DayTrading: Piątek 31.03.2023
Re: DayTrading: Piątek 31.03.2023
EU wersja wersja awaryjna gdyby miało spadać poniżej 50% , uprzedzam nie znam się dobrze na ELIOCIE 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tak jest jak piszesz jednak potencjał do spadku moim zdaniem jest juz ograniczony....... na tym instrumencie sentyment w przewazajacej mierze jest na LONG... o ile te sentymenty o nie jest jakas sciema do manipulacji....... ja gram wylacznie L dobierajac na spadkach i krotka piłka bez trzymanek...
Całość procentów w sentymentach to nie wiem czy prawda, ale jest niewielka część to zależnie od broka wskakuje +4+6% na long i wtedy jest spora szansa, że faktycznie będzie jazda w górę. Jak proporcje wracają to jest spora szansa, że niebawem zacznie się zjazd.
I jeszcze co do potencjału do spadku to zerknij sobie na tygodniowym od właściwie listopada rysują świeczki jakby chcieli lecieć w górę, ale jakoś jedyne co udało im się podbić po styczniowych wąsach to około 360 pipsów.
Osobiście obecnie na usd/chf bez pozycji, wszedłem w s na eur/gbp się zobaczy do kiedy
I jeszcze co do potencjału do spadku to zerknij sobie na tygodniowym od właściwie listopada rysują świeczki jakby chcieli lecieć w górę, ale jakoś jedyne co udało im się podbić po styczniowych wąsach to około 360 pipsów.
Osobiście obecnie na usd/chf bez pozycji, wszedłem w s na eur/gbp się zobaczy do kiedy
Wiesz no ja biore na usd chf taka pozycje ze depo wytrzyma mi w razie czego kilka duzych punktow. Patrzac na wykres wieloletni to jestesmy na niskich pułapach a "upadku $" to nie biore pod uwagę. No niech nawet spadna te 4 duze punkty to po prostu przeczekam. Juz tak miałem i jeszcze wyszedłem na tym na PLUS. A esek to sie boje grac na tym. Zakładam jednak umocnienie $ do euro w najblizszym czasie pomimo wszelkich wskaznikow AT.
Tez kiepsko elliott
wg mnie raczej na pewno pierwsza falka wzrostowa juz była

ALBO rynek robi juz III kol czarny albo ABC --II kolor czerwony
pozycje week

i male lki gaz

https://foto-hosting.pl/img/e2/3f/2c/e2 ... 256bea.png
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
Nie zawsze tak jest, że jak edek rośnie to usd/chf spada. Jak jest jakaś niepewna sytuacja to edek w dół i usd/chf w dół. Gospodarka europy nie jest jakoś szczególnie słaba w stosunku do usa, brak jej odpowiedniej ilości własnych surowców i jakoś to starają się rozwiązać, raz lepiej raz gorzej.
Również nie sądzę aby dolar upadł, ale taki zjazd nawet do 0,84(a może i niżej
) na usd/chf nie byłby czymś dziwnym.
I zapomniałem o inflacji USA teraz jakoś 7,1%, Szwajcaria 3,5%
Również nie sądzę aby dolar upadł, ale taki zjazd nawet do 0,84(a może i niżej

I zapomniałem o inflacji USA teraz jakoś 7,1%, Szwajcaria 3,5%
- helloplazza
- Stały bywalec
para eur usd na zdjęciu, moim zdaniem to usd jeszcze się umocni zrobi podwójny dołek na tygodniówce , póżniej dopiero start do góry, dax będzie leciał na pysk gdy usd będzie się umacniać do większości walut. ktoś pare dni temu pokazywał parę usd pln możemy dojść do 5 zł jak dla mnie kryzys trochę potrwa zanim się zakończy do października mamy trochę czasu, będą obniżać stopy procentowe w us i ue to ok eur mocne ale nie teraz
na wykresie miesięcznym eur usd doszliśmy do fajnego poziomu gdzie powinna być reakcjaNie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zakładam dłuższą w czasie konsolidację
Trudny ten Eliott....
EU imo powinno zostać dalej w konsolidacji ,jeżeli się mylę z Filiżanką to zostaje jeszcze Bat zgodny z poprzednim kierunkiem