DayTrading: Czwartek 27.10.2022
DayTrading: Czwartek 27.10.2022
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Czwartek 27.10.2022
EDEK,
H8, jest to już trzecie podejście do pierwszej taśmy... - obok mamy TL kanału.
Niestety EDEK to nie mój świat. Zamykam dwie pozycje z palca ze stratą łącznie 3,45 zł.
Miejsce dla byków słabe, dla niedźwiedzi także jest problematyczne.
W przyszłości po korektach może będę tu próbował otwierać elki, chyba, że FED zadecyduje inaczej.
Tolerancja taśmy na H8 jest bardzo duża +- 150 pips.....
Sp 500 - okolice fibo 50% korekty fali (3).........
H8, jest to już trzecie podejście do pierwszej taśmy... - obok mamy TL kanału.
Niestety EDEK to nie mój świat. Zamykam dwie pozycje z palca ze stratą łącznie 3,45 zł.

Miejsce dla byków słabe, dla niedźwiedzi także jest problematyczne.
W przyszłości po korektach może będę tu próbował otwierać elki, chyba, że FED zadecyduje inaczej.
Tolerancja taśmy na H8 jest bardzo duża +- 150 pips.....

Sp 500 - okolice fibo 50% korekty fali (3).........
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2022, 01:16 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnolia18
- Gaduła
Sebuś
było czekać te zasieki hiba na Edku nie bardzo oddają co jest/było. aczkolwiek nie wiem co one przedstawiają 
wiem, wiem chyba to się małpa na gałęzi
SP500. jakie szanse wg Ciebie na miśkowy rajd ?? w doopie jestem z 1 zleceniem

SP500. jakie szanse wg Ciebie na miśkowy rajd ?? w doopie jestem z 1 zleceniem

Wyrażam jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
SP 500 jest skorelowany w ostatnim okresie z edkiem, ale ten mechanizm nie trwał i nie trwa wiecznie.Magnolia18 pisze: ↑27 paź 2022, 01:08Sebuśbyło czekać te zasieki hiba na Edku nie bardzo oddają co jest/było. aczkolwiek nie wiem co one przedstawiają
SP500. jakie szanse wg Ciebie na miśkowy rajd ?? w doopie jestem z 1 zleceniem![]()
Uważam, że powinna być korekta ostatnich wzrostów na SP500. Dzisiaj pisałem, ruch korekcyjny osiągnął 30 % spadków - to moim zdaniem sporo.
Przypominam, że wojna na Ukrainie to wrzut na dupie dla całego świata - byle iskra w sprawie wojny i rynki mogą zaliczyć trzęsienie ziemi! (rosja ćwiczy użycie broni nuklearnej - tam cały zachód jest w tej sprawie postawiony na baczność)
Nie widzę fundamentów (ani światełka w tunelu), które mogły by zmienić trend na amerykańskiej giełdzie.
Inflacja rozlewa się na cały świat i rozwiązaniem mogą być podwyżki stóp procentowych lub paradoksalnie - DODRUK!!!
Sprawa paliw wisi pod dużym znakiem zapytania.
Sezon wyciągania trupów z szafy dopiero przed nami.
- Magnolia18
- Gaduła
też tak myślę że jak yebnie to ostro. natenczas jednak tego nie widać. czyżby Baxiu miał rację że wybory etc a dopiero później ?
NIe wiem jak w USA ale EU a szczególnie w PL to mimo leTkiej zimy i tak firmy będą upadać te małe - koszty
NIe wiem jak w USA ale EU a szczególnie w PL to mimo leTkiej zimy i tak firmy będą upadać te małe - koszty
Wyrażam jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Z tym ostrym jebnięciem może być problem. Tutaj bankierzy centralni są na znacznie innym poziomie niż kilka lat temu.Magnolia18 pisze: ↑27 paź 2022, 01:43też tak myślę że jak yebnie to ostro. natenczas jednak tego nie widać. czyżby Baxiu miał rację że wybory etc a dopiero później ?
Wychodzę z założenia, że obecna korekta na giełdach powinna potrwać około 5-6 lat, jako korekta 50 letniego super cyklu (o zmianie trendu raczej nie mam mowy - giełda w ameryce działa jak piramida finansowa)
Giełda amerykańska jest totalnie przewartościowana, napompowana także sztucznym pieniądzem (jak od ponad 20 lat)
Rynki z bardzo dużym opóźnieniem reagują na kluczowe dane makro. Teraz niewątpliwie rynki były spragnione wzrostów na indeksach. Paradoksalnie, obecne wzrosty wynikają z nadziei na niewielkie podwyżki stóp procentowych w USA....., a niskie podwyżki stóp, to jednak wpływanie na spowolnienie gospodarcze - to natomiast jest bombą z opóźnionym zapłonem.
tak bez zbytniego komentowania to z h4 eur/dol
cel 1.013x-1,015x
wsparcie mocne dopiero parytet
1pkt na edku to 0k 4-5 groszy na dolarze
na ropie jakby wyszli wyraznie nad 89,0 to zrobi sie przestawienie i wtedy cel nad 93 nawet

bo mialo przeciez spadac no to widac jak spadac spekuła chce
troche znowu popierniczone bo drozsza ropa to inflacja up
\ pisalem ze kontrakty sa wzrostowe
ale ze wyzej 90 to tego nie zakladalem
na dzis to z falek abc to 89,70 sie juz zrobiło czyli wtedy 89,5np moze byc wtedy dopiero duze A wiec mogliby na tym nizej 89 skonczyc juz
byloby latwiej nara u mnie jest wyrazna luka jak ktos lubi luki
do 89
jak rosnie to pokazywac nie ma co bo to skubanie by nie tracic i DT lki na ski esek wiecej
cel 1.013x-1,015x
wsparcie mocne dopiero parytet
1pkt na edku to 0k 4-5 groszy na dolarze
na ropie jakby wyszli wyraznie nad 89,0 to zrobi sie przestawienie i wtedy cel nad 93 nawet

bo mialo przeciez spadac no to widac jak spadac spekuła chce

troche znowu popierniczone bo drozsza ropa to inflacja up

ale ze wyzej 90 to tego nie zakladalem

na dzis to z falek abc to 89,70 sie juz zrobiło czyli wtedy 89,5np moze byc wtedy dopiero duze A wiec mogliby na tym nizej 89 skonczyc juz
byloby latwiej nara u mnie jest wyrazna luka jak ktos lubi luki

jak rosnie to pokazywac nie ma co bo to skubanie by nie tracic i DT lki na ski esek wiecej
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

o sp500
niby mialem gasic ale zeszli na noc za nisko wiec trzymam jeszcze i czekam na jakies podbicie bo moze edek tez bedzie up
inaczej dpa blada / choc w sumie ja ele mam nisko a zakladam przeciez wzrosty jeszcze
to na upartego moglbym z nimi nawet na weekend zostac choc nie chce
Kup
USA 500 2022-10-26 21:06 501,53 zł 0,58%
Ilość: Kontrakty5,0 Kurs otwarcia 3 837,48 Bieżący kurs 3 859,78 Zys. / str. Netto 501,53 zł
vvvvvvvvvvvvvv
druga mam z 3647 /3kt juz tylko czyli srednia
luzik
a poz zamkniete dzis to jak widac sieczkarnia i dt na ropie
https://foto-hosting.pl/img/ee/79/db/ee ... 2a3fe7.png
niby mialem gasic ale zeszli na noc za nisko wiec trzymam jeszcze i czekam na jakies podbicie bo moze edek tez bedzie up
inaczej dpa blada / choc w sumie ja ele mam nisko a zakladam przeciez wzrosty jeszcze

Kup
USA 500 2022-10-26 21:06 501,53 zł 0,58%
Ilość: Kontrakty5,0 Kurs otwarcia 3 837,48 Bieżący kurs 3 859,78 Zys. / str. Netto 501,53 zł
vvvvvvvvvvvvvv
druga mam z 3647 /3kt juz tylko czyli srednia

a poz zamkniete dzis to jak widac sieczkarnia i dt na ropie
https://foto-hosting.pl/img/ee/79/db/ee ... 2a3fe7.png
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać

-
- Fanatyk
EURUSD 1.00833 MOO
- Grzesiek.fx
- Pasjonat
K: