DayTrading: Piątek 12.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 23:35

Wzrost
17
44%
Bez zmian
4
10%
Spadek
18
46%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 12.04.2013

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl
http://www.okruszek.org.pl
http://www.sercemichalka.pl

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 12.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

PaulGilbert pisze:
Nie stosując SL można w ogóle nie ma się straty. Większość strat ludzie mają przez SL i mały depozyt czy też jak kto woli za duże pozycje. Grając nieco bardziej długoterminowo niż daytrayding i mniejszymi pozycjami bądź inwestując większy depozyt można mieć około 90 trafnych pozycji. Jako ciekawostkę powiem, że na 67 pozycji chyba tylko ze 3 miałem na minusie, i to tylko właśnie przez eksperymenty z SL. Takie inwestowanie ma wadę taką, że nieraz trzeba długo trzymać pozycje. Z 5 pozycji trzymałem prawie przez dwa miesiące zanim wyszły na plus. Ale w końcu zarobiły.

no dobrze ale to wydaje mi sie swoja droga mocno stresujace widziec setki tysiecy na minusie, kataklizmy, wojny, niektorych rzeczy sie nie da przewidziec chyba ze to wszystko uwzgledniles i faktycznie mozesz sobie pozwolic na przykladowa strate jak na rysunku(celowo dalem max co zobaczylem dla przykladu) na 11 tys pipsow w gdybys wszedl w najbardziej nieodpowiednim momencie. stracic kase to tez nie problem, nie posiadam takiego depozytu ale nawet duze banki operujace miliardami badz biliardami wstawiaja pozycje z sl, stad moje zdziwienie. jak faktycznie gracie juz x lat i jestescie wyjadaczami w temacie to przepraszam, nie posiadam az takiego doswiadczenia ale wydaje mi sie to poprostu nielogiczne.

ze swojej strony moge pocic "ksiege bessy" w ksiazce facet trzymal nieudane akcje przez 30 lat zeby wyjsc na zero po tym czasie na zwrot z inflacji musial czekac nastepne 5. forex jest nieprzewidywalny.

dodam jeszcze ze gdybys niefortunnie kupil rope przy lewarze 1:1 w 2008 roku to nadal bylbys ze strata ok 50 %(nie uwzgledniajac kursu dolara do zlotego, zakladam ze kupowlbys ja za dolary).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 00:03 przez Nowy500, łącznie zmieniany 5 razy.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

eurjpy m5 - chyba rgr nam się rysuje na noc z zasięgiem w okolicach 130

eurpln h1 - orgr - może być ciekawy piątek - zasięg około 4.15 jeśli się zrealizuje moja wizja
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

atlanticos pisze:eurjpy m5 - chyba rgr nam się rysuje na noc z zasięgiem w okolicach 130

eurpln h1 - orgr - może być ciekawy piątek - zasięg około 4.15 jeśli się zrealizuje moja wizja
Mam takie same wrażenie jak Ty, siedze w esce na ejku z tp na 1.2990, i eur/pln mam kupione dosc sporo po 4.10 z tp na 4.14, ale nie wykluczam ze jak bedzie dosc dynamicznie szlo to bede tp podnosil i od dolu asekurowal stop profitem.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

atlanticos pisze:eurjpy m5 - chyba rgr nam się rysuje na noc z zasięgiem w okolicach 130

i usd/pln - także widoczny rgr

Po wzrostach na kablu, edku, kangurze jeżeli dzisiaj nie byłby piątek zakładałbym konsolidację.
Jednak dzisiaj już piątek, więc - będzie się działo (prawdopodobnie)

Paradoksalne jest to, że spadki na edku można wnioskować na podstawie lustrzanej pary jaką jest usd pln
Struktury te są tak czytelne - idealne....???

Po jaką cholerę zanegowaliśmy dzisiaj wczorajszą spadającą gwiazdę i dlaczego poszliśmy na edku tak wysoko?

Przypuszczam, że ruchy te są spowodowane informacjami o których ktoś wie, a my niestety nie.

Możecie mnnie wyśmiać, ale jutro jedziemy na 1.32 - 1.3250 - wcześniej warunek - pokonanie dzisiejszych maksimów

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo pisze:

i usd/pln - także widoczny rgr

Po wzrostach na kablu, edku, kangurze jeżeli dzisiaj nie byłby piątek zakładałbym konsolidację.
Jednak dzisiaj już piątek, więc - będzie się działo (prawdopodobnie)

Paradoksalne jest to, że spadki na edku można wnioskować na podstawie lustrzanej pary jaką jest usd pln
Struktury te są tak czytelne - idealne....???

Po jaką cholerę zanegowaliśmy dzisiaj wczorajszą spadającą gwiazdę i dlaczego poszliśmy na edku tak wysoko?

Przypuszczam, że ruchy te są spowodowane informacjami o których ktoś wie, a my niestety nie.

Możecie mnnie wyśmiać, ale jutro jedziemy na 1.32 - 1.3250

a może inaczej... zanegowaliśmy wczorajsza spadającą gwiazdę bo powyżej niej były SL esek i oczekujące L - nie twierdze ze nie polecimy wyzej bo uwazam ze cel korekty to 1.33 mniej wiecej... ale zjazd może byc najpierw... rynek zweryfikuje
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Nowy500 pisze: no dobrze ale to wydaje mi sie swoja droga mocno stresujace widziec setki tysiecy na minusie, kataklizmy, wojny, niektorych rzeczy sie nie da przewidziec chyba ze to wszystko uwzgledniles i faktycznie mozesz sobie pozwolic na przykladowa strate jak na rysunku(celowo dalem max co zobaczylem dla przykladu) na 11 tys pipsow w gdybys wszedl w najbardziej nieodpowiednim momencie. stracic kase to tez nie problem, nie posiadam takiego depozytu ale nawet duze banki operujace miliardami badz biliardami wstawiaja pozycje z sl, stad moje zdziwienie. jak faktycznie gracie juz x lat i jestescie wyjadaczami w temacie to przepraszam, nie posiadam az takiego doswiadczenia ale wydaje mi sie to poprostu nielogiczne.

ze swojej strony moge pocic "ksiege bessy" w ksiazce facet trzymal nieudane akcje przez 30 lat zeby wyjsc na zero po tym czasie na zwrot z inflacji musial czekac nastepne 5. forex jest nieprzewidywalny.

dodam jeszcze ze gdybys niefortunnie kupil rope przy lewarze 1:1 w 2008 roku to nadal bylbys ze strata ok 50 %(nie uwzgledniajac kursu dolara do zlotego, zakladam ze kupowlbys ja za dolary).
Jeżeli o mnie chodzi to na forexie jestem od niedawna. Zgadzam się, że niektórych sytuacji nie da się przewidzieć, więc czasami warto zamknąć tracącą pozycję, jeżeli nagle coś się zaczyna dziać nie po naszej myśli - ale nie technicznie, tylko właśnie fundamentalnie. SL natomiast ogranicza się do kwestii technicznej. Wydaje mi się, że ponad 90 procent pozycji otwartych z głową powinna przynosić zysk w dłuższej perspektywie, bo myślę, że każdy inwestujący posiada jakiś ogląd od strony fundamentalnej tego w co pakuje swoje pieniądze. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, to moim zdaniem warto stosować dywersyfikację - zarówno ogólnie, tj. nie wrzucać całych oszczędności do jednego worka (jednego banku, czy też w jeden instrument typu akcje czy obligacje, czy forex) ale i szczegółowo tj. również w ramach forexu, nie lokować wszystkich pieniędzy z depo tylko w jedną parę. Trzeba to jakoś wyśrodkować. Jakbym miał grać z wąskim SL, to w ogóle bym sobie odpuścił, bo nie dałbym rady. Duzi gracze stawiają SL, ale jest on zwykle stosunkowo szeroki.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

atlanticos pisze:
Bemowo pisze:
atlanticos pisze:

a może inaczej... zanegowaliśmy wczorajsza spadającą gwiazdę bo powyżej niej były SL esek i oczekujące L - nie twierdze ze nie polecimy wyzej bo uwazam ze cel korekty to 1.33 mniej wiecej... ale zjazd może byc najpierw... rynek zweryfikuje
Argumentem za takim scenariuszem przemawia fakt, że ogół pozycji otwartych na edku to 24%, z czego 57% jest na krótko. Więc warto ich + 5% zostawić w niepewności przez weekend

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nevermind »

Hm no właśnie jeśli ta wizja się sprawdzi to, zgodnie z prawami ujemnej dywergencji na EUR/USD i EUR/PLN teoretycznie na EUR/USD powinny być spadki, i może w ślad za ED pójdzie EUR/JPY, wszystko się na pierwszy rzut oka klei. A jak będzie zobaczymy. Rynek lubi zaskakiwać. Ale wizja jak najbardziej logiczna i sensowna.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

Zablokowany