Zakładam ten dziennik bo poprzedni (Sniper Bang Bang) niestety zawalil sie wraz z dzisiejszym dniem (strata 4K troche mnie zabolala) i to tylko dlatego ze nie trzymalem sie zasad.
Ostatnie miesiace daly mi zarobic ale gdy juz bywalo dobrze to cos mnie kusilo na gre na dluzszy termin co ewidentnie nie jest dla mnie.
Zaczynam z tym ile zostało czyli 9 tysiecy zl. (w tej chwili tyle jest, zostawilem jeszcze tylko 5 pozycji na Kiwi z SL na 0.8553, w koncu go ustawilem (na wszystkich okolo 100 pipsow na minusie) ).
Jak gram? (a raczej jak powinienem grac by zarabiac).
1. Zaczynam gre od 7 rano i koncze w okolicach 14-15 max! Chyba ze juz z rana (co czesto sie zdarza) pojawi sie fajny sygnal, spory ruch, czesc piesni, koniec pracy.
2. SL - musi byc zawsze na poziomie 5-6 pipsów.
3. TP- nie ma. Sledze i kontroluje pozycje na bierząco.
4. Maxymalnie 4 pozycje dziennie (ewentualnie strata około 20 pipsow).
5. Gram tak jak widze wykres, staram sie wyszukiwac punkty zwrotne i rzadko kiedy podłączam sie pod trend.
6. Grywam na wiekszosci par ale najczesciej edek i ujek. Nie pakuje sie w surowce, moze dopiero po spelnieniu kryterium zawartego w tytule dziennika

7. Przy kwocie 9K zaczne od 0,20 lota na pozycje. (ostatnio zdarzalo mi sie wchodzic 1 lotem, czasem poltora co niestety bylo dla mnie dosc stresujace).
Sprawa wygląda tak ze bede zwiekszał stawke o 0,05 lota co tysiąc zlotych by nie odczuć zbyt wielkiej roznicy, to ma byc stopniowy progres.
8. Po godzinie 14-15 mam totalnie w D. to co sie dzieje na rynkach finansowych, na koniec pracy bede robil podsumowanie w dzienniku i tyle.
9. Dziennik jest po to by miec cel i trzymac sie zasad, mnie to na prawde pomaga a tutaj zamierzam wstawiac wszystkie swoje pozycje, te paskudne jak i udane.
Na koniec tygodnia bede wrzucał screena z aktualnym balance.
10. Bez sprecyzowanych zasad czlowiek na FX nie istnieje, jest bez szans na zwycięstwo.
11. To moje ostateczne podejscie do FX !
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji,
Przemek.