Nauka języków obcych

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
HubGab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nauka języków obcych

Nieprzeczytany post autor: HubGab »

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś strony w Internecie w których można samemu się uczyć języków obcych? Wiem że najlepiej wyjechać do Anglii albo innego anglojęzycznego kraju ale mi chodzi żeby się pouczyć w wolnych chwilach. A jeżeli nie znacie to może macie jakieś inne pomysły na naukę języka w wolnym czasie? Jak nie chcecie robić reklamy to pozwalam spazmować moją skrzynkę :)

edit :
zapomniałem dodać że nie chodzi mi o podstawy ale żeby dla średniozaawansowanego tez coś by sie znalazło

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Re: Nauka języków obcych

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

HubGab pisze:Witam, chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś strony w Internecie w których można samemu się uczyć języków obcych? Wiem że najlepiej wyjechać do Anglii albo innego anglojęzycznego kraju ale mi chodzi żeby się pouczyć w wolnych chwilach. A jeżeli nie znacie to może macie jakieś inne pomysły na naukę języka w wolnym czasie? Jak nie chcecie robić reklamy to pozwalam spazmować moją skrzynkę :)

edit :
zapomniałem dodać że nie chodzi mi o podstawy ale żeby dla średniozaawansowanego tez coś by sie znalazło
livemocha.com
Plus jest taki, ze mozesz się uczyć praktycznie każdego języka i pogadać z native speakerami. Ćwiczenia mogą byc, choć dla mnie były zbyt monotonne i nużące. No, ale taki urok nauki.
ciągle głupi ...

HubGab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HubGab »

bardzo ciekawa stronka dziękuje

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

mareq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mareq »

Ja stosuję naukę pasywną: Wszystko co się da w komputerze ustawione w języku angielskim, w kinie nie czytać napisów, oglądać angielskojęzyczne kanały w telewizji. Do tego jestem krótkofalowcem i łączności trzeba prowadzić po angielsku. Tylko gramatykę trzeba podeprzeć trochę podręcznikami. Jeszcze doliczę fora angielskojęzyczne. W ten sposób język wchodzi mimochodem.

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Są jeszcze prywatne szkoły językowe... Wygląda to trochę jak w zwykłej szkole:) tylko że masz jeszcze zajęcia z native speakerem. Jest wtedy dodatkowa motywacja, jak się uczysz w jakimś gronie, ktoś zrobi Ci kartkówkę itd :)
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Myślę, że to jest dość ciekawa opcja - film/gra interaktywna - decydujemy o losach bohatera przy okazji ucząc się angielskiego

https://olivegreenthemovie.com/?utm_sou ... reen#/home

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

HubGab pisze:Witam, chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś strony w Internecie w których można samemu się uczyć języków obcych? Wiem że najlepiej wyjechać do Anglii albo innego anglojęzycznego kraju ale mi chodzi żeby się pouczyć w wolnych chwilach. A jeżeli nie znacie to może macie jakieś inne pomysły na naukę języka w wolnym czasie? Jak nie chcecie robić reklamy to pozwalam spazmować moją skrzynkę :)

edit :
Deez ain't shit dawg, won't do gud for ya. U gotta check out some movies; no polish subtits fo' shoo. Or Urbandictionary.com thatz what im talkin about. U feel me?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

Witam
http://www.manythings.org/
wszystkiego tam jest duzo, 15-20 minut dziennie zabawy, bo sa tam krzyzowki, quizy, sluchaj i powtorz itd itd a po roku po angielsku bedziesz spiewal.
Wprawdzie w oryginale strona zostala stworzona dla japonczykow ale w obecnej formie moze sie przydac kazdemu.
Pozdrawiam Greg

Awatar użytkownika
Pawel44
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel44 »

W Empiku kupiłem sobie kurs interaktywny - są tam ćwiczenia do robienia na koputerze, książka, jak i Mp3 - można sobie słuchać w samochodzie. Ciężko się tak uczyć od podstaw, ale dla średnio zaawansowanych fajna opcja. Cena około 50 zł za zestaw, więc całkiem niedrogo. Dostępne w kilku stopniach zaawansowania, wiec każdy znajdzie coś dla siebie.

Pozdrawiam, Paweł

ODPOWIEDZ