Witam,
Chcę co nieco przetestować na demo. Ten dziennik ma służyć głównie samokontroli. Ze względu na ograniczony czas zajmuję się tylko skalpowaniem. Dopiero ustalam swoje zasady gry (wejsc, wyjsc, prowadzenia pozycji), wiec mam nadzieję, że w tym miejscu wszystko się wyklaruje wraz z upływem czasu.
Czas, w ktorym zasiadam do platformy:
6 - 10 lub 16-19 lub 3-6 Zalezne od mojego wolnego czasu, wiec mam nadzieję ze uda mi się prowadzić szczegółowe statystyki moich zagrań z sesji europejskiej, amerykańskiej i azjatyckiej.
Pary: EURUSD EURJPY i najrzadziej GBPUSD. Interwaly M1, M5, M15, H1-do analizy
Jak gram:
1. Intensywne skalpowanie.
Gram na wybicie z kanału średnich, zgodnie z kierunkiem trendu na M1 i M5
SL z urzędu ustawione na 5pips, TP 10 pips
Zelazne zasady:
Zabezpieczam pozycję na BE jezeli cena zrobi ruch 25% tego co zalozylem, czyli po 2,5 pips
Zabezpieczam na +2 jezeli cena zrobi 50% ruchu, który załozylem tj. 5pips/ lub po swiecy impulsowej, dolku, szczycie
Zabezpieczam na +5 jezeli cena zrobi 70% ruchu, ktory zalozylem tj, 7pips lub po swiecy impulsowej, dołku, szczycie
Wychodzę z palca, gdy cena zrobi ruch -3pips na moja niekrozysc. Czyli moj SL to tak naprawdę 3 pips
Niebawem bede chcial wykorzystac poziomy fibo do zabezpieczana pozycji badz tp i sl.
Pod koniec kazdego tygodnia, bede korygowal zasady, ktore nie przynosza efektu.
2.
a) Wybicia z Inside barów zgodnie z kierunkiem trendu interwaly do H1
b) Odbicia od Lini Trendu (do 5 odbicia) Interwaly do H1
c) Strefy popytu, podazy.
d) poziomy fibo(50% i 61,8%) - na 1 odbicie
Tutaj jeszcze buduję swoje zasady wejsc i wyjsc. SL 7 pips max
TP = 3x SL. Gdy cena dojdzie do 1/3 zalozonego TP zabezpieczam pozycję na BE, gdy dojdzie do 2/3 zabezpieczam na 1/3 zalozonego TP itp itd.
Depozyt 1000USD. Max 8 zagrań dziennie. Dzienny TP 20pips
Dziękuję i do usłyszenia
zwykły dziennik
zwykły dziennik
Kto jest dobry w znajdowaniu wymówek rzadko bywa dobry w czymkolwiek innym.