DayTrading: Piątek 20.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
5
17%
Spadek
10
34%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 20.03.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Od połowy lipca w Polsce zacznie obowiązywać ograniczenie dotyczące maksymalnego lewaru. Co tak naprawdę zmieni się na rynku? Co czeka klientów platform foreksowych?

Dźwignia finansowa jest solą rynku forex – co do tego raczej nikt nie ma wątpliwości. To głównie ona przyciąga na rynek tak wielu graczy. Lewar daje bowiem możliwość osiągnięcia bardzo dużych stóp zwrotu w bardzo krótkim czasie. Dźwignia może być jednak równie pożyteczna, co szkodliwa. Zajęcie złej pozycji w połączeniu z zastosowaniem dużego lewara może spowodować spustoszenie w portfelu. Pewnie dlatego dyskusja o dźwigni na foreksie wciąż wywołuje tak duże emocje. Klamka jednak zapadła – począwszy od 16 lipca polskie platformy foreksowe będą mogły oferować maksymalną dźwignię na poziomie 1 do 100. Część brokerów i ich klientów czekają więc zmiany. Na rynku nie brakuje instytucji, które oferują lewar nawet w wysokości 1 do 500. Większość firm deklaruje, że ze zmianami będzie czekać do ostatniej chwili. Branża foreksowa jest natomiast zgodna co do jednego – że ustawowe ograniczenie dźwigni jest błędem.

gewiak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gewiak »

O tyle dobrze, że początkowo mieli ograniczyć do 50. Dla nas nie powinno się wiele zmienić w takim razie.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

edek korekta?

a może trójkąt?

jak myślicie co będzie "grane"?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

http://forex.pb.pl/4036991,32772,3-powo ... o-parytetu

koles najpierw pisze ze edk nie dojdzie do parytetu i podaje kilka powodow. w dalszej czesci czytamy jednak ze dolar bedzie sie umacnial a euro bedzei slablo. nie rozumiem wogle sensu tego naglowka i calego astykulu. maslo maslane. tresc wogle przeczy tytule... po przeczytaniu tego masla maslanego itak wychodzi ze edek bedzie sie jeszcze dlugo oslabial.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

waz69
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: waz69 »

dobryfxplayer pisze:http://forex.pb.pl/4036991,32772,3-powo ... o-parytetu

koles najpierw pisze ze edk nie dojdzie do parytetu i podaje kilka powodow. w dalszej czesci czytamy jednak ze dolar bedzie sie umacnial a euro bedzei slablo. nie rozumiem wogle sensu tego naglowka i calego astykulu. maslo maslane. tresc wogle przeczy tytule... po przeczytaniu tego masla maslanego itak wychodzi ze edek bedzie sie jeszcze dlugo oslabial.

A rozumiesz różnicę między krótkim a długim terminem??? :564:

-- Dodano: pt 20-03-2015, 6:53 --
Nowy123 pisze:Od połowy lipca w Polsce zacznie obowiązywać ograniczenie dotyczące maksymalnego lewaru. Co tak naprawdę zmieni się na rynku? Co czeka klientów platform foreksowych?

Dźwignia finansowa jest solą rynku forex – co do tego raczej nikt nie ma wątpliwości. To głównie ona przyciąga na rynek tak wielu graczy. Lewar daje bowiem możliwość osiągnięcia bardzo dużych stóp zwrotu w bardzo krótkim czasie. Dźwignia może być jednak równie pożyteczna, co szkodliwa. Zajęcie złej pozycji w połączeniu z zastosowaniem dużego lewara może spowodować spustoszenie w portfelu. Pewnie dlatego dyskusja o dźwigni na foreksie wciąż wywołuje tak duże emocje. Klamka jednak zapadła – począwszy od 16 lipca polskie platformy foreksowe będą mogły oferować maksymalną dźwignię na poziomie 1 do 100. Część brokerów i ich klientów czekają więc zmiany. Na rynku nie brakuje instytucji, które oferują lewar nawet w wysokości 1 do 500. Większość firm deklaruje, że ze zmianami będzie czekać do ostatniej chwili. Branża foreksowa jest natomiast zgodna co do jednego – że ustawowe ograniczenie dźwigni jest błędem.

Ja będę szukał jakiegoś polskojęzycznego broka z "zagranicy". Zdaje się że na XTB będę skazany :563:
Teraz mam w bossie i trochę mi będzie szkoda bo wszystko było jak dotąd o.k.
W każdym bądź razie wszyscy bankowi brokerzy dostaną zdrowo po dupie i zarżną im ten rynek.
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. :569:

Awatar użytkownika
Woolf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Woolf »

Ja będę szukał jakiegoś polskojęzycznego broka z "zagranicy". Zdaje się że na XTB będę skazany :563:
W każdym bądź razie wszyscy bankowi brokerzy dostaną zdrowo po dupie i zarżną im ten rynek.[/quote]

Chcesz mieć konto u broka który gra przeciwko klientowi?
Ja mam platfomę w Dukascopy i jestem mega zadowolony.

-- Dodano: 20 mar 2015, 07:18 --

L na eur/jpy @ 129,02

waz69
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: waz69 »

Woolf pisze:Ja będę szukał jakiegoś polskojęzycznego broka z "zagranicy". Zdaje się że na XTB będę skazany :563:
W każdym bądź razie wszyscy bankowi brokerzy dostaną zdrowo po dupie i zarżną im ten rynek.

Chcesz mieć konto u broka który gra przeciwko klientowi?
Ja mam platfomę w Dukascopy i jestem mega zadowolony.

-- Dodano: 20 mar 2015, 07:18 --

L na eur/jpy @ 129,02[/quote]

Widzisz tę buźkę na końcu - ona pokazuje moje nastawienie do xtb.
Muszę przysiąść do tematu i przejrzeć rynek, tylko kiedy jak czasu ciągle brak.
Pozdro
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. :569:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:http://forex.pb.pl/4036991,32772,3-powo ... o-parytetu

W ogóle zauważyłem u Ciebie ciekawą rzecz ;]
Jak dolar jedzie w górę to piszesz co chwilę "dolar powa" szydząc z każdego po kolei kto wrzucał projekcje pod osłabienie dolca. Chwilę później jak dolec na prawdę się osłabia to siedzisz cicho jak trusia nie pisząc nic.

Mam dla Ciebie dwie propozycje:
1. Zacznij interesować się sobą bo dużo ludzi tutaj jest od Ciebie lepszych i nie będą zwracać uwagi na dwoje niedowartościowanie
2. Swoimi reakcjami udowodniłeś, że przypadkiem udało Ci się coś wrzucić na FX i przypadkiem zarabiasz kapuste bo pewnie podłączyłeś się do umocnienia dolca jakiś czas temu - do czasu - uwierz mi.
3. Zacznij odróżniać rzeczywistość od świata wirtualnego. 90 % rzeczy tutaj prezentowanych idzie do śmieci, większość tu pokazuje mądrości których nigdy by nie zagrała albo gra na demo. I przede wszystkim trochę dystansu - Bo jak ktoś napisze, tak jak ja przykładowo... że oczekuje poziomu 100 pipsów wyżej na danej parze a 15 pipsów niżej wyśmiewasz mnie to udowadniasz 3 rzeczy:
a - że nie wiesz co to jest TF bo nie wiesz w jakim terminie grałem
b - nie odróżniasz trendu długoterminowego od krótkoterminowego
c - nie wykazujesz podstawowych cech inteligencji człowieka myślącego bo jak rozumiem, każdy trochę myślący człowiek zastanowił by się chwilę nad tym (zapytałby jak gram, kiedy wszedłem w pozycję, czy może dopiero wejdę, po co gram, czego oczekuję, w jakim terminie, itp itd.) ale ty jak nowy123 - piana w ustach i jedziemy z koksem.

Życzę na przyszłość - więcej rozumu, dystansu do siebie, patrzenie na siebie a nie innych (których nie znasz i nie wiesz jacy są ani jak grają) i więcej kompetencji w tym co aktualnie robisz.

A żeby nie było OT:
AU od wczoraj ładnie pracuje
AU H4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

Woolf pisze:Ja będę szukał jakiegoś polskojęzycznego broka z "zagranicy". Zdaje się że na XTB będę skazany :563:
przecież XTB to polski broker

co prawda ma biura w wielu państwach (np. w Anglii) - ale nie zmienia faktu, że siedziba jest w Polsce, w Warszawie na Ogrodowej

co do tych ograniczeń lewara.. w XM jest lewar nawet 1:888, więc 1:500 to jeszcze nie tak dużo :D

moim zdaniem zrobią po prostu kuku polskim brokerom.. bo co za problem założyć konto zagranicą.. dodatkowo można wtedy kręcić na podatkach, bo zagraniczny broker nie wysyła do polskiego Urzędu Skarbowego deklaracji o dochodach inwestora.. ;)

a wracając do meritum forum.. jakie prognozy dzisiaj na Edka? jakieś ważne dane?

Zablokowany