Witam,
Mam pozycję krótką na USD/PLN i mam dylemat czy teraz zamykać czy trzymać dalej. Sytuacja wygląda w taki sposób:
mql5.com/en/charts/355152/usdplnmicro-h4-trading-point-of?bind=1
edit: poprawny link http://wstaw.org/m/2013/06/03/screen1.png
W kilku miejsach na forum przeczytałem o częściowej realizacji zysków, ale nigdzie nie widzę takiej opcji w MT4. Czy może chodzi o to aby na samym początku otworzyć dwie - trzy mniejsze pozycje, i zamknąć jedną kiedy jest potrzeba?
Z góry dziękuję za pomoc i powodzenia.
Realizacja części zysków
Re: Realizacja części zysków
Pod poniższym linkiem znajdziesz odpowiedź jak zamknąć część pozycji. Czy warto to robić i kiedy - na to pytanie Ci nie odpowiem.
http://forex-nawigator.biz/forum/zamyka ... 10944.html
http://forex-nawigator.biz/forum/zamyka ... 10944.html
Witaj,
Widzę, że stawki, którymi grasz są bardzo, bardzo małe. W takiej sytuacji sugerowałbym Ci nie szukać podpowiedzi na forum tylko starać się nauczyć jak najwięcej samemu. Grasz realnymi środkami, otworzyłeś pozycję więc teraz musisz kombinować i mieć jakiś plan działania. Do stracenia nie jest wiele i ew. SL czy nawet MC nie sprawi zmiany Twojej stopy życiowej więc wyciągaj z tego jak najwięcej i ew. proś o wędkę, nie rybę
.
Powodzenia!
Widzę, że stawki, którymi grasz są bardzo, bardzo małe. W takiej sytuacji sugerowałbym Ci nie szukać podpowiedzi na forum tylko starać się nauczyć jak najwięcej samemu. Grasz realnymi środkami, otworzyłeś pozycję więc teraz musisz kombinować i mieć jakiś plan działania. Do stracenia nie jest wiele i ew. SL czy nawet MC nie sprawi zmiany Twojej stopy życiowej więc wyciągaj z tego jak najwięcej i ew. proś o wędkę, nie rybę

Powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dziękuję za radę. Nie są takie małe te stawki jak się wydaje, bo konto jest w Euro a nie w PLN jak pewnie Ci się wydawało. Moje pytanie dotyczyło raczej tylko tego gdzie muszę kliknąć żeby zamknąć część pozycji.
Jeszcze zostały mi dwa lata studiowania i chcę nauczyć się wychodzić przynajmniej na zero zanim skończę naukę i pójdę do pracy. Wtedy pewnie wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze. A też nie chcę grać na demo, tylko prawdziwą gotówką bo wtedy poważniej to traktuję.
PS. Nauczyłem się już, żeby nigdy nikogo nie słuchać - kiedy zamknąć, kiedy otworzyć.
Dzięki za odpowiedzi i wielu pipsów życzę!
Jeszcze zostały mi dwa lata studiowania i chcę nauczyć się wychodzić przynajmniej na zero zanim skończę naukę i pójdę do pracy. Wtedy pewnie wpłacę jakieś poważniejsze pieniądze. A też nie chcę grać na demo, tylko prawdziwą gotówką bo wtedy poważniej to traktuję.

PS. Nauczyłem się już, żeby nigdy nikogo nie słuchać - kiedy zamknąć, kiedy otworzyć.
Dzięki za odpowiedzi i wielu pipsów życzę!