Najlepszy Broker na Złoto

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
reave
Stały bywalec
Stały bywalec

Najlepszy Broker na Złoto

Nieprzeczytany post autor: reave »

Witam,

Poszukuje brokera, który posiada najniższe prowizje/spread na rynku metali, szczególnie zależy mi na Złocie. Swap bez znaczenia.
Chciałbym w związku z tym prosić o pomoc w wyborze brokera osoby które posiadają doświadczenie na tym rynku.

Pozdrawiam i dzięki z góry.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Re: Najlepszy Broker na Złoto

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

FXCM oferuje zmienne spready na złoto i srebro. W przypadku złota przeważnie nie przekraczają one 50 centów/uncję, a zdarzają się okresy kiedy jest to zaledwie 20-30 centów.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Thinkforex australijski duży broker ma stały spread 2 pips na złocie i to nie jako mm (czyli spread plus prowizja= 2.5 pips całkowitego kosztu transakcji), po prostu w Australii sporo złota jest i mają dobre warunki, konta w Commonwealth Bank więc bezpieczeństwo środków duże

Armada ostatnimi czasy potrafi zejść do 1,5 pipsa spreadu ale jak są intensywne ruchy potrafi się sporo zmienić w sekundę

U obu mam konta obu mogę polecić

Pozdrawiam
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

reave pisze:Witam,

Poszukuje brokera, który posiada najniższe prowizje/spread na rynku metali, szczególnie zależy mi na Złocie. Swap bez znaczenia.
Chciałbym w związku z tym prosić o pomoc w wyborze brokera osoby które posiadają doświadczenie na tym rynku.

Pozdrawiam i dzięki z góry.
dla mnie ważniejsze jest zeby wystawiał pit 8c bo jak zarobisz i wyciagniesz kase z fx to musisz zaplacić podatek a majac konto u zagranicznego broka sam sie bedziesz musiał bawic w obliczenia zeby złozyc pit - wiekszosc traderow sie tym nie przejmuje bo kase tylko wplacają a pozniej traca wiec tego klopotu nie mają ;) są te zagraniczne platformy z polskim supportem ktorego pomagają z pitem także chcac zarabiac na fx nie warto skupic sie tylko na spreadzie ale i na innych kwesitach typu rozliczenie pit , suppport itp.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

lukpiasek,
aby obliczyć sobie przychody i koszty u zagranicznego brokera wystarczy dosłownie parę kliknięć (jeśli konto jest w PLN), a przy koncie z depozytem w obcej walucie są do tego gotowe programy które przeliczą wszystko ładnie i pięknie...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

forexsowicz91 pisze:lukpiasek,
aby obliczyć sobie przychody i koszty u zagranicznego brokera wystarczy dosłownie parę kliknięć (jeśli konto jest w PLN), a przy koncie z depozytem w obcej walucie są do tego gotowe programy które przeliczą wszystko ładnie i pięknie...
nie twierdze że się nie da tylko że lubie jasne sytuacje i wolę dostać pit8c a nie żeby kiedyś ktoś z u.s. sie przyczepił że coś źle przeliczyłem albo że zly kurs przeliczeniowy wybrałem ;) to wynika z mojego "dmuchania na zimne" nikomu nie bronie wpłacać kasę na cypr czy inne raje podatkowe czy po prostu do zagranicznych brokerów ja osobiscie wybieram "patriotyzm forexowy" i wpłacam kasę póki co tylko do rodzimych firm wspierając naszą gospodarke :mrgreen: dopiero jak zacznę grubo zarabiać ;) to otworzę zagraniczne konta i będę sciagał kase do PL :p :mrgreen:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

lukpiasek pisze:...czy po prostu do zagranicznych brokerów ja osobiscie wybieram "patriotyzm forexowy" i wpłacam kasę póki co tylko do rodzimych firm wspierając naszą gospodarke :mrgreen: dopiero jak zacznę grubo zarabiać ;) to otworzę zagraniczne konta i będę sciagał kase do PL :p :mrgreen:
Czyli wraz ze wzrostem dochodów Twój patriotyzm umrze? Całkiem to patriotyczne :D.

I myślę, że akurat przy błędnym przeliczaniu większych kwot to US może się dopiero przyczepić... Moja rada dla wszystkich? Przeliczajcie po dobrych kursach i z głowy ;). Jak księgowa z polskiego DM przy PIT-8c się pomyli to i tak Tobie się oberwie. Amen.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

"Czyli wraz ze wzrostem dochodów Twój patriotyzm umrze? Całkiem to patriotyczne :D."

nie wiem skąd taki wniosek twój bo:

-początkujący głownie tracą czyli zostawiają kasę u brokera jeśli to brok z PL to dają mu zarobić pomagając naszej gospodarce jeśli jesz z zagranicy transferują kase i dają zarobić tym z zagranicy wspierając ich gospodarki
-wraz ze wzrostem dochodów gdy owi początkujący przestaną tracić i będą wyciągać kasę od broka lepiej wyciągać ją z zagranicy od zagranicznego broka a wydawać w PL (zwiekszając ilosc pieniedzy) i nadal pomagając naszej gospodarce ;)

to tak troche humorystycznie nie należy wszystkiego brać dosłownie ;) ale mniej wiecej taka jest zależność

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Humorystycznie, bo to nie do końca tak działa... :) Tyle, że początkujący mogą to przeczytać i na serio w to uwierzyć, a to niedobrze ;).

Pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

lukpiasek pisze: nie twierdze że się nie da tylko że lubie jasne sytuacje i wolę dostać pit8c a nie żeby kiedyś ktoś z u.s. sie przyczepił że coś źle przeliczyłem albo że zly kurs przeliczeniowy wybrałem ;)
Jak już zauważył Raposo, PIT-8C nie chroni przed US, bo to podatnik ma poprawnie wypełnić PIT-38 i odpowiada za błędy - nawet jeśli przepisał je z PIT-8C wystawionego przez brokera!

Najpweniejszy sposób, to indywidualna interpretacja podatkowa + automat do wyliczania PIT-38 z danych pobranych z rachunku forexowego. Waluta i siedziba brokera nie mają w tym wypadku znaczenia.

Jak poprzeglądasz sobie interpretacje podatkowe dotyczące forexu, to zobaczysz, że odpowiedź fiskusa zależy od tego w jaki sposób zostało postawione pytanie. Ważne, więc żeby je sensownie sformułować :-)

ODPOWIEDZ