Ponieważ długo mnie tutaj nie było, stwierdziłem że należy Wam się kilka słów wyjaśnienia czemu mnie nie było tak długo.
A stało się tak głównie za sprawą tworzenia serwisu Fritz Exchange który zajął mi połowę 2011 roku i nie miałem za bardzo czasu pisać na forum.
Rok 2012 przyniósł natomiast zmiany - główną zmianą było rozstanie ze swoją firmą luktom.biz sp. z o.o., której byłem współzałożycielem.
Powody są w tej chwili nieistotne, istotne jest natomiast to, że na dzień dzisiejszy nie mam już z luktom.biz sp. z o.o. nic wspólnego, a więc w szczególności nie supportuję produktów i nie udzielam informacji na temat ich oferty.
Oczywiście nie zrezygnowałem z działalności programistycznej dla forexu i wracam dzisiaj do Was pod nową firmą:
FxTech - zaawansowane rozwiązania dla traderów
Głównym obszarem działalności FxTech jest tworzenie zaawansowanych strategii automatycznych - a więc w szczególności zapraszam do kontaktu, jeśli macie jakiś baaaardzo skompilowany pomysł, potrzebujecie rozwiązań działających np. na kilku platformach jednocześnie lub macie jakiekolwiek nieprzyzwoite fantazje forexowe

Na "[ponowne] dzień dobry" przygotowałem dla wszystkich programistów MQLowych coś na miarę tego, czym dla traderów był swego czasu LVOE - czyli znaczącą poprawą w komforcie pracy z platformą.
Aplikację nazwałem FxTech QuantEditor - i jak sama nazwa wskazuje jest to edytor do MQLa posiadający kilka funkcji, których imo brakuje w MetaEditorze. Więcej na ten temat napiszę w osobnym wątku, w którym także możecie złożyć życzenia na temat funkcjonalności, jakie edytor powinien posiadać

Niezmiernie się cieszę z powrotu na forum i... służę pomocą

luktom :: Łukasz Tomaszkiewicz