Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
overall

Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: overall »

Witam wszystkich :)

Zakładam ten dziennik bo poprzedni (Sniper Bang Bang) niestety zawalil sie wraz z dzisiejszym dniem (strata 4K troche mnie zabolala) i to tylko dlatego ze nie trzymalem sie zasad.

Ostatnie miesiace daly mi zarobic ale gdy juz bywalo dobrze to cos mnie kusilo na gre na dluzszy termin co ewidentnie nie jest dla mnie.

Zaczynam z tym ile zostało czyli 9 tysiecy zl. (w tej chwili tyle jest, zostawilem jeszcze tylko 5 pozycji na Kiwi z SL na 0.8553, w koncu go ustawilem (na wszystkich okolo 100 pipsow na minusie) ).

Jak gram? (a raczej jak powinienem grac by zarabiac).

1. Zaczynam gre od 7 rano i koncze w okolicach 14-15 max! Chyba ze juz z rana (co czesto sie zdarza) pojawi sie fajny sygnal, spory ruch, czesc piesni, koniec pracy.

2. SL - musi byc zawsze na poziomie 5-6 pipsów.

3. TP- nie ma. Sledze i kontroluje pozycje na bierząco.

4. Maxymalnie 4 pozycje dziennie (ewentualnie strata około 20 pipsow).

5. Gram tak jak widze wykres, staram sie wyszukiwac punkty zwrotne i rzadko kiedy podłączam sie pod trend.

6. Grywam na wiekszosci par ale najczesciej edek i ujek. Nie pakuje sie w surowce, moze dopiero po spelnieniu kryterium zawartego w tytule dziennika ;)

7. Przy kwocie 9K zaczne od 0,20 lota na pozycje. (ostatnio zdarzalo mi sie wchodzic 1 lotem, czasem poltora co niestety bylo dla mnie dosc stresujace).
Sprawa wygląda tak ze bede zwiekszał stawke o 0,05 lota co tysiąc zlotych by nie odczuć zbyt wielkiej roznicy, to ma byc stopniowy progres.

8. Po godzinie 14-15 mam totalnie w D. to co sie dzieje na rynkach finansowych, na koniec pracy bede robil podsumowanie w dzienniku i tyle.

9. Dziennik jest po to by miec cel i trzymac sie zasad, mnie to na prawde pomaga a tutaj zamierzam wstawiac wszystkie swoje pozycje, te paskudne jak i udane.
Na koniec tygodnia bede wrzucał screena z aktualnym balance.

10. Bez sprecyzowanych zasad czlowiek na FX nie istnieje, jest bez szans na zwycięstwo.

11. To moje ostateczne podejscie do FX !

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji,

Przemek.

:564:

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Fajny dziennik będzie. Oby przetrwał oczywiście :D Ja jak nie mam ściśle określonego TP, to nie umiem zbytnio grać.
Powodzenia.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

No cóż cel ambitny, życzę samych sukcesów:)
Powodzenia
Obrazek

overall

Dzieki, dzieki, wlasnie w armadzie na eurusd przeskoczylo mi stop lossa o 10 pipsow. dalem zlecenie sell po 1.3079 z sl na 1.3085 a stop lossa zrealizowalo mi po 1.3095 .

wyslalem reklamacje, dodam ze peirwszy raz od 3 lat mi sie cos takiego stalo. zobaczymy co odpowiedzą. Do tego w momencie gdy mi go wybila to takiej ceny anwet nie bylo, to tak jak by spread na eurusd rozszerzył sie o 10 pipsow w monecie do dobicia do mojego SL. W tym czasie nie bylo żadnych danych.

kiepska koncowka miesiaca...

napomne ze nawet podczas gigantycznej obsowy dzis na na eurgbp Sl przeskoczylo mi tylko o 0,3 pipsa a tu nagle takie cos.

poprosilem o zwrot kasy. zobaczymy czy zachowają sie okej. jesli nie to juz nie mam sily na brokow.

Co do kiwi to niestety wybilo , balance 8500 ponad i robie sobie przerwe juz dzisiaj, ponad 4 k w pizdu, a tyralem na to 2 miechy.

do tego problem z brokiem na koniec, przekazali to do odpowiedniego dzialu i dam znac jak cos powiedzą.

pozdro
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 14:44 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Broker szanuje klienta od tego jaki obrót robi. U nas w firmie jak zdążyła się taka sytuacja że rynek przeszedł TP i go nie wzięło, broker z ręki zrekompensował różnicę zysku jaki osiągnęliśmy, a jaki był planowany. Kasa była z rana na drugi dzień.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

overall

Kondek pisze:Broker szanuje klienta od tego jaki obrót robi. U nas w firmie jak zdążyła się taka sytuacja że rynek przeszedł TP i go nie wzięło, broker z ręki zrekompensował różnicę zysku jaki osiągnęliśmy, a jaki był planowany. Kasa była z rana na drugi dzień.

Na support armady na prawde nie moge narzekać bo panowie odpowiadają momentalnie no ale zobaczymy jak sie ma sprawa kasy. Wydaje mi sie ze powinno byc oki.

Chyba na razie zaczne jednak po mału czyli 0,10 lota. Po takim dniu jak dzis musze znowu uwierzyc w siebie bo wiem ze gdy trzymam sie planu to jest git i zycie jest piekne ale dzisiaj... ;)

edit, kasa zwrócona momentalnie tak ze szacun dla armady.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

overall pisze:Dzieki, dzieki, wlasnie w armadzie na eurusd przeskoczylo mi stop lossa o 10 pipsow. dalem zlecenie sell po 1.3079 z sl na 1.3085 a stop lossa zrealizowalo mi po 1.3095 .
Nie wiem co masz na mysli.. U mnie max o 13.15 to 1.30935 + spread i zlecenie zamkniete , zdaza sie .
Pozdro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

overall

rabit pisze:
overall pisze:Dzieki, dzieki, wlasnie w armadzie na eurusd przeskoczylo mi stop lossa o 10 pipsow. dalem zlecenie sell po 1.3079 z sl na 1.3085 a stop lossa zrealizowalo mi po 1.3095 .
Nie wiem co masz na mysli.. U mnie max o 13.15 to 1.30935 + spread i zlecenie zamkniete , zdaza sie .
Pozdro.

Nie rozumiesz, reklamacja zostala mi uznana i dostalem zwrot kasy, chodzi o to ze w momencie gdy zaliczylem Sla na 1.3095 to cena w tym momencie byla na 1.3085 i po takiej powinno mi zrealizowac a jakims cudem w historii zlecen pojawilo sie ze zrealizowane po cenie o 10 pipsow wyzszej, cenie ktorej jeszcze nawet nie bylo na wykresie, czyli tak jak by spread doslownie w tym momencie sie rozszerzyl o 10 pipsow ale spokojnie juz wyjasnione, rozumiesz? i dopiero pare minut pozniej skoczyla na 1.3095 wiec nic sie tutaj nie zdarza, reklamacja rozpatrzona pozytywnie i chwała im za to.

:)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

overall pisze:Nie rozumiesz, reklamacja zostala mi uznana i dostalem zwrot kasy, chodzi o to ze w momencie gdy zaliczylem Sla na 1.3095 to cena w tym momencie byla na 1.3085 i po takiej powinno mi zrealizowac a jakims cudem w historii zlecen pojawilo sie ze zrealizowane po cenie o 10 pipsow wyzszej, cenie ktorej jeszcze nawet nie bylo na wykresie, czyli tak jak by spread doslownie w tym momencie sie rozszerzyl o 10 pipsow ale spokojnie juz wyjasnione, rozumiesz? i dopiero pare minut pozniej skoczyla na 1.3095 wiec nic sie tutaj nie zdarza, reklamacja rozpatrzona pozytywnie i chwała im za to.
Jak tak to tak :)
Sorki za nieporozumienie.
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Kondek pisze:Broker szanuje klienta od tego jaki obrót robi. U nas w firmie jak zdążyła się taka sytuacja że rynek przeszedł TP i go nie wzięło, broker z ręki zrekompensował różnicę zysku jaki osiągnęliśmy, a jaki był planowany. Kasa była z rana na drugi dzień.
Na czym gracie jak macie slippage na TP?
Slippage wystepuje na zleceniach typu market i raczej ciezko mi sobie wyobrazic cos takiego w przypadku zlecenia typu limit no chyba ze jest to market maker ktory uruchamia zlecenie "po rynku" kiedy cena dociera do wyznaczonego poziomu.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 17:06 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ