Pytanie czy wyzeruję konto(margin call,stop loss)
-
- Bywalec
Pytanie czy wyzeruję konto(margin call,stop loss)
Witam, mam pytanie,które pomoże mi i osobom, które zaczynają interesować się Forex-em.
W załączniku wykres z piątku pary eur/usd. Załóżmy, że mam na koncie 100usd. Przy dźwigni 1:100 inwestuje 10.000usd.
Kupuję ok. godz.15:45 poziom 1,0230 i czekam do godziny ok. 16:40 poziom 1,0650. Różnica to ok. 390 pips.
Czy przez ruchy w dół w trakcie wzrostów na przykładzie tego wykresu starczy mi środków na koncie, żeby broker nie zamknął mi transakcji.
Bardzo proszę o odpowiedź.
W załączniku wykres z piątku pary eur/usd. Załóżmy, że mam na koncie 100usd. Przy dźwigni 1:100 inwestuje 10.000usd.
Kupuję ok. godz.15:45 poziom 1,0230 i czekam do godziny ok. 16:40 poziom 1,0650. Różnica to ok. 390 pips.
Czy przez ruchy w dół w trakcie wzrostów na przykładzie tego wykresu starczy mi środków na koncie, żeby broker nie zamknął mi transakcji.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Pytanie czy wyzeruję konto(margin call,stop loss)
09 - czwartek.
Kurs ani przez chwilę nie był poniżej ceny kupna, dlatego rachunku byś nie wyzerował, ale wyzerujesz jeśli nie będziesz używał stop lossa - tylko stop loss chroni przed wyzerowaniem rachunku!
Kurs ani przez chwilę nie był poniżej ceny kupna, dlatego rachunku byś nie wyzerował, ale wyzerujesz jeśli nie będziesz używał stop lossa - tylko stop loss chroni przed wyzerowaniem rachunku!
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.
-
- Bywalec
ok, rozumiem-dziękuję
Nieprawda. SL nie chroni przed wyzerowaniem rachunku. (w większości przypadków).traderany pisze:09 - czwartek.
-
- Bywalec
Dzięki za odpowiedź, miałem wątpliwości czy przez dźwignię nie jest to inaczej liczone
Stop loss to jedyne narzędzie, które chroni przed wyzerowaniem rachunku. Jeśli przestrzegasz money management nigdy nie wyzerujesz rachunku, takie są prawidła matematyki.Cyb pisze:Nieprawda. SL nie chroni przed wyzerowaniem rachunku. (w większości przypadków).traderany pisze:09 - czwartek.
Nieprawda. SL nie chroni przed wyzerowaniem rachunku.traderany pisze:Stop loss to jedyne narzędzie, które chroni przed wyzerowaniem rachunku. Jeśli przestrzegasz money management nigdy nie wyzerujesz rachunku, takie są prawidła matematyki.Cyb pisze:Nieprawda. SL nie chroni przed wyzerowaniem rachunku. (w większości przypadków).traderany pisze:09 - czwartek.
W przypadku luki weekendowej w bardzo łatwy sposób możesz zaliczyć minus.
Stop loss to jedyne narzędzie, które chroni przed wyzerowaniem rachunku. Wielu brokerów - market makerów - gwarantuje zamknięcie zlecenia na poziomie stop lossa ze względu właśnie na luki weekendowe.
-
- Bywalec
ile pips musiał by spaść kurs żeby XM zamknął mi zlecenie?
-
- Pasjonat
nie wierze w to. Nawet jak jakiś brok pisze takie rzeczy, to jak dojdzie co do czego to sie wypnie...Wielu brokerów - market makerów - gwarantuje zamknięcie zlecenia na poziomie stop lossa ze względu właśnie na luki weekendowe.
gdyby tak było, to można by łatwo skubać takiego brokera na lukach.