DayTrading: Piątek 02.06.2023
Re: DayTrading: Piątek 02.06.2023
??????????????????????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tym razem precyzji nie bedzie 1,0669 u mnie juz ale fakt snajper z tomka oki te dwa poprzednie strzaly były superBemowo1 pisze: ↑02 cze 2023, 01:51To analiza Tomka.
Na ten moment dwukrotnie wstrzelona ze snajperską dokładnością.
Po dzisiejszej decyzji ECB w spadki na edku nie wierzę, co nie zmienia faktu, że ta prognoza to mistrzostwo świata
(prywatnie życzę sobie aby się sprawdziła pomimo, że na edku pozycji nie mam )
ale z czworkami to bywa roznie to tez fakt1,0796 z trojk
i jak dobrze widze 1,0820 to calkowicie rozwala złotą piatke a dzis piatunio
dolar 4,191
co do indeksow to juz przestalem to rozumiec bo wyglada na to ze dzis moze byc dzien szczytow i na us100 i na sp500
bo dax i us300 raczej ma to z głowy juz
ropa w miejscu gaz tez wiec nie ma roboty na dt tez obnizam te srednia na gazie drugi dzien ale to dalej mocna wtopa /przynajmniej z raz 2,18 bym złapał pierwszy oddech choc dalej lepiej 2,19
nara
By nie było zbędnych gadek pozycjonuję tylko czasem na demo
i nie mam zamiaru podawać który jest realny ani o tym pisać
tylko projekcje i tylko to co chcę
eur/dol
troszke mi zamieszali i za wczesnie pogasilem lki ale ja dalej trzymam na razie tej wersji
tylko denko mi za duzo obnizyli bo rynek zszedl wyraznie nizej 1068 ale tez moze byc
wg mnie c juz na razie bylo/A//
rynek robi duze B lub pierwsza wzrostowa
4,18xxx dolara mamy czyli zacząłem
jakos tak i jak tego edka beda podciagac to z eskami bardzo ostroznie bo mozemy szczytowac jak pisalem na 2indeksach
troszke mi zamieszali i za wczesnie pogasilem lki ale ja dalej trzymam na razie tej wersji
tylko denko mi za duzo obnizyli bo rynek zszedl wyraznie nizej 1068 ale tez moze byc
wg mnie c juz na razie bylo/A//
rynek robi duze B lub pierwsza wzrostowa
4,18xxx dolara mamy czyli zacząłem
jakos tak i jak tego edka beda podciagac to z eskami bardzo ostroznie bo mozemy szczytowac jak pisalem na 2indeksach
Przyszedł mi do głowy dość „karkołomny”pomysł odnośnie WTI
A moze dzis bedą chcieli wrócić z powrotem do LT , którą połamali z hukiem czyli w okolice 73,30
Wczoraj i w nocy tez, poziomu 70 nie chcieli połamać , utrzymali cenę powyżej niego .
Skoro wróciliśmy powyżej 70 to moze wracamy nie tylko na 72 ale i wyżej czyli do LT ?
Tam w okolicy 73,30 mam połamaną LT, sma200 na H4 no i opor z którym nie poradzili sobie kilka razy , wiec moze powrót właśnie tam
Głośno myśle tylko , bo bp na ten moment
A moze dzis bedą chcieli wrócić z powrotem do LT , którą połamali z hukiem czyli w okolice 73,30
Wczoraj i w nocy tez, poziomu 70 nie chcieli połamać , utrzymali cenę powyżej niego .
Skoro wróciliśmy powyżej 70 to moze wracamy nie tylko na 72 ale i wyżej czyli do LT ?
Tam w okolicy 73,30 mam połamaną LT, sma200 na H4 no i opor z którym nie poradzili sobie kilka razy , wiec moze powrót właśnie tam
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
-
- Fanatyk
EURJPY
149.485 MOO
zmieniające się warunki rynkowe wymuszają na traderach ciągle obserwacje i analize tych warunkach co w końcowym efekcie daje zajecie pozycji.
Sama analiza jednostkowa nawet bardzo dobrze zrobiona nie daje gwarancji sukcesu czyli profitu
co z tego ze ktoś pokaże rozpisane tu na nawigatorze FE czy tez formacje cenową, formacje świecowa, formacje harmoniczną jak nie zajmie pozycji, bądź całkiem inna zajmie. Liczy sie u nas traderów ogół pozycji zdefiniowany skutecznościa i profit factor.
Co do EJ
po zakończeniu korekty prostej abc -ruch od dołka to sekwencja podfal w kierunku wzrostowym
wzajemnie sie wybijąjace
149.485 MOO
zmieniające się warunki rynkowe wymuszają na traderach ciągle obserwacje i analize tych warunkach co w końcowym efekcie daje zajecie pozycji.
Sama analiza jednostkowa nawet bardzo dobrze zrobiona nie daje gwarancji sukcesu czyli profitu
co z tego ze ktoś pokaże rozpisane tu na nawigatorze FE czy tez formacje cenową, formacje świecowa, formacje harmoniczną jak nie zajmie pozycji, bądź całkiem inna zajmie. Liczy sie u nas traderów ogół pozycji zdefiniowany skutecznościa i profit factor.
Co do EJ
po zakończeniu korekty prostej abc -ruch od dołka to sekwencja podfal w kierunku wzrostowym
wzajemnie sie wybijąjace
Ostatnio zmieniony 02 cze 2023, 09:11 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 6 razy.
navik pomysł bdb i ja tez z boku zapomnialem juz od kiedy na ropie bez pozycjinavik pisze: ↑02 cze 2023, 08:50Przyszedł mi do głowy dość „karkołomny”pomysł odnośnie WTI
bo mi jeszcze zejscie pod 70 raz wychodzi
kontraky marcowe maja taka rozpietosc zakupu ze trudno byc czegos pewnym bo ropa leciala wtedy na pysk z 72do 67
i do rozliczenia sporo czasu / sa wzrostowe na teraz
Ostatnio zmieniony 02 cze 2023, 09:07 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
wiadomo ze raczej ani 73 ani 66 pietnastego nie beda
ale raczej ze wskazaniem na wyzej 70 bo majowe sa w tych okolicach
Ostatnio zmieniony 02 cze 2023, 09:15 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.
Nizej 70 ? Nie wiem .
Byłoby miło jak zeszliby do 69.51 i tam pozwolili zapakować L ale mam watpliwości czy dadzą.
Cała noc trzymali cenę powyżej 70$ , nie było chęci do zejścia nizej .
Przed tym spadkiem na który sie niestety nie zalapalem , ważnym poziomem był dla mnie poziom 70.65-70.86 . Ważny z tego względu ze liczyłem na to ze go nie połamią tak z marszu tylko zrobią podbicie . Teraz jesteśmy znowu na tym poziomie tyle ze juz wróciliśmy do niego „ od dołu” i ciekaw jestem czy go pokonają i pójdą na te 73 , czy bedzie to opor na tyle mocny ze bedziemy kontynuować spadki .
Z boku na ten moment bo nie wiem co grać
Ps. Stara rycina ale innej nie mam ... i pytanie w która mańke teraz? Fioletowa strzałka w górę czy fioletowa sztrzalka w dol
Byłoby miło jak zeszliby do 69.51 i tam pozwolili zapakować L ale mam watpliwości czy dadzą.
Cała noc trzymali cenę powyżej 70$ , nie było chęci do zejścia nizej .
Przed tym spadkiem na który sie niestety nie zalapalem , ważnym poziomem był dla mnie poziom 70.65-70.86 . Ważny z tego względu ze liczyłem na to ze go nie połamią tak z marszu tylko zrobią podbicie . Teraz jesteśmy znowu na tym poziomie tyle ze juz wróciliśmy do niego „ od dołu” i ciekaw jestem czy go pokonają i pójdą na te 73 , czy bedzie to opor na tyle mocny ze bedziemy kontynuować spadki .
Z boku na ten moment bo nie wiem co grać
Ps. Stara rycina ale innej nie mam ... i pytanie w która mańke teraz? Fioletowa strzałka w górę czy fioletowa sztrzalka w dol
Ostatnio zmieniony 02 cze 2023, 09:56 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...