DayTrading: Piątek 31.03.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 31.03.2023

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU wersja wersja awaryjna gdyby miało spadać poniżej 50% , uprzedzam nie znam się dobrze na ELIOCIE :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

tak jest jak piszesz jednak potencjał do spadku moim zdaniem jest juz ograniczony....... na tym instrumencie sentyment w przewazajacej mierze jest na LONG... o ile te sentymenty o nie jest jakas sciema do manipulacji....... ja gram wylacznie L dobierajac na spadkach i krotka piłka bez trzymanek...

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Całość procentów w sentymentach to nie wiem czy prawda, ale jest niewielka część to zależnie od broka wskakuje +4+6% na long i wtedy jest spora szansa, że faktycznie będzie jazda w górę. Jak proporcje wracają to jest spora szansa, że niebawem zacznie się zjazd.

I jeszcze co do potencjału do spadku to zerknij sobie na tygodniowym od właściwie listopada rysują świeczki jakby chcieli lecieć w górę, ale jakoś jedyne co udało im się podbić po styczniowych wąsach to około 360 pipsów.

Osobiście obecnie na usd/chf bez pozycji, wszedłem w s na eur/gbp się zobaczy do kiedy

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

Wiesz no ja biore na usd chf taka pozycje ze depo wytrzyma mi w razie czego kilka duzych punktow. Patrzac na wykres wieloletni to jestesmy na niskich pułapach a "upadku $" to nie biore pod uwagę. No niech nawet spadna te 4 duze punkty to po prostu przeczekam. Juz tak miałem i jeszcze wyszedłem na tym na PLUS. A esek to sie boje grac na tym. Zakładam jednak umocnienie $ do euro w najblizszym czasie pomimo wszelkich wskaznikow AT.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

MERLIN pisze:
01 kwie 2023, 16:53
EU wersja wersja awaryjna gdyby miało spadać poniżej 50% , uprzedzam nie znam się dobrze na ELIOCIE :wink:
Tez kiepsko elliott
wg mnie raczej na pewno pierwsza falka wzrostowa juz była :568: /12345 kol czarny/
ALBO rynek robi juz III kol czarny albo ABC --II kolor czerwony
pozycje week :( edek tyły ale jeszcze mało groznie :(
i male lki gaz :568:
https://foto-hosting.pl/img/e2/3f/2c/e2 ... 256bea.png
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Nie zawsze tak jest, że jak edek rośnie to usd/chf spada. Jak jest jakaś niepewna sytuacja to edek w dół i usd/chf w dół. Gospodarka europy nie jest jakoś szczególnie słaba w stosunku do usa, brak jej odpowiedniej ilości własnych surowców i jakoś to starają się rozwiązać, raz lepiej raz gorzej.
Również nie sądzę aby dolar upadł, ale taki zjazd nawet do 0,84(a może i niżej ;) ) na usd/chf nie byłby czymś dziwnym.

I zapomniałem o inflacji USA teraz jakoś 7,1%, Szwajcaria 3,5%

Awatar użytkownika
helloplazza
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helloplazza »

para eur usd na zdjęciu, moim zdaniem to usd jeszcze się umocni zrobi podwójny dołek na tygodniówce , póżniej dopiero start do góry, dax będzie leciał na pysk gdy usd będzie się umacniać do większości walut. ktoś pare dni temu pokazywał parę usd pln możemy dojść do 5 zł jak dla mnie kryzys trochę potrwa zanim się zakończy do października mamy trochę czasu, będą obniżać stopy procentowe w us i ue to ok eur mocne ale nie teraz
obraz_2023-04-02_112459911.png
na wykresie miesięcznym eur usd doszliśmy do fajnego poziomu gdzie powinna być reakcja

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Zakładam dłuższą w czasie konsolidację

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

MERLIN pisze:
01 kwie 2023, 16:53
Trudny ten Eliott....

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU imo powinno zostać dalej w konsolidacji ,jeżeli się mylę z Filiżanką to zostaje jeszcze Bat zgodny z poprzednim kierunkiem

Zablokowany