Podatki, UK.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
folig8
Uczestnik
Uczestnik

Podatki, UK.

Nieprzeczytany post autor: folig8 »

Witam,

po kilkunastu tygodnia gry na demie mam zamiar otworzyć konto u brytyjskiego brokera.
Mieszkam w Londynie, przeprowadziłem się tutaj ok 4 mies temu. Podczas rejestracji u brokera mam zamiar podać moje aktualne miejsce zamieszkania (Londyn), pomimo tego że jestem zameldowany w Polsce.
W związku z tym rodzi się pytanie, czy jezeli pieniądze zdobyte na forex przelewam bezpośrednio do brytyjskiegi banku, gram na brytyjskim brokerze, pieniądze z bankomatów z brytyjskiego banku wypłacam w UK i okazyjnie w Polsce to jestem zmuszony do rozliczania się z polskim US?

SlumDog
Bywalec
Bywalec

Re: Podatki, UK.

Nieprzeczytany post autor: SlumDog »

folig8 pisze:Witam,

po kilkunastu tygodnia gry na demie mam zamiar otworzyć konto u brytyjskiego brokera.
Mieszkam w Londynie, przeprowadziłem się tutaj ok 4 mies temu. Podczas rejestracji u brokera mam zamiar podać moje aktualne miejsce zamieszkania (Londyn), pomimo tego że jestem zameldowany w Polsce.
W związku z tym rodzi się pytanie, czy jezeli pieniądze zdobyte na forex przelewam bezpośrednio do brytyjskiegi banku, gram na brytyjskim brokerze, pieniądze z bankomatów z brytyjskiego banku wypłacam w UK i okazyjnie w Polsce to jestem zmuszony do rozliczania się z polskim US?
wpisz sobie w google: rezydent podatkowy +wielka brytania

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Podatki, UK.

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Generalnie jeżeli nie osiągasz dochodów w Polsce nie musisz się w Polsce rozliczać...

adman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: adman »

Sprawdź spread betting.

kazikus13
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazikus13 »

Witam.
Jezeli bedziesz sie rozliczal w UK to nie musisz wykazywac nic w Polsce.
Jezeli bedziesz rezydentem podatkowym w UK to tylko tutaj musisz sie z tego rozliczyc. Ale jest chyba do £10k wolne od podatku z gieldy ponad to ze masz okolo £ 7k wolne od podatku.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ