iFOREX to broker cypryjski. Dla jasności nie reklamuję go, ani nie polecam.
Dostałem na maila coś takiego :
http://www.iforex.pl/landing_pages/br3/ ... SID=417614
Wynika z tego, że nie trzeba nic wpłacać. Dopisują do rachunku 2,500 euro czyli około 10 000 zł. Tej sumy nie można wypłacić, ale można wypłacić zyski jakie uda się uzyskać grając tą kwotą.
I teraz poważne pytanie : czy to chamskie naciąganie i oferują tylko demo, czy konto real z dopisaną kwotą 10 k zł.
Zakładam, że nie tylko ja dostałem to na maila. Ktoś spróbował tego ? Wie o co chodzi ?
iFOREX - demo czy bonus real ?
iFOREX - demo czy bonus real ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Re: iFOREX - demo czy bonus real ?
prawdopodobnie sprawny chwyt marketingowy
2500eur na dzwigni 1:100 to wolumen ok. 0,025 lota więc bonus 25eur pewnie. kiedyś z onetu dostałem maila z tej firmy i mieli bonus 25eur

Tak w tej promocji chodzi o 25€ lub 100 zł bez depozytu 

Jeśli chodzi o 100 zł to dzięki, ale nie skorzystam.
@Venomouss
@TomeK_Fx
Dzięki za odpowiedź.
@Venomouss
@TomeK_Fx
Dzięki za odpowiedź.
Trust no bit**es.
Wysoce nie polecam zakładania konta w iForex. Sam założyłem i dostałem bonus 100PLN. Jak już zaczełem wygrywać zablokowali mi możliwość dokonywania transakcji. Poza tym kiepska platforma. Krótko mówiąc szkoda czasu na takiego brokera.
- MowmiSasiad
- Pasjonat
przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.
A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy
Wiadomo, że to żaden pieniądz ale pierwszy raz się z czymś takim spotykam...
A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy

-
- Pasjonat
Nic w tym nadzwyczajnego. Jest kilku innych brokerów (także z regulacją brytyjską) którzy pobierają opłaty za brak aktywności na koncie.Są to różne sumy i różny czas za brak tej aktywności.MowmiSasiad pisze:przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.
A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy![]()
![]()
Dokładnie. Tu akurat jest poniekąd sama sobie winna, bo zapewne nie przeczytała umowy i/lub tabeli opłat...andrzej-sk pisze:Nic w tym nadzwyczajnego. Jest kilku innych brokerów (także z regulacją brytyjską) którzy pobierają opłaty za brak aktywności na koncie.Są to różne sumy i różny czas za brak tej aktywności.MowmiSasiad pisze:przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.
A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy![]()
![]()

Martwiące jest tylko to, że przyjmują depozyty bez pełnej rejestracji (brak skanów dokumentów). Z tym spotkałem się już kilka razy - proszą o skany przy wypłacie ale szczerze powiedziawszy średnio mi się podoba taka polityka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu