Witam!
Jeżeli to nie ten dział, proszę Administratora o przeniesienie tego postu do właściwego działu Forum.
Czy ktoś z Forumowiczów może udzielić mi wskazówek, jak znaleźć kwotowanie danego instrumentu w serwisie Reutersa (chodzi mi konkretnie o WIBOR 3M)? Chcę z niego skorzystać w bibliotece (UE Poznań), ale jego obsługa jest (przynajmniej dla mnie) dość zagmatwana, a obsługa tam pracująca nie za bardzo może mi pomóc.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie,
j_d
Obsługa terminalu Reuters (WIBOR 3M) - prośba o pomoc
-
- Stały bywalec
Re: Obsługa terminalu Reuters (WIBOR 3M) - prośba o pomoc
Rozwaliłeś mnie tym... na UE Poznań dali jeden terminal czy więcej ???? Ku... wersja full czy z ograniczeniami ??
"If music is dying musicians are killing it" - MP
-
- Stały bywalec
Pisząc "terminal" miałem na myśli po prostu komputer z zainstalowanym oprogramowaniem Reutersa. Nie wiem, czy to wersja pełna, czy okrojona (jak to sprawdzić?).
j_d
j_d
wpisz WIBOR w okienko cos wyskoczy... mozesz tez zaczac od PLN albo DEPO
Mozna na tym handlowac? Czy tylko popatrzec na wykres?
Chyba zależy od aplikacji ale jeśli mówimy o Xtra (a prawdopodobnie tak) to handlować za jej pomocą nie można. Na studiach miałem kilkugodzinny przedmiot związany z tym oprogramowaniem i faktycznie wg mnie jest wyjątkowo małoczytelne i nieintuicyjne. Albo to kwestia przyzwyczajenia do platform forexowych... 
Większość instrumentów znajduje się poprzez wpisywanie ich symboli tylko tu pojawia się taki problem, że trzeba znać te symbole...

Większość instrumentów znajduje się poprzez wpisywanie ich symboli tylko tu pojawia się taki problem, że trzeba znać te symbole...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu