Czytam i czytam i..... czytam na Forex coraz więcej materiałów. Metoda analizy ,która mi podchodzi najlepiej w tym momencie to PA. Wykonałem już kilka zyskownych trejdów - jestem dumny z siebie
Chciałbym w tym wątku rozwiewać moje wątpliwości oraz pokazywać moje zagrania.
Jak na moje uzbroić się w cierpliwość. Grasz na interwale miesięcznym, więc trochę potrwa osiągnięcie twojego TP. Spróbuj może gry na niższych TF (D1 / H4 / H1).
Bo tam było ładne miejsce na long. Spójrz jeszcze raz na screena. ta niebieska krecha, co Ci narysowałem to tzw. ZL.
Cena wróciła się do tego miejsca aby się od niego odbić. Wejście na podstawie tej świeczki było trochę bezpodstawne. Raczej zawsze ZL ma większe znaczenie niż praktycznie pojedyncza świeczka, w dodatku na tak małym przedziale czasowym. Podobnie też jest z młotami i tymi odwróconymi o których zdążyłeś pewnie już przeczytać; nie ma sensu na nie patrzeć na tf'ie poniżej 15, a raczej 30 minutowym.
edit:
aroshimo; przecież widać co to za tf...
Ale na przyszłość to polecam Ci forexinvest zamiast robić screenshoty, kliknąć prawym na wykresie i wybrać "zapisz jako obraz".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
Jarekk pisze:Bo tam było ładne miejsce na long. Spójrz jeszcze raz na screena. ta niebieska krecha, co Ci narysowałem to tzw. ZL.
edit:
aroshimo; przecież widać co to za tf...
Ale na przyszłość to polecam Ci forexinvest zamiast robić screenshoty, kliknąć prawym na wykresie i wybrać "zapisz jako obraz".
Mógłbyś mi coś dokładniej napisać co to ZL (czy to jest to samo co poziom wsparcia?, ewentualnie jakbyś podał skąd doczytać ta informacje