Jeśli chodzi o ten MMS, to czas nie był odpowiedni, oraz nie mieliśmy żadnej manipulacji, MM nie miali gdzie akumulować swoich wejśćazyl pisze: ↑13 lis 2023, 22:53o tym mmxm już gdzieś słyszałem ale póki co odkładam to na bok:) sporo tego jest, michael na yt, ty tutaj, na twiterze też jest kilku godnych uwagi gości i do tego notatki, sen, praca i ach szkoda gadaćpóki co lecę z 2022 mentorship i już mam mętlik w głowie xd obawiam się, że po obejrzeniu wszystkich filmików i tak będe to sobie musiał wszystko powtórzyć a prawda jest taka, że to dopiero początek przygody.
swoją drogą widziałem dzisiaj twoje wejście na nq około 10. powiedz mi co jest nie tak z tym MSS które widziałem trochę wcześniej? cena czerpała płynność z wyższego interwału, wybiła ostatnie szczyty na m1, pojawiła się fvg.
możesz też smiało coś o daily i weekly bias napisać. wczoraj miałem spory zgryz z przewidywaniem tygodniowej świecy. z jednej strony mamy ładną wzrostową świece i po takiej świecy, gdyby była w innym, lepszym miejscu spodziewał bym się ruchu w górę. ale jakby na to nie patrzeć na nq i sp jesteśmy już na oporze. czerpaliśmy płynność.

Nikt nie mówi że musimy łapać dołków/wierzchołków, to wymaga wprawy i czasu przed wykresami, bezpieczne wejścia są po MMS od breakera.
W Poniedziałek nie przewidujemy nic jeśli chodzi o tygodniową świecę, bo to akumulacja, a tym bardziej w tygodniu takim jak ten z CPI.
Musimy poczekać na więcej danych, po CPI dzisiaj.