iFOREX - demo czy bonus real ?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

iFOREX - demo czy bonus real ?

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

iFOREX to broker cypryjski. Dla jasności nie reklamuję go, ani nie polecam.

Dostałem na maila coś takiego :

http://www.iforex.pl/landing_pages/br3/ ... SID=417614

Wynika z tego, że nie trzeba nic wpłacać. Dopisują do rachunku 2,500 euro czyli około 10 000 zł. Tej sumy nie można wypłacić, ale można wypłacić zyski jakie uda się uzyskać grając tą kwotą.
I teraz poważne pytanie : czy to chamskie naciąganie i oferują tylko demo, czy konto real z dopisaną kwotą 10 k zł.
Zakładam, że nie tylko ja dostałem to na maila. Ktoś spróbował tego ? Wie o co chodzi ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: iFOREX - demo czy bonus real ?

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

prawdopodobnie sprawny chwyt marketingowy :) 2500eur na dzwigni 1:100 to wolumen ok. 0,025 lota więc bonus 25eur pewnie. kiedyś z onetu dostałem maila z tej firmy i mieli bonus 25eur

Awatar użytkownika
TomeK_Fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomeK_Fx »

Tak w tej promocji chodzi o 25€ lub 100 zł bez depozytu :D

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Jeśli chodzi o 100 zł to dzięki, ale nie skorzystam.

@Venomouss
@TomeK_Fx
Dzięki za odpowiedź.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

machay
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: machay »

Wysoce nie polecam zakładania konta w iForex. Sam założyłem i dostałem bonus 100PLN. Jak już zaczełem wygrywać zablokowali mi możliwość dokonywania transakcji. Poza tym kiepska platforma. Krótko mówiąc szkoda czasu na takiego brokera.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.

A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy :shock: :shock:

Wiadomo, że to żaden pieniądz ale pierwszy raz się z czymś takim spotykam...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

MowmiSasiad pisze:przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.

A więc standardowo sprzedawca przekonał ją do wpłaty równowartości 100$ (minimalny depozyt od którego sprzedawca ma prowizję) i przesłała 400 PLN. Po czym jako że nie wiedziała tak na prawdę o co chodzi w FX to nie zrobiła żadnej transakcji ani nawet nie skończyła rejestracji (nie przesłała skanu dowodu ani POA - potwierdzenia adresu). I teraz najlepsze po kilku miesiącach okazało się że na koncie jest tylko 14 USD, bo naliczyli jej jakieś opłaty za korzystanie z platformy :shock: :shock:

Nic w tym nadzwyczajnego. Jest kilku innych brokerów (także z regulacją brytyjską) którzy pobierają opłaty za brak aktywności na koncie.Są to różne sumy i różny czas za brak tej aktywności.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

andrzej-sk pisze:
MowmiSasiad pisze:przed chwilą rozmawiałem z Panią, która mi opowiedziała swoją historię z iForex. Normalnie nie powtarzam rzeczy z 2 ręki ale to jest na prawdę hit jak dla mnie.

Nic w tym nadzwyczajnego. Jest kilku innych brokerów (także z regulacją brytyjską) którzy pobierają opłaty za brak aktywności na koncie.Są to różne sumy i różny czas za brak tej aktywności.
Dokładnie. Tu akurat jest poniekąd sama sobie winna, bo zapewne nie przeczytała umowy i/lub tabeli opłat... ;)

Martwiące jest tylko to, że przyjmują depozyty bez pełnej rejestracji (brak skanów dokumentów). Z tym spotkałem się już kilka razy - proszą o skany przy wypłacie ale szczerze powiedziawszy średnio mi się podoba taka polityka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ