Jak porownac koszt handlu na kontraktach termnowych na W20 na GPW z kosztem CFD? Roznice w depozycie pomijam.
Futures:
prowizja 9 PLN + 7 za zamkniecie tego samego dnia= 16 PLN
Bierzemy pod uwage spread 1 pkt czyli 10 PLN?
CFD: Admiral Brokers
Spread 4 pkt =40 zl
Czyli wychodzi 16(26) do 40 na korzysc futures. Dobrze to licze?
Jak porownac koszt transkacji.
Jak porownac koszt transkacji.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Kwestie depo pomijam bo to nie jest koszt.
Gram recznie bez automatow. Na GPW brakowalo by LVOE.
SWAP- gram tylko DT
Polizgi- nie bede gral 50, 100 czy 200 kontraktami raczej do 10 sztuk wiec plynnosc bedzie zachowana tu i tu.
Gram recznie bez automatow. Na GPW brakowalo by LVOE.
SWAP- gram tylko DT
Polizgi- nie bede gral 50, 100 czy 200 kontraktami raczej do 10 sztuk wiec plynnosc bedzie zachowana tu i tu.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Futures zawsze wychodzi lepiej pod względem kosztów, bo na CFD masz spread (+ najczęsciej też prowizję). Ale za to ograniczona płynność, podczas gdy broker MM nie odmówi Ci zawarcia transakcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Zdaje sie boossa daje jakas przejsciowke ale mt4 gpwiwan pisze:Na GPW brakowalo by LVOE.
Am,xtb bierze prowizje ? Bo nie pamietam juz..Futures zawsze wychodzi lepiej pod względem kosztów, bo na CFD masz spread (+ najczęsciej też prowizję).

W true cfd DMA na futures wychodzi lepiej ale malo kto chce dawac levar. GS tak robi i na GPW zdaje sie tez.. zlecenia sa konwertwane ale wiadomo jakie sumy tam pewnie leca.. ale i tak na ten moment chyba lepiej futy.
No nie wiem.. jak sie ktos zasadzi lotami to broker moze zwatpicraposo pisze:Ale za to ograniczona płynność, podczas gdy broker MM nie odmówi Ci zawarcia transakcji.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
XTB nie, AM nie wiem ale wydaje mi się, że akurat Ci dwaj wkalkulowali je sobie w pokaźny spreadreptile pisze:Am,xtb bierze prowizje ? Bo nie pamietam juz..

Pewnie ale to będą inne problemy niż "brak drugiej strony transakcji".reptile pisze:No nie wiem.. jak sie ktos zasadzi lotami to broker moze zwatpic
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
AM w ofercie Pro jako STP/NDD bierze prowizje 0.004 %raposo pisze:XTB nie, AM nie wiem ale wydaje mi się, że akurat Ci dwaj wkalkulowali je sobie w pokaźny spread Smile.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.