windows 10, MT4-->MT5

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła
Posty: 200
Rejestracja: 15 mar 2013, 11:09

windows 10, MT4-->MT5

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

witam.
Przesiadłem się ostatnio na win10 i mam problem z odpaleniem mt4 wiec zainstalowałem mt5. Tylko teraz taki problem że mam sporo wskaźników i EA pod mt4. Jak przerobić te wskaźniki żeby były widoczne na mt5? albo jak uruchomić mt4 na win10. Próbowałem już jeśli chodzi o mt4 na win 10 odpalać ze zgodnością jako administrator ale to nic nie dało. A jeśli chodzi o wskaźniki\EA to próbowałem zmieniać im w nazwie .mq4 na .mq5. Próbowałem również otworzyć EA w metaedytorze i udało się go skompilować ale jednak mt5 nie widział go dalej. Czy ktoś wie czy opalenie mt4 na win10 bez większych ceregieli jest możliwe? lub czy przysposobienie ind\EA z mt4 na mt5 jest możliwe?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3072
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: windows 10, MT4-->MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

oswarek pisze:
23 wrz 2021, 08:10
witam.
Przesiadłem się ostatnio na win10 i mam problem z odpaleniem mt4 wiec zainstalowałem mt5. Tylko teraz taki problem że mam sporo wskaźników i EA pod mt4. Jak przerobić te wskaźniki żeby były widoczne na mt5? albo jak uruchomić mt4 na win10. Próbowałem już jeśli chodzi o mt4 na win 10 odpalać ze zgodnością jako administrator ale to nic nie dało. A jeśli chodzi o wskaźniki\EA to próbowałem zmieniać im w nazwie .mq4 na .mq5. Próbowałem również otworzyć EA w metaedytorze i udało się go skompilować ale jednak mt5 nie widział go dalej. Czy ktoś wie czy opalenie mt4 na win10 bez większych ceregieli jest możliwe? lub czy przysposobienie ind\EA z mt4 na mt5 jest możliwe?
Najprawdopodobniej potrzebujesz w antywirze podać wyjątek dla całego folderu MT4.
Większość wskaźników znajdziesz też dla MT5, o ile nie masz jakichś szczególnych.
Przerobienie na MT5 jest możliwe.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła
Posty: 200
Rejestracja: 15 mar 2013, 11:09

Re: windows 10, MT4-->MT5

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

dzięki za odpowiedź. Faktycznie wskaźników poszukam pisanych pod mt5. A z EA pokombinuje może uda się mi go skompilować pod mt5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3072
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: windows 10, MT4-->MT5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

oswarek pisze:
23 wrz 2021, 12:08
dzięki za odpowiedź. Faktycznie wskaźników poszukam pisanych pod mt5. A z EA pokombinuje może uda się mi go skompilować pod mt5.
EA ci się nie uda.
MQL5 inaczej obsługuje transakcje, więc bez wiedzy nie uda ci się.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

ODPOWIEDZ