Algorytmy samouczące

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
ascomont
Stały bywalec
Stały bywalec

Algorytmy samouczące

Nieprzeczytany post autor: ascomont »

Witam wszystkich:)
Mam pytanie tak zwane z dupy. Czy są działające automaty, które zostały opracowane w oparciu o sztuczną inteligencję, algorytmy genetyczne itp. Kilka lat temu rozmawiałem z jednym z forumowiczów, który coś takiego pisał. Jednak wyjechałem i temat się skończył. Teraz chcę wrócić do tego tematu i poszukuję osób do współpracy w zakresie EA.
Wpadł w ręce ciekawy automat. Jednak wymaga on dopracowania. Może znajdą się osoby chętne do współpracy.
Pozdrawiam

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Re: Algorytmy samouczące

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

A co oznacza "działający" automat? Ja korzystam z takich algorytmów i... - działają. Natomiast czy przynoszą dochód to już inna sprawa, w którą nie chcę wnikać.
Natomiast zastanawiam się, czy potrafisz chociaż programować a jeśli tak to w jakich językach i na jakim poziomie? Bo rozumiem, że zbyt dużego pojęcia o wspomnianych algorytmach nie masz, więc można by się zastanowić na czym miałaby polegać owa "współpraca", gdybyś jeszcze nie potrafił dość dobrze programować?
Bo jeśli znalazłeś jakiś "ciekawy" automat i szukasz osoby, która Ci zmodyfikuje to i owo oraz dodatkowo wytłumaczy Ci co i jak to powodzenia - tylko to się nie nazywa współpraca tylko zlecenie i zazwyczaj ludzie oczekują za to wynagrodzenia...
A biorąc pod uwagę ilość podanych szczegółów w Twoim pytaniu i jej jakość obawiam się, że tak właśnie jest...

ODPOWIEDZ