DayTrading: Piątek 22.09.2023
Re: DayTrading: Piątek 22.09.2023
Jak oceniacie DAXa? Myślałem że podciągną na koniec w góre wczoraj a tu nic. Szarpią strasznie ostatnimi dniami.
jest spadkowo i zakładałem ze zejdzie choc do linii zółtej
ale to juz chyba zalezy od usrancow
na noc chcieli w dół
w sumie załozenie głowne widzisz -- mała literka c
a ze szarpia to powtore co czasem pisze im nizej zejda tym wyzej potem pojdzie rynek w góre
nic na razie wzrostow nie pokazuje procztego bialego kanalu
a tym zamknieciem to zrobili tyle

przynajmniej tak jak widac musza wyjsc nad moje 23fbo

spx500 na wsparciu i ono zdecyduje nizej 4350 to spada wsio
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2023, 13:36 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Dzieki Bax, bałem się zostawiać S na weekend bo nie podobały mi sie te ich podskoki w góre i pozamykałem. Coś mi się wydaje że jeszcze podciągną w górę żeby potem spaść z hukiem. Byłoby fajnie załapać się jeszcze na S na podbitce, ale czy podciagną to jest pytanie na poniedzialek 

i dobrzeEmos pisze: ↑23 wrz 2023, 13:27Dzieki Bax, bałem się zostawiać S na weekend bo nie podobały mi sie te ich podskoki w góre i pozamykałem. Coś mi się wydaje że jeszcze podciągną w górę żeby potem spaść z hukiem. Byłoby fajnie załapać się jeszcze na S na podbitce, ale czy podciagną to jest pytanie na poniedzialek![]()
ja lubie ski stawiac ale jak sa pod szczytem a szczyt to na 16400 i na skach przewaznie wiecej moczę na wejscie wiec te ppoziomy i ski sa nie dla mnie

wejscie dla mnie w ski to na dzis jest tak jak to tu licze
spadek 1000 pkt to wejscie 500/czyli ok 15900
poltora koła to 750 a ze mam dobre lki wole czekac / 1000 pipow rynek spadł

to juz na spadek czy korekte moze starczyc

na sp500 tylko troszke na zamkniecie trace nygus i dax jest oki ale troszke za malo na trzymanke i obrot

kolejny raz sp500
tu na dzis nie ma złudzeńńńńńńńńńńńńnnnnnnnnnnnnn klin formacja wiodąca

kanal to formacja głowna /wzrosty mocne

a edek powtorze jestem juz za up ale co z tego
trojkat kolor nieb
no chyba tylko tyle ze 0,2 lot z 1,0620 mam i to bede trzymał az urosnie
nawet gdyby spadł nizej
z tydzien
najwyzej sie wkrwie i dołoze z lota lub dwa
trojkat kolor nieb
no chyba tylko tyle ze 0,2 lot z 1,0620 mam i to bede trzymał az urosnie

najwyzej sie wkrwie i dołoze z lota lub dwa

SP i Nasdaq analogiczne wykresy ( D1)
Mamy formacje odwróconego młotka i wyrysowali go na dołkach- wsparciu. Odwrócony młotek sugeruje odwrócenie trendu , ....ale ... potrzebne jest potwiedzenie tej formacji.
I zobaczymy w poniedziałek jakie bedzie otwarcie . Zakładam ze poniedziałkowa sesja bedzie na zielono, a to bedzie potwierdzeniem formacji odwrócenia ( młotka ) . Nie polamali wsparcia ( dołka) w piątek, świeca W1 dość duża i chyba bedą robić korektę tych spadkow. Ten odwrócony mlotek tak mi sugeruje.
U mnie sp najniżej był na 4357.03 czyli tam gdzie miał dojść żeby przetestowac dołek ( miał dojść na 4350-4357 ) i albo to wybić - wtedy wszystko juz byłoby jasne , albo tylko test i robimy korektę.
Jezeli bedzie korekta spadkow ( a raczej tak ) to widziałbym dojście do max 4470 ( po drodze oczywiście poziom 4400 do pokonania ) i tam znowu S z celem na 4200 lub nizej, bo 4200 to cały czas jest dla mnie scenariusz bazowy .
Wybicie poziomu 4350 wygeneruje „ formacje wodospadu” do 4200 ( minimum) i tu juz nie bedzie co wymyślać - wiadomo
Mamy formacje odwróconego młotka i wyrysowali go na dołkach- wsparciu. Odwrócony młotek sugeruje odwrócenie trendu , ....ale ... potrzebne jest potwiedzenie tej formacji.

I zobaczymy w poniedziałek jakie bedzie otwarcie . Zakładam ze poniedziałkowa sesja bedzie na zielono, a to bedzie potwierdzeniem formacji odwrócenia ( młotka ) . Nie polamali wsparcia ( dołka) w piątek, świeca W1 dość duża i chyba bedą robić korektę tych spadkow. Ten odwrócony mlotek tak mi sugeruje.
U mnie sp najniżej był na 4357.03 czyli tam gdzie miał dojść żeby przetestowac dołek ( miał dojść na 4350-4357 ) i albo to wybić - wtedy wszystko juz byłoby jasne , albo tylko test i robimy korektę.
Jezeli bedzie korekta spadkow ( a raczej tak ) to widziałbym dojście do max 4470 ( po drodze oczywiście poziom 4400 do pokonania ) i tam znowu S z celem na 4200 lub nizej, bo 4200 to cały czas jest dla mnie scenariusz bazowy .
Wybicie poziomu 4350 wygeneruje „ formacje wodospadu” do 4200 ( minimum) i tu juz nie bedzie co wymyślać - wiadomo
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Nie do końca tak może być Navik ,zasięg poprzedniej korekty wpisuję się w CRABA przypadek ?navik pisze: ↑23 wrz 2023, 19:49SP i Nasdaq analogiczne wykresy ( D1)
Mamy formacje odwróconego młotka i wyrysowali go na dołkach- wsparciu. Odwrócony młotek sugeruje odwrócenie trendu , ....ale ... potrzebne jest potwiedzenie tej formacji.![]()
U mnie trochę inaczej wyglada wykres , dlatego napisałem to co widzę u siebie .
Ostatni dołek jeszcze nie został wybity dlatego biorę pod uwagę możliwość korekty od poniedziałku , ale tylko możliwość korekty tych spadkow. Nie traktuje jej jako pewnik.
Bazowym scenariuszem dla mnie jest scenariusz spadkowy i zaliczenie poziomu 4216 ( zaokrąglam do 4200 bo to okrągły poziom) . Jeżeli tam byki nie wezmą sie do roboty i 4200 polegnie to wtedy widziałbym test zielonej strefy , bo o zasięgu z RGRa na ten moment nie mowię nic .
W poniedziałek zobaczymy jak bedzie wyglądać otwarcie . Jeżeli zrobią korektę / podbicie ( chciałbym ) to będę ładował sie w S na podbiciu , jeżeli walną w dol od razu to trudno , będę szukał czegoś do wejścia po drodze .
Ostatni dołek jeszcze nie został wybity dlatego biorę pod uwagę możliwość korekty od poniedziałku , ale tylko możliwość korekty tych spadkow. Nie traktuje jej jako pewnik.
Bazowym scenariuszem dla mnie jest scenariusz spadkowy i zaliczenie poziomu 4216 ( zaokrąglam do 4200 bo to okrągły poziom) . Jeżeli tam byki nie wezmą sie do roboty i 4200 polegnie to wtedy widziałbym test zielonej strefy , bo o zasięgu z RGRa na ten moment nie mowię nic .
W poniedziałek zobaczymy jak bedzie wyglądać otwarcie . Jeżeli zrobią korektę / podbicie ( chciałbym ) to będę ładował sie w S na podbiciu , jeżeli walną w dol od razu to trudno , będę szukał czegoś do wejścia po drodze .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Plan US100 na ten tydzień
na EU jeśli nie przeskoczą jutro rano 1.0668-1.067 to może być ciężko - wtedy południe..