Najlepszy Broker na Złoto
Najlepszy Broker na Złoto
Witam,
Poszukuje brokera, który posiada najniższe prowizje/spread na rynku metali, szczególnie zależy mi na Złocie. Swap bez znaczenia.
Chciałbym w związku z tym prosić o pomoc w wyborze brokera osoby które posiadają doświadczenie na tym rynku.
Pozdrawiam i dzięki z góry.
Poszukuje brokera, który posiada najniższe prowizje/spread na rynku metali, szczególnie zależy mi na Złocie. Swap bez znaczenia.
Chciałbym w związku z tym prosić o pomoc w wyborze brokera osoby które posiadają doświadczenie na tym rynku.
- SuperFOREX
- Gaduła
Re: Najlepszy Broker na Złoto
FXCM oferuje zmienne spready na złoto i srebro. W przypadku złota przeważnie nie przekraczają one 50 centów/uncję, a zdarzają się okresy kiedy jest to zaledwie 20-30 centów.
Thinkforex australijski duży broker ma stały spread 2 pips na złocie i to nie jako mm (czyli spread plus prowizja= 2.5 pips całkowitego kosztu transakcji), po prostu w Australii sporo złota jest i mają dobre warunki, konta w Commonwealth Bank więc bezpieczeństwo środków duże
Armada ostatnimi czasy potrafi zejść do 1,5 pipsa spreadu ale jak są intensywne ruchy potrafi się sporo zmienić w sekundę
U obu mam konta obu mogę polecić
Pozdrawiam
Armada ostatnimi czasy potrafi zejść do 1,5 pipsa spreadu ale jak są intensywne ruchy potrafi się sporo zmienić w sekundę
U obu mam konta obu mogę polecić
Pozdrawiam
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
dla mnie ważniejsze jest zeby wystawiał pit 8c bo jak zarobisz i wyciagniesz kase z fx to musisz zaplacić podatek a majac konto u zagranicznego broka sam sie bedziesz musiał bawic w obliczenia zeby złozyc pit - wiekszosc traderow sie tym nie przejmuje bo kase tylko wplacają a pozniej traca wiec tego klopotu nie mająreave pisze:Witam,

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

-
- Pasjonat
lukpiasek,
aby obliczyć sobie przychody i koszty u zagranicznego brokera wystarczy dosłownie parę kliknięć (jeśli konto jest w PLN), a przy koncie z depozytem w obcej walucie są do tego gotowe programy które przeliczą wszystko ładnie i pięknie...
aby obliczyć sobie przychody i koszty u zagranicznego brokera wystarczy dosłownie parę kliknięć (jeśli konto jest w PLN), a przy koncie z depozytem w obcej walucie są do tego gotowe programy które przeliczą wszystko ładnie i pięknie...
nie twierdze że się nie da tylko że lubie jasne sytuacje i wolę dostać pit8c a nie żeby kiedyś ktoś z u.s. sie przyczepił że coś źle przeliczyłem albo że zly kurs przeliczeniowy wybrałemforexsowicz91 pisze:lukpiasek,

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Czyli wraz ze wzrostem dochodów Twój patriotyzm umrze? Całkiem to patriotycznelukpiasek pisze:...czy po prostu do zagranicznych brokerów ja osobiscie wybieram "patriotyzm forexowy" i wpłacam kasę póki co tylko do rodzimych firm wspierając naszą gospodarkedopiero jak zacznę grubo zarabiać
to otworzę zagraniczne konta i będę sciagał kase do PL
![]()

I myślę, że akurat przy błędnym przeliczaniu większych kwot to US może się dopiero przyczepić... Moja rada dla wszystkich? Przeliczajcie po dobrych kursach i z głowy

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
"Czyli wraz ze wzrostem dochodów Twój patriotyzm umrze? Całkiem to patriotyczne
."
nie wiem skąd taki wniosek twój bo:
-początkujący głownie tracą czyli zostawiają kasę u brokera jeśli to brok z PL to dają mu zarobić pomagając naszej gospodarce jeśli jesz z zagranicy transferują kase i dają zarobić tym z zagranicy wspierając ich gospodarki
-wraz ze wzrostem dochodów gdy owi początkujący przestaną tracić i będą wyciągać kasę od broka lepiej wyciągać ją z zagranicy od zagranicznego broka a wydawać w PL (zwiekszając ilosc pieniedzy) i nadal pomagając naszej gospodarce
to tak troche humorystycznie nie należy wszystkiego brać dosłownie
ale mniej wiecej taka jest zależność

nie wiem skąd taki wniosek twój bo:
-początkujący głownie tracą czyli zostawiają kasę u brokera jeśli to brok z PL to dają mu zarobić pomagając naszej gospodarce jeśli jesz z zagranicy transferują kase i dają zarobić tym z zagranicy wspierając ich gospodarki
-wraz ze wzrostem dochodów gdy owi początkujący przestaną tracić i będą wyciągać kasę od broka lepiej wyciągać ją z zagranicy od zagranicznego broka a wydawać w PL (zwiekszając ilosc pieniedzy) i nadal pomagając naszej gospodarce

to tak troche humorystycznie nie należy wszystkiego brać dosłownie

Humorystycznie, bo to nie do końca tak działa...
Tyle, że początkujący mogą to przeczytać i na serio w to uwierzyć, a to niedobrze
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- SuperFOREX
- Gaduła
Jak już zauważył Raposo, PIT-8C nie chroni przed US, bo to podatnik ma poprawnie wypełnić PIT-38 i odpowiada za błędy - nawet jeśli przepisał je z PIT-8C wystawionego przez brokera!lukpiasek pisze: nie twierdze że się nie da tylko że lubie jasne sytuacje i wolę dostać pit8c a nie żeby kiedyś ktoś z u.s. sie przyczepił że coś źle przeliczyłem albo że zly kurs przeliczeniowy wybrałem
Najpweniejszy sposób, to indywidualna interpretacja podatkowa + automat do wyliczania PIT-38 z danych pobranych z rachunku forexowego. Waluta i siedziba brokera nie mają w tym wypadku znaczenia.
Jak poprzeglądasz sobie interpretacje podatkowe dotyczące forexu, to zobaczysz, że odpowiedź fiskusa zależy od tego w jaki sposób zostało postawione pytanie. Ważne, więc żeby je sensownie sformułować