryzyka.
Czekamy na przemówienie Pill
gaz ski 26k zostaje
czyli jak zwykle pierwsza skrot mocno
dax 2ktr
30k ska edek
poz zamkn dzisiaj
https://ibb.co/VHcfQ2F
i po robocie nara
dalej tych spadkow na indeksach niet / moze po kontraktach /15-16maj
ropa tez spadac nie chce
w dt zbytnio się nie angażuję pap
czyli jak zwykle pierwsza skrot mocno
dax 2ktr
30k ska edek
poz zamkn dzisiaj
https://ibb.co/VHcfQ2F
i po robocie nara
dalej tych spadkow na indeksach niet / moze po kontraktach /15-16maj
ropa tez spadac nie chce
w dt zbytnio się nie angażuję pap
Ostatnio zmieniony 14 maja 2024, 10:46 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
By nie było zbędnych gadek pozycjonuję tylko czasem na demo
i nie mam zamiaru podawać który jest realny ani o tym pisać
tylko projekcje i tylko to co chcę
Pill raczej zdania nie zmienił, ale też nie powiedział nic nowego, przemówienia mają to do siebie ze jeżeli nie ma jasnych deklaracji mogą być odbierane bardzo subiektywnie
Teraz rynek skupia się na USA i raczej umocnieniu USD, jeżeli ktoś widział wzrosty na GBP – to teraz rynek mu sprzedaje te wzrosty
Teraz rynek skupia się na USA i raczej umocnieniu USD, jeżeli ktoś widział wzrosty na GBP – to teraz rynek mu sprzedaje te wzrosty
ropa wti
moze kombinują by jeszcze te 81na ropie wycisnąc pod kontrakty
gaz 18k i to na razie tyle
a dolarki 3,95x tez moze być
moze kombinują by jeszcze te 81na ropie wycisnąc pod kontrakty
gaz 18k i to na razie tyle
a dolarki 3,95x tez moze być
Ostatnio zmieniony 14 maja 2024, 12:05 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
W załaczeniu PPI YoY - myśle że nie muszę opisywać co zrobić, w razie dużych odchyleń - strzeli .. ale nie zakochiwać się w pozycji to tylko wstęp przed jutrzejszymi danymi.
Nie spodziewalem się ze tak nisko zejdą. Jak to u Ciebie wygląda na wykresie? Z góry dzięki.
[/quote]
to caly czas dalej na spadek
zaraz dane to cos bedzie jasniej /wg mnie znowu ciut w gore teraz
[/quote]
to caly czas dalej na spadek
zaraz dane to cos bedzie jasniej /wg mnie znowu ciut w gore teraz
jest ok bo znowu zapowiada sie na dokładanko esek na gazie
mogliby przyszalec i krotko zrobic nowe ath pod kontrakty to 3cie podbicie czyli z at dosc
na tych poziomach pozycjonuje tylko ski
dolce morduja pewnie pod jutro 3,94xx na razie a edek 1,0829 mam 61,8fbo
ropka ok 77lki a 80 ski czyli jak zwykle
gaz chcialem to mam bo są wyzej niz wczoraj
mogliby przyszalec i krotko zrobic nowe ath pod kontrakty to 3cie podbicie czyli z at dosc
na tych poziomach pozycjonuje tylko ski
dolce morduja pewnie pod jutro 3,94xx na razie a edek 1,0829 mam 61,8fbo
ropka ok 77lki a 80 ski czyli jak zwykle
gaz chcialem to mam bo są wyzej niz wczoraj