Cześć
Jestem nowy jeśli chodzi o grę na rynku Forex i stąd moje pytanie;
Czytałem trochę po różnych forach i większość pisała, że najlepiej jest zawierać transakcje w godzinach 8-10 i 14-16 naszego czasu, co Wy o tym sądzicie ? W jakich godzinach najczęściej handlujecie ?
W jakich godzinach najlepiej handlować ?
Re: W jakich godzinach najlepiej handlować ?
Wydaje mi się, że wiele zależy od techniki jakiej używasz i par na jakich handlujesz. Ja osobiście handluję 8-12. W innych godzinach rzadko, chyba że dzieje się coś, co pasuje do mojego stylu gry. Składowych jest wiele, ważne wydarzenia, dziwne ruchy itd. Mając opracowaną swoją metodę gry, poznasz najlepsze dla siebie godziny.
Zaznaczam iż powyższa opinia nie jest podana jako opinia eksperta bo nim nie jestem, a bazuje na moich własnych doświadczeniach.
Zaznaczam iż powyższa opinia nie jest podana jako opinia eksperta bo nim nie jestem, a bazuje na moich własnych doświadczeniach.
tak jak napisałeś w godzinach 8-10 i 14-16
Wtedy płynność jest dobra, ale trzeba uważać na publikacje danych
Wtedy płynność jest dobra, ale trzeba uważać na publikacje danych
- uciekinier
- Pasjonat
Ja odopalam kompa o 7 ,przeglad info,kalendarium,sprawdzam co skosne przez noc wymotali i początek mam około 8 do 12 później przerwa na obiad do 14 i dalej od 14 do 17 czasem dłużej jak jest jakieś info lub konferencja np.FEDu i trak to się kręci od pn. do pt.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Handel o 8gmt jest jak stapanie po cienkim lodzie. Londyn wbija na rynek i wszystkich wprowadza w blad. To co azja utworzy czesto jest negowane o 8gmt. zazwyczaj jest jakas seria danych 7-8gmt europa pozniej 9.30 uk i czasami 10gmt europa. Nie mowiac juz czasami o posiedzeniach ECB i BoE w poludnie. wtedy to sie dzieja cuda. Trajding w tych godzinach to zgadywanka. Skad wiecie jakie beda publikacje danych i reakcja. Te S-R które nie zostana wybite do 11 raczej sie utrzymaja do otwarcia New yorku. Zawsze jest szansa na dobre wejscie. Przed 13.30 gmt sugerowal bym miec S-L przestawiony na B-E albo Exit z mala strata. Pozniej mozna wchodzic po 17. To co ma sié utrzymalo to nie powinno pasc do 23gmt. Pozniej trzeba uwazac na jekies dane z Chin no i idywidualne dane dla AUD NZD JPY. Wszystko widac na wykresach
-- Dodano: śr 05-02-2014, 0:11 --
Wystarczy sobie oznaczyc S-R na wykresie i sprawdzic kiedy padly. zazwyczaj 7-10gmt i 13.30-16gmt. Wszyscy siadaja do komputerow w tych godzinach i sie dziwia dlaczego traca pieniadze.
-- Dodano: śr 05-02-2014, 0:21 --
Kiedy wykres dociera do waznago S-R w godzinach malej aktywnosci to jest duze prawdopodobienstwo ze S-R zostanie utrzymany. Malo tego cena czesto oodbija od S-R z dokladnoscia co do pips. Czy nie lepiej jest wtedy wejsc poczekac na niewielki profit i przestawic S-L na B-E przed otwarciem nastepnego rynku lub danymi makro i byc w raju albo w najgorszym przypadku miec 0.
-- Dodano: śr 05-02-2014, 0:11 --
Wystarczy sobie oznaczyc S-R na wykresie i sprawdzic kiedy padly. zazwyczaj 7-10gmt i 13.30-16gmt. Wszyscy siadaja do komputerow w tych godzinach i sie dziwia dlaczego traca pieniadze.

-- Dodano: śr 05-02-2014, 0:21 --
Kiedy wykres dociera do waznago S-R w godzinach malej aktywnosci to jest duze prawdopodobienstwo ze S-R zostanie utrzymany. Malo tego cena czesto oodbija od S-R z dokladnoscia co do pips. Czy nie lepiej jest wtedy wejsc poczekac na niewielki profit i przestawic S-L na B-E przed otwarciem nastepnego rynku lub danymi makro i byc w raju albo w najgorszym przypadku miec 0.
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.
Dzięki wszystkim za pomoc i opinie
jeśli masz mało czasu na analizy to skup się na świeczkach dziennych i wypracuj sobie strategie na tym tf bedą to transakcje często srednio terminowe , grając na niższych tf trzeba szybko podejmować decyzje o sl i tp i czesto odwracać pozycje być elastycznym nie zawsze jest to łatwe na początku drogi z Fxrafal480 pisze:Dzięki wszystkim za pomoc i opinie
gdybyś miał jakieś pytania pisz na pw albo pisz na moim czacie na blogu
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem