Moja strategia inwestycyjna - ebook
Moja strategia inwestycyjna - ebook
Witam
Chciałbym tutaj zareklamować ebooka, którego jestem autorstwa. Znajduje się on pod poniższym linkiem:
http://www.swistak.pl/a55529745,STRATEG ... RATIS.html
Opisuję w nim strategię, którą stosuję obecnie. Nie wymaga ona żadnych wskaźników. Nie jest to żadna super nowość ponieważ używam znanych technik, jednak poukładałem sobie wszystko w jedną całość. Cena ebooka wynosi 4,99. Dlaczego tak mało? Po pierwsze wole, żeby 100 osób kupiło go po 4,99 niż 10 po 49,9. Jest to taka moja mała wojna z wszechobecnym poglądem, że ta wiedza musi być droga i dostępna dla nielicznych. Dodatkowo, każdy kto go kupi będzie przez 2 tygodnie dostawał ode mnie sygnały oraz analizy jeżeli wyrazi taką chęć.
Pozdrawiam
Wojtek
Chciałbym tutaj zareklamować ebooka, którego jestem autorstwa. Znajduje się on pod poniższym linkiem:
http://www.swistak.pl/a55529745,STRATEG ... RATIS.html
Opisuję w nim strategię, którą stosuję obecnie. Nie wymaga ona żadnych wskaźników. Nie jest to żadna super nowość ponieważ używam znanych technik, jednak poukładałem sobie wszystko w jedną całość. Cena ebooka wynosi 4,99. Dlaczego tak mało? Po pierwsze wole, żeby 100 osób kupiło go po 4,99 niż 10 po 49,9. Jest to taka moja mała wojna z wszechobecnym poglądem, że ta wiedza musi być droga i dostępna dla nielicznych. Dodatkowo, każdy kto go kupi będzie przez 2 tygodnie dostawał ode mnie sygnały oraz analizy jeżeli wyrazi taką chęć.
Pozdrawiam
Wojtek
Re: Moja strategia inwestycyjna - ebook
no dobra ale nie napiusałeś czy strategia zarabia w jakim okresie ją stosujesz w realu ?
wiesz kwota jest co prawda smieszna i pewnie znajdziesz sporo chętnych bo co tam 5 zyla
człowiek na codzień się spotyka z okazjami
ja jednak domokrążcą nadal dziękuje
wiesz kwota jest co prawda smieszna i pewnie znajdziesz sporo chętnych bo co tam 5 zyla
człowiek na codzień się spotyka z okazjami
ja jednak domokrążcą nadal dziękuje
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Zarabia. Nie napisałem bo to jest napisane w treści aukcji. Sorry poprawiam się. Stosuję ją na real od października 2013 roku czyli pełne 5 m-cy. Dla jednych to krótki termin dla innych wystarczający. Nikogo nie zmuszam ani nie namawiam na siłę. Szczerze, spodziewałem się takiej reakcji na tym forum bo to forum niestety takie jest. pomimo, że już jakiś czas temu wyniosłem się stąd postanowiłem zaoferować ebooka.
Po tym co napisałeś to nasuwa się pytanie: gdybym sprzedawał go za 50 zł albo lepiej za 250 to dodałoby mu wagi?
Po tym co napisałeś to nasuwa się pytanie: gdybym sprzedawał go za 50 zł albo lepiej za 250 to dodałoby mu wagi?
Jeśli nie widział byś w tym potrzeby zarobku, a potrzebę pomocy dał byś eboka za darmo.
Zastanawiam się czy treść tego e-booka jest tak samo kulawa jak jego "rekomendacja" i opis? Tak z ciekawości jaką ocenę miałeś z języka polskiego?exodus24 pisze:Chciałbym tutaj zareklamować ebooka, którego jestem autorstwa.
Zastanawiam się również czy to jest coś w stylu: gdy cena jest w dołku to kupuj a gdy na górce to sprzedawaj? Może napisz chociaż co to za "strategia" (co to za techniki o których wspominasz, jakiego interwału dotyczą etc.). Czy jest ona obiektywna i rzeczywiście da się ją w całości przekazać, czy ma nutkę subiektywności, która spowoduje, że tylko Ty na niej możesz zarobić? Bo oczywiście nie wątpię w Twoje zyski! Z drugiej strony mógłbyś się pochwalić tymi procentami, które zyskałeś od października...exodus24 pisze: Opisuję w nim strategię, którą stosuję obecnie. Nie wymaga ona żadnych wskaźników. Nie jest to żadna super nowość ponieważ używam znanych technik, jednak poukładałem sobie wszystko w jedną całość.
By więcej frajerów się nabrało? Poza tym dlaczego 4,99 a nie 5,0?exodus24 pisze:Cena ebooka wynosi 4,99. Dlaczego tak mało?
To ja zadam odwrotne pytanie: A dlaczego tak drogo? Nie przedstawiłeś ani spisu treści (w sumie nie wiem z czego miałby się on składać) ani ilości stron tego pseudo-booka, opis jest tak profesjonalny jak większość postów na tym forum, do wartości merytorycznej trudno się odnieść - trzeba byłoby najpierw włożyć trochę wysiłku by zrozumieć co tam wyskrobałeś (no i zapłacić tego piątaka) więc trudno stwierdzić czy jest to dużo czy mało. Jednak intuicja mi podpowiada, że ten Twój pseudo-book jest wart tyle, co instrukcja obsługi papieru toaletowego - która w dodatku może być ciekawiej napisana...
Książka pt. "Język C++ Szkoła programowania", która ma 1200 stron i jest naprawdę dobrą pozycją na rynku kosztuje około 75 zł co daje 0,0625 zł/stronę. Do tego tekst jest pisany małą czcionką i bardzo gęsto. Poza tym książka jest wydrukowana a nie elektroniczna... Mam więc pytanie jaki jest koszt 1 strony Twojego e-booka?
Oczywiście wartości merytorycznej nie zamierzam podważać - na pewno e-book wart jest każdej ceny... A tak z ciekawości czy są w nim chociaż obrazki?

Cena nie wynika z poglądów tylko z popytu i podaży - każda rzecz jest tyle warta ile druga osoba jest w stanie za nią zapłacić. To są podstawy ekonomii... Poza tym dlaczego piszesz, że ta wiedza jest dostępna dla nielicznych jeśli sam stwierdziłeś wcześniej, że:exodus24 pisze:Jest to taka moja mała wojna z wszechobecnym poglądem, że ta wiedza musi być droga i dostępna dla nielicznych. Dodatkowo, każdy kto go kupi będzie przez 2 tygodnie dostawał ode mnie sygnały oraz analizy jeżeli wyrazi taką chęć.
???exodus24 pisze:Nie jest to żadna super nowość ponieważ używam znanych technik
Zastanawiam się również nad tym bonusem - może daj jakąś próbkę tych sygnałów i analiz ;]
Ale jakiej reakcji? I jakie to forum jest? Przecież jeszcze nikt nic nie napisał... Co ci się nie podoba? Poza tym czego ty się spodziewałeś? Nawet nie potrafisz profesjonalnie opisać swojego e-booka, by zainteresować ludzi i dziwisz się, że nikogo to nie interesuje i nikt nie chce płacić? Kim Ty w ogóle jesteś? Możesz się chociaż podpisać swoim imieniem i nazwiskiem?exodus24 pisze:Szczerze, spodziewałem się takiej reakcji na tym forum bo to forum niestety takie jest. pomimo, że już jakiś czas temu wyniosłem się stąd postanowiłem zaoferować ebooka
Czyli nic na tym forum nie zmieniło. Coś napiszesz to Cię zrównają z ziemią. Nie będę wdawał się w zbędną dyskusję. Napiszę tylko 5 rzeczy:
1. Sprzedaję za tyle ile uważam. Mamy wolny rynek. Wolę żeby 100 osób kupiło po 5zl niż 10 po 50 zł. Wyjdzie na to samo.
2. Ile zarobiłem jest opisane w treści aukcji
3. Za darmo to nawet ksiądz się nie modli. Zresztą za darmo (prawie za darmo) rozdawałem. Wystawiłem ponad 200 szt. na aukcjach WOSP od 1 zł i po tyle szły. Kto chciał to kupił.
4. Apropo bonusu. Raz zdarzyło się, że w cyklu dwutygodniowym załapałem 2 sl a otwarte pozycje nie zarobiły na tyle żeby je pokryć. Wszystkim przedłużyłem okres, w którym wysyłałem swoje analizy. Akurat wystarczył tydzień i wszystkie otwarte pozycje poszły w moim kierunku na plus i to spory. Wszystko uczciwie.
A po piąte to z polskiego miałem nie najgorsze oceny choć jestem umysłem ścisłym i wole matematykę a pomylić się każdy może. Jeśli Cię to kłuję to zacznę śledzić wszystkie twoje wpisy i sprawdzać wszystkie błędy ortograficzne, stylistyczne i interpunkcyjne. Ciekawe jak szybko dostane bana przez twoje skargi.
Na tym kończę. Będę odpowiadał tylko na rzeczowe pytania.
1. Sprzedaję za tyle ile uważam. Mamy wolny rynek. Wolę żeby 100 osób kupiło po 5zl niż 10 po 50 zł. Wyjdzie na to samo.
2. Ile zarobiłem jest opisane w treści aukcji
3. Za darmo to nawet ksiądz się nie modli. Zresztą za darmo (prawie za darmo) rozdawałem. Wystawiłem ponad 200 szt. na aukcjach WOSP od 1 zł i po tyle szły. Kto chciał to kupił.
4. Apropo bonusu. Raz zdarzyło się, że w cyklu dwutygodniowym załapałem 2 sl a otwarte pozycje nie zarobiły na tyle żeby je pokryć. Wszystkim przedłużyłem okres, w którym wysyłałem swoje analizy. Akurat wystarczył tydzień i wszystkie otwarte pozycje poszły w moim kierunku na plus i to spory. Wszystko uczciwie.
A po piąte to z polskiego miałem nie najgorsze oceny choć jestem umysłem ścisłym i wole matematykę a pomylić się każdy może. Jeśli Cię to kłuję to zacznę śledzić wszystkie twoje wpisy i sprawdzać wszystkie błędy ortograficzne, stylistyczne i interpunkcyjne. Ciekawe jak szybko dostane bana przez twoje skargi.
Na tym kończę. Będę odpowiadał tylko na rzeczowe pytania.
Kto sprzedaje zazarabiający system w dodatku za 5 zł chore. Hahaha
Buchal: Nie ma zarabiających systemów. Są tylko zarabiający traderzy. Kolega wyraźnie sprzedaje jakąś poukładaną porcję swojej wiedzy i doświadczenia. Na forum jest od 2007 roku, więc zakładam, że jest co pokazać... Swoją drogą widziałem blog kolegi Exodusa, jest wytrwały i systematyczny w swoich publikacjach, a to wielki plus. Aż chyba się skuszę na tego ebooka...
Exodus: Jeśli ktoś nie korzysta ze świstaka, to w jaki inny sposób może nabyć Twoją publikację? Paypal? Przelew bankowy?

Exodus: Jeśli ktoś nie korzysta ze świstaka, to w jaki inny sposób może nabyć Twoją publikację? Paypal? Przelew bankowy?
Pewnie specjalnie dla Ciebie może wypuścić edycję kolekcjonerską platinium za 500 zł... 5000 zł? A może dolarów? To ile kosztuje wg. Ciebie "zarabiająca strategia"?w dodatku za 5 zł chore. Hahaha

A za ile byś sprzedał swoją, mając na przykład 10% miesięcznie. Bo dla mnie była by to rzecz bez wartosciowa i ewentualnie podzielił bym się z kimś z czystej sympatii oczywiście jak bym miał na to czas a nie zajmował się pisaniem eboka i traktował to jako biznes bo po co skoro mogę zarobić na forexie.
Koledzy wcześniej maja trochę racji. Można by szerzej opisać strategie: Jaki TF / Długość trzymania pozycji / ile trejdów było w tym czasie bo na dużym TF wystarczyło by kilka / jaki risk / ile stron e-book ma / czy są przykładowe wejścia / najlepiej podpiąć staty na myfxbook i po sprawie.buchal pisze:A za ile byś sprzedał swoją, mając na przykład 10% miesięcznie. Bo dla mnie była by to rzecz bez wartosciowa i ewentualnie podzielił bym się z kimś z czystej sympatii oczywiście jak bym miał na to czas a nie zajmował się pisaniem eboka i traktował to jako biznes bo po co skoro mogę zarobić na forexie.
Cena jest OK bez dwóch zdań. A to że Cię ktoś ostro zaatakował.... no cóż jesteś zarejestrowany na tym forum od 7 lat prawie... nie przyzwyczaiłeś się...

"If music is dying musicians are killing it" - MP