zlecenia oczekujące

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Buho
Gaduła
Gaduła

zlecenia oczekujące

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Witam wszystkich,
Założyłem ten temat aby na bierząco dokumentować wyniki z nowo opracowanego przezemnie i testowanego systemu.

Główne założenia:
- próbuje uzyskać system który pozwoli mi niegapić się na wykresy całymi dniami i pilonawać pozycji.
- rano ustawiam, wieczorem zamykam na stracie lub zysku, lub ustawiam SL
- o wyznaczonej godzinie postawienie w odpowienich miejscach zleceń oczekujących BUY/SELL STOP na wybranych parach walutowych.
- gra bez SL lub SL w odpowiednim miejscu gdzie sygnał zostanie zanegowany, oczywiście przeciwne zlecenie będzie też jako takim zabezpieczeniem.
- testy tylko na micro demo koncie.

WYNIKI do tej pory:
- przedwczoraj zysk 149,5 pipsa
- wczoraj strata 65 pipsów
- dzisiaj obecnie na zysku.

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Olokozak pisze:próbuje uzyskać system który pozwoli mi niegapić się na wykresy całymi dniami i pilonawać pozycji
Bardzo dobry pomysł, ja osobiście jakieś 90% procent pozycji otwieram z oczekujących. Kiedyś nie wyobrażałem sobie jak można grać z oczekujących teraz nie wyobrażam sobie jak można grać bez nich :D. Ale ja gram tylko z Limitów nie ufam breakoutom. Powodzenia życzę . :D

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

I ja doceniam wygode z oczekujących zleceń ale z tym brakiem/odległym SL może być ryzykownie. Jak ustawiłem "bezpieczny" SL 179pps na usd/cad w tamten czwartek to rynek dokończył jego konsumpcje w ten wtorek, bo to co myslalem mialo byc korekta trendu spadkowego okazalo sie przejsciem w konsolidacje. A ja w mysl zasady pod którą chce stworzyć swoją strategie - "SET & FORGET" szedłem w zaparte i trzymałem pozycję aż do końca (którym w tym wypadku okazal się niestety SL).

A i jeszcze - jakie pary i przedzialy czasowe?

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam ponownie, dzięki za zainteresowanie,
Jeśli chodzi o zlecenia typu limit akurat jeszcze narazie niepasują mi do mojej koncepcji którą sobie założyłem, wprowadziły by sporo zamieszania w strategii utrudniając sprawe, pomimo, że mogą generować spory zysk jeśli by je dobrze wykorzystać.

Brak SL lub odległy SL w niczym tu nieprzeszkadza, ponieważ gra opiera sie na podążaniu za trendem na wykresach od H1 do D1, ale niewykluczam do użycia także M15. Czyli skuteczność powinna być spora na parach które trzymają się jednego trendu przez dłuższy czas.
Oczywiście gra w czasie konsoli doprowadzi do MC.
Pary na których obecnie gram są to EURUSD, AUDUSD, GBPUSD oraz USDJPY, akurat na takie padło bo normalnie na nich gram innymi sposobami.
TF najczęściej patrze na H4 ale używam także wszystkich w dół do M15. M1 i M5 to tylko do skalpu w czasie konsolidacji ale to już inna bajka.

Dzisiaj zamknąłem na zysku 99 pips.
A tu poniżej zrzut z historii pozycji od początku gry

pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Ja gram z sell/buy limit. Pełna wygoda i wejście w pozycję w momencie kiedy naprawdę chciałem to zrobić a nie hmmm może teraz, może za chwilę:)
Zaletą jest spokojne czekanie na otwarcie bez konieczności śledzenia wykresów przez cały dzień...zresztą pracuję więc ciężko siedzieć jednocześnie nad wykresem.

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam wszystkich,
pewnie że wygoda, właśnie o to chodzi aby zaoszczędzić czas :)
a to moje obstawienia na dzisiaj, jako że system do tej pory przynosił zysk, to prosze wszystkich aby przypadkiem komuś nieprzyszło do głowy, żeby te wejścia na real kopiować, bo np. dzisiaj może MC zalicze z nich.

pozdrawiam ;]

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam ponownie wieczorem, :)
kolejny dzień zamknięty pozytywnie, jednak pozostaje pewien niedosyt widząc co się działo na rynku w trakcie dnia, bo można było manualnie naprawde ładnie dzisiaj zagrać.

Dzisiaj zamknąłem wszystkie otwarte pozycje, oraz te oczekujące, ponieważ w założeniu nieprzewiduje aby zostawiać je na weekend,
wsumie zamknięte na zysku za dzisiaj 89,7 pipsa

zrzuty z dzisiejszych otwartych zleceń w załączniku,

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bolson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolson »

Trzeba przyznać, że nieźle zacząłeś ;) Ja też używam buy/sell stopów do wejścia. Jeżeli sygnałem wejścia jest przebicie jakiegoś poziomu i sygnał jest naprawde dobry, to rynek nie będzie czekać aż klikniemy z ręki buy/sell, tylko poleci odrazu.
Powodzenia życzę i pozdrawiam :)

Buho
Gaduła
Gaduła

Witam po weekendzie :D
bolson święta racja, jednak nie o to mi chodzi tutaj, ponieważ ja tylko testuje taki sposób który mi zaoszczędzi czasu przed wykresem i moja gra sie ograniczy do 5 minut rano i 10 wieczorem :D

Oczywiście czekam na większą wtope, aby zmodyfikować i poprawić założenia, albo sprawdzić jak moge maksymalnie zmniejszyć ryzyko ;]

aktualnie obstawione pozycje w załączniku.

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ciekawy sposób gry, powiedz mi przyjacielu jak długo tak grasz ?

ODPOWIEDZ