Pozew zbiorowy przeciwko bossa

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

Pozew zbiorowy przeciwko bossa

Nieprzeczytany post autor: przemolb »

po wstępnej rozmowie z adwokatem powiedział ze najlepszy jest pozew zbiorowy szukam ludzi z bossa
proszę na priv

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Re: Pozew zbiorowy przeciwko bossa

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

Pozew o co? Nie zadawaj się z niedouczonymi prawnikami.Sprawa jest prosta. Broker twierdzi, że masz wobec niego zobowiązanie, więc decyzja należy do Ciebie. Jeżeli uważasz, że zobowiązanie masz, to albo płacisz albo negocjujesz. Jeżeli się z tym nie zgadzasz, to odmawiasz zapłaty i to broker musi Cię do tego sądownie zmusić, a ty przed sądem wykazujesz na przykład to, że nie tylko nie jesteś winien nic brokerowi, ale jeszcze musi Ci zwrócić część depozytu. To jest biznes, w którym obie strony wiedzą o co chodzi, a jeżeli powstaje jakiś spór, to po prostu rozstrzyga sąd. Tak działa cywilizowany świat. To nie jest tak, że broker może Ci przysłać komornika, najpierw musi mieć tytuł. Osobiście myślę, że sprawa rozejdzie się po kościach, walki sądowe nie są nikomu na rękę i znajdzie się jakieś rozwiązanie.

przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

nieudacznik pisze:Pozew o co? Nie zadawaj się z niedouczonymi prawnikami.Sprawa jest prosta. Broker twierdzi, że masz wobec niego zobowiązanie, więc decyzja należy do Ciebie. Jeżeli uważasz, że zobowiązanie masz, to albo płacisz albo negocjujesz. Jeżeli się z tym nie zgadzasz, to odmawiasz zapłaty i to broker musi Cię do tego sądownie zmusić, a ty przed sądem wykazujesz na przykład to, że nie tylko nie jesteś winien nic brokerowi, ale jeszcze musi Ci zwrócić część depozytu. To jest biznes, w którym obie strony wiedzą o co chodzi, a jeżeli powstaje jakiś spór, to po prostu rozstrzyga sąd. Tak działa cywilizowany świat. To nie jest tak, że broker może Ci przysłać komornika, najpierw musi mieć tytuł. Osobiście myślę, że sprawa rozejdzie się po kościach, walki sądowe nie są nikomu na rękę i znajdzie się jakieś rozwiązanie.

Jesteś pewien ze to jest takie proste

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Jest proste, ale to nie znaczy, że łatwe. To duży problem i dla brokerów i dla tych umoczonych. A o co niby chcesz pozywać brokera? Sprecyzuj.

przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

nieudacznik pisze:Jest proste, ale to nie znaczy, że łatwe. To duży problem i dla brokerów i dla tych umoczonych. A o co niby chcesz pozywać brokera? Sprecyzuj.
wizyte u prawnika ma w srode ,on mi doradzi moze jak wyjsc z tej sytuacji ,ale ja chce sie kłucic o brak mozliwosci zamkniecia mojego zlecenia ,przez brak płynosci gdzie inne platformy miały

Według zestawienia notowania zostały zawieszone na następujących platformach: Admiral Markets, BossaFX, FxPro, LMAX, mForex, XM oraz X-Trade Brokers. Płynność kursów utrzymali jedynie: HFT Brokers, a także Noble Markets oraz TMS Brokers. Ten ostatni działa w oparciu o płynność oraz technologię pochodzącą od duńskiego Saxo Banku.

Po wznowieniu notowań na platformach BossaFX, mForex oraz X-Trade Brokers pojawiły się ogromne luki cenowe.”.

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

No dobra, ale dlaczego to Ty miałbyś pozywać brokera?

przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

nieudacznik pisze:No dobra, ale dlaczego to Ty miałbyś pozywać brokera?

DM BOŚ SA oswiadcza iz działajac w dobrej wierze przy uwzglednieniu najwyszych standardów profesjonalizmu dołozy nalezystych staranosci ,tak aby istniejacy pomiedzy stronami konflikt interesów nie wpływał na wykonywanie zlecen klienta

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Pozew składasz, jeżeli chcesz od brokera wyciągnąć jakieś pieniądze. Chcesz żeby Ci coś zapłacili? Bo jeżeli nie, to musisz po prosu czekać na rozwój wydarzeń, a nie rozmawiać o pozwach

przemolb
Stały bywalec
Stały bywalec

nieudacznik pisze:Pozew składasz, jeżeli chcesz od brokera wyciągnąć jakieś pieniądze. Chcesz żeby Ci coś zapłacili? Bo jeżeli nie, to musisz po prosu czekać na rozwój wydarzeń, a nie rozmawiać o pozwach
rozumie tylko rozmawialem z prawnikiem przez tel moze mi powie to sam co ty nie znam sie na tym tyko chce sie zabezpieczyc mam prawie 40 tys debetu :(((((((((((

złozyłem tylko reklamacje i dostałem negatywna odpowiedz

Rozumiemy, że zaistniała sytuacja oraz ujemne saldo na rachunku pieniężnym mogą sprawiać trudności i stanowią sytuację nadzwyczajną dla Klienta. Należy r�wnocześnie zauważyć, że wszystkie aspekty tego typu sytuacji zostały przewidziane w stosownych zapisach Regulaminu, r�wnież dotyczących niezwłocznego uzupełnienia środk�w na rachunku z ujemnym saldem.

Przekazuję zatem, że reklamacja została rozpatrzona negatywnie a zobowiązanie jest wymagalne. Przypominam, że w sytuacji negatywnego dla Klienta rozpatrzenia skargi przez DM BOŚ S.A., Klientowi przysługuje prawo do zwr�cenia się w tej samej sprawie w formie pisemnej do Zarządu DM BOŚ S.A.

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Ładnie. Ale jak to mówią mały dług to problem dłużnika, duży to problem wierzyciela. Teraz rozpocznie się wojna nerwów. Będziesz dostawał straszące pisma, że jak nie zapłacisz to odsetki, koszta sądowe, koszta zastępstwa procesowego, komornicze itp i to jest wszystko prawda. Ale ten medal ma też drugą stronę. Sprawę można wygrać, ale można też przegrać, będzie się ciągnęła latami (nie da się tego załatwić e-sądem), możesz się okazać nieściągalny, no i last but not least wiąże się z dużymi stratami wizerunkowymi. No i to strona pozywająca musi wnieść opłaty sądowe. Więc myślę, że sprawa się jakoś rozwiąże sama. Taki jest forex i trzba to godnie przyjąć na klatę. Jeżeli biznes polega na zarabianiu kasy jednym kliknięciem, to i ma swoje ryzyka zawodowe.

ODPOWIEDZ