zależy kto czego szuka jakim SL operuje - niektórzy grają na SL 100 pips inni 10
ja gram na setupy które widzę na eur usd aud usd czy innych powolnych zjebanych parach ale dokładnie te same formacje i setupy widzę i na złocie czy ropie czy bitcoinie. Widze je na M5 jak I W1. Na M15 i H4 itd ... no to po chusteczkę mam handlować na edku ?
Fundamenty mało mnie interesują ...
Każdy ma jakieś swoje teorie j natomiast uważam że to banki i najbogatsi ludzie kreują rzeczywistość ustalając poziomy wymian i sprzedaży / kupna (najpierw oni muszą zarobić choćby nie wiadomo jaka krzywda ludzka się działa bądź okrucieństwo) a dopiero potem wchodzą jakieś dane fundamentalne jako dorobienie teorii do faktów i preteksty do popchnięcia zleceń po ustalonych poziomach.
Wg mnie wykres odzwierciedla ich interesy a nie jakieś tam sentymenty. O ooo ropa spada ropa spada .... noi co z tego ??? Oni i tak zarobią na tych spadkach.
Masę razy widzimy złe dane np dla dolara ooo bezrobocie wzrosło - logika mówi że to powinno być złe dla waluty ... a jednak wielokrotnie dolar idzie UP