Szukam borkera który nie stosuje luk cenowych, przeskoków.
Tzn jeśli chce otworzyć pozycję na 1.5 a wcześniej nastąpił gwałtowny wzrost z 1.3 do 1.7 to pozycja zawsze będzie otwarta, nie będzie tak zwanej luki cenowej. Jaki broker mi to umożliwi.
Jaki broker daje gwarancje otwarcia pozycji
Re: Jaki broker daje gwarancje otwarcia pozycji
roymakkay pisze:Szukam borkera który nie stosuje luk cenowych, przeskoków.
Tzn jeśli chce otworzyć pozycję na 1.5 a wcześniej nastąpił gwałtowny wzrost z 1.3 do 1.7 to pozycja zawsze będzie otwarta, nie będzie tak zwanej luki cenowej. Jaki broker mi to umożliwi.
Nie ma już takich brokerów. Są STP/MM z minimalnymi poślizgami, natomiast nikt Ci tego nie zagwarantuje.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
No tak myślałem zabezpieczają się przed jedyną metodą zarabiania na forexie.
-- Dodano: czw 15-11-2012, 13:31 --
Wystarczy ustawić mały SL i dwie pozycję jedną na wzrosty drugą na spadki przed ogłoszeniem ważnych wiadomości kiedy najczęściej następuje gwałtowny ruch w górę lub w dół i masz kaskę, tak samo licząć ile razy dana wartość ceny wsytąpi w ciągu dnia, stosując mały sl duży tp i progresję.
-- Dodano: czw 15-11-2012, 13:31 --
Wystarczy ustawić mały SL i dwie pozycję jedną na wzrosty drugą na spadki przed ogłoszeniem ważnych wiadomości kiedy najczęściej następuje gwałtowny ruch w górę lub w dół i masz kaskę, tak samo licząć ile razy dana wartość ceny wsytąpi w ciągu dnia, stosując mały sl duży tp i progresję.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
[quote]No tak myślałem zabezpieczają się przed jedyną metodą zarabiania na forexie.[/quoite]
Takie rzeczy to co najwyżej u buków chociaż też nie jestem pewny.
To nie jest próba zarabiania tylko szukanie dziur u broka.
Jeśli cena przykładowo (!) nagle skacze z 1.3 do 1.7 to znaczy że nie ma zleceń po drodze więc u kogo byś chciał kupić???
Było to wyjaśniane dziesiątki razy na forum jak działa rynek i wielu próbowało tak zarabiać i wielu poległo choćby na lukach przy SL.
Takie rzeczy to co najwyżej u buków chociaż też nie jestem pewny.
To nie jest próba zarabiania tylko szukanie dziur u broka.
Jeśli cena przykładowo (!) nagle skacze z 1.3 do 1.7 to znaczy że nie ma zleceń po drodze więc u kogo byś chciał kupić???
Było to wyjaśniane dziesiątki razy na forum jak działa rynek i wielu próbowało tak zarabiać i wielu poległo choćby na lukach przy SL.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Ale to nie jest rynek ty nic nie kupujesz.... tylko kupujesz zakład.. nikt ci dolarów nie sprzedaje przeciez
Jesteś w błędzie...roymakkay pisze:Ale to nie jest rynek ty nic nie kupujesz.... tylko kupujesz zakład.. nikt ci dolarów nie sprzedaje przeciez

Jeżeli powstanie bankowość na świecie ...

A,powstanie na 100% // przykład USA ,ostatnio UK czy Chiny nie pozostawiają żadnej wątpliwości że powstanie bankowość //
Reasumując aby nie zamulać...

Moja rada,jeżeli szukasz prawdziwego rynku i bardzo zależy Tobie na tym,szukaj tam gdzie popyt w sekundy odbudowuje się na REALNE dziesiątki miliardów $///
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów