Forex sygnaly- prosze o opinie
Forex sygnaly- prosze o opinie
Witam,
zajmuje sie inwestowaniem od 9 lat, mieszkam w UK. Zaczynalem od gieldy, kontrakty terminowe na indeksy, potem Forex. Z biegiem lat zaczynalem coraz bardziej rozumiec mechamizmy dzialania ekonomii, gieldy, Forexu, inwestowania, day-tradingu i coraz bardziej chcialem to robic na co dzien- ale jak wszyscy dobrze wiemy, nie jest to takie latwe zyc tylko z inwestowania lub grania na Forexie majac niewielka ilosc kapitalu i normalna prace.
Kilka lat temu znalazlem firme, ktora jest regulowana przez FSA (Financial Services Authority) w Wielkiej Brytanii, na rynku od ponad 10 lat. Wygladala na bardzo wiarygodna, wiec zaczalem sledzic ich sygnaly i bardzo pomoglo mi to w mojej codziennej grze na Forexie.
Chcialem poprosic Was o opinie na temat Waszych podobnych doswiadczen i dowiedziec sie, co sadzicie na temat tego typu firm.
Myslicie, ze taka firma mialaby szanse zaistniec na rynku polskim?
zajmuje sie inwestowaniem od 9 lat, mieszkam w UK. Zaczynalem od gieldy, kontrakty terminowe na indeksy, potem Forex. Z biegiem lat zaczynalem coraz bardziej rozumiec mechamizmy dzialania ekonomii, gieldy, Forexu, inwestowania, day-tradingu i coraz bardziej chcialem to robic na co dzien- ale jak wszyscy dobrze wiemy, nie jest to takie latwe zyc tylko z inwestowania lub grania na Forexie majac niewielka ilosc kapitalu i normalna prace.
Kilka lat temu znalazlem firme, ktora jest regulowana przez FSA (Financial Services Authority) w Wielkiej Brytanii, na rynku od ponad 10 lat. Wygladala na bardzo wiarygodna, wiec zaczalem sledzic ich sygnaly i bardzo pomoglo mi to w mojej codziennej grze na Forexie.
Chcialem poprosic Was o opinie na temat Waszych podobnych doswiadczen i dowiedziec sie, co sadzicie na temat tego typu firm.
Myslicie, ze taka firma mialaby szanse zaistniec na rynku polskim?
Polski rynek jest rynkiem młodym i dojrzewającym aczkolwiek tempo zmian nie zwala z nóg. Wszystko dzieje się powoli... za powoli. Strony świadczące takie usługi o jakich mówisz istnieją i dobrze na siebie zarabiają w krajach o dojrzałych rynkach finansowych. Sama myśl założenia takiego serwisu dla spółek notowanych na GPW jest ciekawa bo w zasadzie stajemy w szranki z mała konkurencją w początkowym stadium sektora doradztwa i budujemy sobie historię , która z pewnością będzie na siebie zarabiać kiedy powrócą długie lata hossy 

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Dzieki za odpowiedz
Wiem ze jest tych firm bardzo duzo w wiekszosci to scam.
Nie wiem czy wiesz co to jest FSA (Financial Services Authority), to cos jak w Polsce KNF (Komisja Nadzoru Finansowego).
Oznacza to, że sa zobowiązani do przestrzegania ścisłych wytycznych i zasad, w jaki sposób prowadza działalność. (np. nawet mozesz zlozyc skarge).
Napisze o co mi chodzi.
Mam spotkanie za 2 tygodnie z firma ktora sie tym zajmuje. Zaproponowalem im wejscie na polski rynek wstepnie sa zinteresowani. Dlatego chcialem sie dowiedziec cos wiecej co sadzicie o takich firmach i czy znacie takie polskie odpowiedniki ktore naprawde moga pomoc w codziennym graniu na forexie.
Wiem ze jest tych firm bardzo duzo w wiekszosci to scam.
Nie wiem czy wiesz co to jest FSA (Financial Services Authority), to cos jak w Polsce KNF (Komisja Nadzoru Finansowego).
Oznacza to, że sa zobowiązani do przestrzegania ścisłych wytycznych i zasad, w jaki sposób prowadza działalność. (np. nawet mozesz zlozyc skarge).
Napisze o co mi chodzi.
Mam spotkanie za 2 tygodnie z firma ktora sie tym zajmuje. Zaproponowalem im wejscie na polski rynek wstepnie sa zinteresowani. Dlatego chcialem sie dowiedziec cos wiecej co sadzicie o takich firmach i czy znacie takie polskie odpowiedniki ktore naprawde moga pomoc w codziennym graniu na forexie.
JA osobiście średnio znam jakieś firmy co dają sygnały w daytradingu.kraszan pisze: czy znacie takie polskie odpowiedniki ktore naprawde moga pomoc w codziennym graniu na forexie.
Generalnie granie day to jest jazda. Do day trzeba mieć właściwe podejście wielu się wydaję że coś potrafią nawet tym znanym... a na końcu wychodzi to kiepsko... poza tym wątpię czy ktoś zawsze będzie wiedział co zrobić każdego dnia nawet jak będzie dawał tylko sygnały.
Ale wracając do Twojego pytania pewnie że jest miejsce na taką firmę zwłaszcza jak ma potwierdzone wyniki ex-post oczywiście możliwe do zweryfikowania bo jak oszukają klientów to jeszcze szybciej będzie się mogła zwijać taka firma.
Wpisz sygnały forex w Google to wszystko dziwnie się do jednej firmy sprowadza.... Firma typu zapłać a zobaczysz na co nas stać chyba nie ma sensu jej wprowadzać na rynek polski
"If music is dying musicians are killing it" - MP
http://www.youtube.com/watch?v=ijosSAuM3X4
koles sobie robi jaja, odkrywa te komiczniejsza strone forum, kraszan zmieniaj nik i dawaj jakis kolejny zart, " nie wiem czy wiesz co to jest fsa" , a 20 kilo salami to duza obiad
, a gdzie szukac sygnalow w jakim miejscu bedzie najladniejsza pogoda na lato 
koles sobie robi jaja, odkrywa te komiczniejsza strone forum, kraszan zmieniaj nik i dawaj jakis kolejny zart, " nie wiem czy wiesz co to jest fsa" , a 20 kilo salami to duza obiad

Ostatnio zmieniony 27 maja 2012, 12:07 przez sureshot, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki za opinie
Piszac o day-trading to wiem ze to najtrudniejsza forma na kazdym rynku szczegolnie na forex-ie.
Jesli chodzi o sygnaly jakie oni daja to nie zawsze wiedza co zrobic.
Wyglada to tak:
- Rodzje sygnalow:
kup
sprzedaj
jezeli nie ma wyraznego kierunku to przedzial (czyli konsolidacja wybicie w gore kup, wybicie w dol sprzedaj)
Przed 7 rano dostajesz sygnal i otwierasz pozycje o rownej 7 jako market order
ze stop loss-em ktory tez masz podawany.
Masz cala analize dlaczego sygnal jest taki a nie inny,
podane poziomy wsparcia i oporu, (gdzie zrealizowac czesc profitu 3TP)
gdzie jest twoj stop loss i jakie jest ryzyko
jeszcze jedno maja skale jak bardzo sa pewni swojego sygnalu,
a najwazniejsze w ciagu dnia jezeli widza ze rynek zmienia kierunek lub nie jest taki jak przewidywali dostajesz aktualna analize i co zrobic z pozycja (np. wczesnie zamknac pozycje, podwyzszyc stop loss lub zamknac zmniejsza strata niz zakladano wczesniej)
Jesli chodzi o wyniki nie sa podane dokladne pozycje jakie otworzyli tylko miesieczny raport. (np. Fx Majors 67% (hit ratio) 48/32, i masz wyszczegolnione pary EUR/USD 11/3 wygrane /przegrane, najlepsza ilosc 87 i najgorsza ilosc 35.
A co do zaplaty to masz free trial.
Piszac o day-trading to wiem ze to najtrudniejsza forma na kazdym rynku szczegolnie na forex-ie.
Jesli chodzi o sygnaly jakie oni daja to nie zawsze wiedza co zrobic.
Wyglada to tak:
- Rodzje sygnalow:
kup
sprzedaj
jezeli nie ma wyraznego kierunku to przedzial (czyli konsolidacja wybicie w gore kup, wybicie w dol sprzedaj)
Przed 7 rano dostajesz sygnal i otwierasz pozycje o rownej 7 jako market order
ze stop loss-em ktory tez masz podawany.
Masz cala analize dlaczego sygnal jest taki a nie inny,
podane poziomy wsparcia i oporu, (gdzie zrealizowac czesc profitu 3TP)
gdzie jest twoj stop loss i jakie jest ryzyko
jeszcze jedno maja skale jak bardzo sa pewni swojego sygnalu,
a najwazniejsze w ciagu dnia jezeli widza ze rynek zmienia kierunek lub nie jest taki jak przewidywali dostajesz aktualna analize i co zrobic z pozycja (np. wczesnie zamknac pozycje, podwyzszyc stop loss lub zamknac zmniejsza strata niz zakladano wczesniej)
Jesli chodzi o wyniki nie sa podane dokladne pozycje jakie otworzyli tylko miesieczny raport. (np. Fx Majors 67% (hit ratio) 48/32, i masz wyszczegolnione pary EUR/USD 11/3 wygrane /przegrane, najlepsza ilosc 87 i najgorsza ilosc 35.
A co do zaplaty to masz free trial.