Broker oferujący niski spread.
Broker oferujący niski spread.
Witam. Spotkałem się z dosyć dla mnie nie miła i dziwną sytuacją u Admiral Markets mianowicie zleciłem buy limit lecz gdy cena znacznie przekroczyła próg pozycja nie otworzyła się. Rozumiem, że może tu się rozchodzić o spread dlatego mam do was pytanie. Czy znacie brokera który to oferuje niskie spready tudzież opcję typu ECN (Jak dobrze pamiętam a piszę na szybko z telefonu)
Twoja strata, twój zysk.
Twoja decyzja, twoje pieniądze.
Rób co chcesz, myśl, niczego nie żałuj.
Twoja decyzja, twoje pieniądze.
Rób co chcesz, myśl, niczego nie żałuj.
Re: Broker oferujący niski spread.
Znam dwie dobre propozycje.
LMax- niskie spready, niska negocjowalna prowizja. ALE spready na danych i zwykle o 14.30 rozjezdzają sie bardzo szeroko. Szerzej niz u konkurencji. Z supportu otrzymalem informację ze jest to spowodowane modelem MTF. Dodatkowy bonus to konto w PLN (dla mnie to duża zaleta)
ICMarkets - jeszcze niższe spready ktore nie rozjezdzaja sie az tak bardzo na danych. Prowizja standardowa 7USD a poprzez IB nawt 5,5USD. Brak konta w PLN.
LMax- niskie spready, niska negocjowalna prowizja. ALE spready na danych i zwykle o 14.30 rozjezdzają sie bardzo szeroko. Szerzej niz u konkurencji. Z supportu otrzymalem informację ze jest to spowodowane modelem MTF. Dodatkowy bonus to konto w PLN (dla mnie to duża zaleta)
ICMarkets - jeszcze niższe spready ktore nie rozjezdzaja sie az tak bardzo na danych. Prowizja standardowa 7USD a poprzez IB nawt 5,5USD. Brak konta w PLN.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Re: Broker oferujący niski spread.
Spready będą się wszędzie rozjeżdżać. Kwestia tylko na ile ale tego w 100% nie da się przewidzieć. Jeśli grasz w okolicy publikacji danych makro to musisz się liczyć z takimi sytuacjami. Podobnie w okresie niskiej płynności (godziny nocne, przerwy świąteczne itd.).
Broker MM rozszerza w takich sytuacjach spready sztucznie. Brokerzy ECN/STP/MTF bazują na kwotowaniach swoich dostawców płynności - jeśli mają ich wielu (i dobrych) to można liczyć na mniejsze widełki.
Z polskich w czołówce są HFT Brokers i WBK.
Broker MM rozszerza w takich sytuacjach spready sztucznie. Brokerzy ECN/STP/MTF bazują na kwotowaniach swoich dostawców płynności - jeśli mają ich wielu (i dobrych) to można liczyć na mniejsze widełki.
Z polskich w czołówce są HFT Brokers i WBK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu