Automat na 4H obsługuje jednocześnie 7 par

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
marwi1
Bywalec
Bywalec

Przykład

Nieprzeczytany post autor: marwi1 »

Jak w tytule, załączam do prób moje EA, z dwoma dodatkowymi wskaźnikami "CCIMW" , "VOLMW" ,GMACD_Signals (nie uczestniczy w strategi ale pełni rolę informacyjną).. Strategię najlepiej uruchomić na 4H. Do katalogu "indicators" skopiować wskaźniki, a do katalogu "experts" skopiować plik "CCIMW-EA". Wskaźnik GMACD_Signals nie jest mojego autorstwa. Dwa pozostałe to moja "produkcja" i one biorą udział w pracy systemu. System powinien być "odpalony" na parze EURJPY ze względu na największy Volumen na tej parze. Powinien pracować całą dobę. System automatycznie otwiera, zamyka i zmienia stopllos.
Obsługuje EURJPY, EURUSD, USDJPY, USDGBP, USDCAD, AUDUSD , USDCHF
. System należy uruchomić TYLKO NA JEDNYM WYKRESIE!!!!!!
To jest wersja do testów. Ze względu na ograniczenia testera nie da się go testować. Można to robić bezpośrednio na notowaniach DEMO!!!.

Dodano po 13 minutach:

Przykładowy obrazek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Mam rozumiec ze otwieram 7 wykresow 4H wrzucam na nie wskazniki a EA odpalam na jednym wykresie zalecanym E/J.

Awatar użytkownika
marwi1
Bywalec
Bywalec

Możesz otworzyć jeden wykres (najlepiej EURJPY) i na nim odpalasz strategię. Nieważne na jakim interwale. System i tak będzie chodził na 4H. Wskaźników też nie musisz otwierać muszą być w katalogu indicators, system sam sobie da radę. Wskaźniki możesz otworzyć na wszystkich wykresach, ale one nie mają wpływu na pracę EA, chodzi o to by zaobserwować wejścia, wyjścia, zamykanie pozycji.

kiker
Gaduła
Gaduła

Jak sie zachowuje EA jak np w trendzie spadkowym wykres zawraca ku gorze lecz wskazniki nadal pokazuja trend spadkowy czy nadal beda kupowane pozycje sell?

Awatar użytkownika
marwi1
Bywalec
Bywalec

Wskaźniki mają pewną bezwładność bo to 4H a nie 15 min. Dlatego może ktoś zaproponuje inne. Jestem w stanie wszystko wepchnąć. Ich bezwładność powoduję mniejszą wrażliwość na trendy boczne z niewielkimi ruchami cen. Wykresy 4H powoli wypracowują sytuacje na wejście. Ale mniej jest strat.

Dodano po 10 minutach:

System korzysta jeszcze z MACD sprawdza interwały od 1min do 4H. Zobacz GMACD _Signals.

Dodano po 55 minutach:

Nowy szybszy wskaźnik VOLMW oparty na RSI. Wkopiować do indicators (nadpisać).

Dodano po 1 minutach:

Wystartować od nowa EA po wkopiowaniu.

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

EA

Nieprzeczytany post autor: adrian2-6 »

To jest wersja do testów. Ze względu na ograniczenia testera nie da się go testować. Można to robić bezpośrednio na notowaniach DEMO

To w takim razie jak go trzeba testowac?Na rzeczywistych notowaniach czy na histori?Jesli na rzeczywistych to jak go odpalic?wrzucilem wskazniki do indicators a Ea do temolate i co dalej?Pytanie pewnie banalne ale nigdy jescze nie odpalalem takich Ea i nie wiem jak to zrobic:(

kiker
Gaduła
Gaduła

wrzucilem wskazniki do indicators a Ea do temolate
EA wrzucasz do folderu expert

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adrian2-6 »

tak wlansie zrobilem wrzucilem do expert a nie do template moja pomylka:)I co dalej jak odpalic EA?

Awatar użytkownika
marwi1
Bywalec
Bywalec

System jednocześnie kontroluje 7 par(może więcej jedynym ograniczeniem są techniczne ograniczenia komputera). Testowanie na danych historycznych jest możliwe tylko na jednej parze, a na 4H to jest wręcz niemożliwe. Najlepiej to robić na koncie "Demo". Trzeba niestety trzymać non stop pracujący system, 4H długo wypracowuje wejście w pozycje, wejście w dowolnym okresie przynosi straty bo możemy wejść w końcu ruchu rynku.
To EA jest gotowe, bo główny "kręgosłup" programu nie wykazuje błędów. W podejmowaniu decyzji o wejściu w rynek podejmuje system w oparciu o MACD i to jest w programie głównym, oraz o oba dołączone indki.
Zabezpieczenie pozycji odbywa się poprzez Stoplos przy otwarciu, Trailng stop gdy profit osiągnie określony poziom, oraz poprzez przecięcie linii na obu wskaźnikach(można to zaobserwować w trakcie pracy). Dlatego te wskaźniki są tak ważne i od nich w dużej części zależy wejście w rynek, a na ich podstawie może zamknąć pozycję. Stoplos i trailingstop można ustawić w parametrach strategii.

Dodano po 6 godzinach 14 minutach:

Ponieważ zamieściłem tą strategię do testów, zamieszczam też źródła. W tym archiwum jest wersja skompilowana i wersja źródłowa. Może ktoś powalczy razem ze mną i wspólnie wypracujemy jakiegoś "Grala". Wesołych świąt. :561:

ODPOWIEDZ