Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Sensor
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2019, 22:56

Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: Sensor »

Witam,
zalozylem konto w Pepperstone pod ASIC z checia uzywania dzwigni 1:500.

Mam jednak mozliwosc skorzystania maksymalnie z opcji 1:100.

Support twierdzi, ze odnosnie polskich klientow musza sie zastosowac do polskich regulacji mimo, ze Pepperstone nie jest zarejestrowany w Polsce.

Maja racje?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 1748
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Tak.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 117
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43
Lokalizacja: Świebodzice

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Chyba nie całkiem mają rację, gdyby stosowali się do polskich regulacji, to miałbyś dźwignię 1:30.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 1748
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

No, podobno teraz w Polsce można mieć 100.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
Borsuk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 79
Rejestracja: 26 lip 2014, 09:23

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: Borsuk »

Jak napiszesz w tej sprawie do supportu to przestawią na 1:500.

Sensor
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2019, 22:56

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: Sensor »

Tak jak napisalem na poczatku 'support twierdzi, ze odnosnie polskich klientow musza sie zastosowac do polskich regulacji mimo, ze Pepperstone nie jest zarejestrowany w Polsce'.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9490
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Coś mieszają ;) Wtedy w standardzie dostałbyś max. 1:30. W Polsce można dostać większy lewar ale tylko jeśli spełnisz warunki:
- przechodząc na klienta profesjonalnego -> https://forexclub.pl/klient-profesjonalny-forex-faq/
- przechodząc na klienta doświadczonego -> https://forexclub.pl/klient-doswiadczon ... procedure/

Ale 1:100 to nadal lepiej niż 1:30 więc nie ma co marudzić :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Tazz
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: 19 lis 2019, 22:00

Re: Pepperstone (ASIC) - dzwignia tylko 1:100?

Nieprzeczytany post autor: Tazz »

raposo pisze:
03 gru 2019, 12:25
Coś mieszają ;) Wtedy w standardzie dostałbyś max. 1:30. W Polsce można dostać większy lewar ale tylko jeśli spełnisz warunki:
- przechodząc na klienta profesjonalnego -> https://forexclub.pl/klient-profesjonalny-forex-faq/
- przechodząc na klienta doświadczonego -> https://forexclub.pl/klient-doswiadczon ... procedure/

Ale 1:100 to nadal lepiej niż 1:30 więc nie ma co marudzić :D
dokładnie 1:100 też bidy nie ma. Tak podłączę sie pod temat czy poza ICM jest gdzieś jeszcze dostępna dźwignia 1:500?

ODPOWIEDZ