Jako, że trendi jest mieć żurnala więc i ja takiego zakładam.
Zagrywki będą prezentowane na koncie demo. Na forex jestem kilka lat z przerwami, jednak bez sukcesów. Straciłem już sporo kasy na koncie real, więc na razie ćwiczę na demo, bo wychodzi taniej. Porzuciłem wskażniki i zająłem się teraz rysowaniem kresek poziomych. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Sposób mojego handlu jest prosty. Wyznaczam wsparcia i opory zaczynając od W1 dalej D1, H4 aż do H1. Zaznaczam poziomy, czasem fibo i tyle.
Jeżeli jest konsolidacja gram głównie na odbicia, jeżeli trend to staram się jechać z trendem.
Często ustawiam trailing stop w wielkości równej SL (30 - 50 pips).
Żółta strzałka oznacza kierunek handlu.
Wsparcie i opór.
Wsparcie i opór.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DobreQni pisze:Jako, że trendi jest mieć żurnala więc i ja takiego zakładam.

Mógłbyś opisać tak na szybko Twoją drogę i czy wiesz co jest przyczyną Twoich porażek ?Qni pisze: Na forex jestem kilka lat z przerwami, jednak bez sukcesów.
Dla mnie trochę zły pomysł . Czemu ? Maksymalny trejd jaki ja robię to 40 pips. Często jest więcej okazji na łapanie po 40 pips niż na łapanie po 120 przykładowo. Rynek jest ostatnio w konsoli . I wtedy ciężko coś ugrać z dużym TP.Qni pisze:Często ustawiam trailing stop w wielkości równej SL (30 - 50 pips).
Pytanko co do screena :
Czemu na edku wszedłeś dopiero w okolicach 1.3280 ,a nie jak było przebicie niebieskiego poziomu?
Pozdrawiam

Przyczyną moich porażek był brak systemu, brak jasnych reguł gry.
Trochę niefortunnie pokazałem zlecenia oczekujące, więc jeszccze nie zacząłem handlu na edku i na kablu.
Jednak co do zamiaru kupienia edka na tym właśnie poziomie, to ustawiłem zlecenie w miejscu solidnego przebicia fibo 0.38 zaznaczonego na W1.
Trochę niefortunnie pokazałem zlecenia oczekujące, więc jeszccze nie zacząłem handlu na edku i na kablu.
Jednak co do zamiaru kupienia edka na tym właśnie poziomie, to ustawiłem zlecenie w miejscu solidnego przebicia fibo 0.38 zaznaczonego na W1.
Ja również jestem obecnie na etapie S/R i LT ;-) Moim zdaniem, Twój problem może leżeć w złym zarządzaniu kapitałem, graniem na zbyt wysokich interwałach i całkowitym pozbyciem się wskaźników. Ja analizuję podobnie jak Ty wyższe interwały, ale wchodzę i wychodzę na M1. W określeniu momentu wejścia i wyjścia pomagają mi Stoch, MACD i RSI, które - jak dobrze poznać i wypośrodkować ich działanie - pozwalają precyzyjnie określić właściwy moment. Poza tym gra na demo nic nie daje. Lepiej założyć real, wpłacić np. $100 i grać na mikrolotach, angażując w jedno zagranie 2 -3% kapitału. Ale ja się nie znam ;-)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Nie wiem co to jest SD. Pozycje zajmuję nie z jakiegoś konkretnego tajmfrejmu, lecz z okolic niebieskich kresek lub fibo.mabe pisze:Oho, ciekawy jestem jak będą działać twoje wyrysowane linie
Obecnie zamiast SR rysujesz SD.
I pytanie z jakiego TF będziesz zajmował pozycję?
Daje. Nie tracisz kasy. testować i uczyć się można za darmo na demo. Jak ktoś potrafi zarabiać na demo to i na real będzie zarabiał. Moje emocje na forex są stonowane i np. straty na real i na demo nie robią spustoszenia w psychice. Nauczyłem się akceptować straty.Poza tym gra na demo nic nie daje.
Wczoraj 2 razy zaliczyłem SL.
Wynik:
TP 0 : 2 SL
Dzisiejsze zagrania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odnoszę wrażenie, że kupujesz pod oporem i sprzedajesz na wsparciu. Może dlatego, że grasz pod breakout. Tym bardziej, że na eu wyrysowałeś opór który po przebiciu stał się wsparciem, pullback wycina Twojego longa na sl. Dlatego warto się zastanowić czy warto grać pod breakout czy korzystniej będzie poczekać na ruch powrotny i z dobrym RR zapakować się w trade.
Co do eg, brałeś chyba z niskich TF licząc na to, że większe tf się obrócą....
EDIT: a niee... brałeś S na eg bo L nie wypaliło...
Co do eg, brałeś chyba z niskich TF licząc na to, że większe tf się obrócą....

EDIT: a niee... brałeś S na eg bo L nie wypaliło...

- Kuba Brzeziński
- Gaduła