Ea First Martin

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Ea First Martin

Nieprzeczytany post autor: profession »

Testuje od pewnego czasu ciekawą strategie "FirsMartin". Jej wejścia opierają się na stochasticu. Potrafi działać bardzo dobrze przez np 2 miesiące lub 3 tygodnie gdzy zarabia bardzo wiele nawet 800% jednak potem fałszywy sygnał stochastica zeruje konto.

Czy macie jakiś pomysł jakimś innym wskaźnikiem zastąpić stochastic? Lub jakie inne wskaźniki warunki dodać? Czym przefiltrować sygnały ze stochastica?

Próbowałem różnych indykatorów z marnym skutkiem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł piszcie, ja cały czas nad tym pracuje.

Pozdrawiam

p.s. Dobrze jest ustawić Sell zone i buy zone na 97-95, 3-5 i profitfactor na 30.

Myślę nad dobudowaniem ochrony equity?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

FranQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FranQ »

Grube depo trzeba miec zeby utrzymac 13 otwartych pozycji przez prawie 2 dni :P No i ostatnia 1.7 lot .

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Chodzi o to by znaleźć jakiś indykator po którym zawsze po pewnym czasie cena minimalnie pojdzie w zapowiadaną przez niego stronę. Nawet 10, 20 pipsów ale zawsze. By zniwelować fałszywe sygłay stochastica które są co 12 dni.

Jak pisze głupoty to mi wybaczcie bo już śpie praktycznie :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

kru
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kru »

a probowales ustalic jakie jeszcze warunki sa spelnione kedy wystepuja bledne sygnaly? (gra z trendem/przeciwko, wczesniejsza dywergencja w przeciwna strone na stochu, sygnal blisko S/R etc.)

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Właśnie problem w tym, że nie potrafię znaleźć jednej przyczyny. Stochastic obliczany jest na podstawie ceny w ostatnim czasie dlatego może przekłamywać. Zastanawiam się co mogłoby przefiltrować jego sygnały by system szybko zamykał pozycję.

Tutaj kolejna wersja tego EA:
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Zrób próbę z D K i slow optymalizując i nie bój się tego, zeby D było większe od K !
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Strategie Martingale... no cóż, pojawia się co chwila w jakimś wątku, budząc skrajne emocje dyskutantów. Przeprowadziłem kilkaset tysięcy symulacji tej strategii. Nie robiłem tego w Metatrade lecz sam pisałem oprogramowanie, wchodziłem w oparciu o średnie, porę dnia, RSI, CCI i co mi tam jeszcze przyszło do głowy, testowałem różne warianty powiększania pozycji i.... niemal każda tego typu strategia wcześniej czy później kończyła się bankructwem. Niemal... no właśnie czy to iskierka nadziei? Otóż nie, te strategie, które są w stanie przetrwać mają tak fatalne wskaźniki Zysk/Obsunięcie, że lepiej pieniądze włożyć na lokatę. Zdaję sobie sprawę, że nie przekonam tym zagorzałych zwolenników, no cóż tych przekona rynek.
Chociaż jest jeden sposób by na nim zarabiać! Na Allegro jest dostępny system w oparciu o tą strategię i z tego co widzę, to sprzedaje się znakomicie.... Jakieś 20 sztuk miesięcznie po prawie 500 zł! Swoją drogą to użytkownik sprzedaje go jako własny ale patrząc na wykresy mam 99% pewności, że to Ilan. Tak więc najlepiej można zarobić na Martingale sprzedając to innym:)

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:nie bój się tego, zeby D było większe od K !
Dzięki za podpowiedź, nawet niezłe efekty :) testuje cały czas i wygląda to coraz lepiej.

krys3000 pisze:niemal każda tego typu strategia wcześniej czy później kończyła się bankructwem
Pisałem już w jednym z tematów na tym forum o moim podejściu do tej kwestii. Każdy od strategi EA oczekuje idealnej krzywej kapitału SL i TP, R:R ratio itp. Zgadzam się, że taka jest teoria dotycząca Doradców i każde inne zdanie często traktowane jest jako brak profesjonalizmu. Jest tak jeśli ktoś wkłada cały depozyt do jednego brokera i uruchamia tam EA a następnie chce zapomnieć o sprawie. Ja mam jednak inne podejście. Dziele kapitał na kilka konto które są zarządzane w różny sposób. Robot który nie zalicza Marcin Call zarabia regularnie zazwyczaj od kilkunastu do około stu procent miesięcznie. Jednak o porucz tego testuje inne systemy na pozostałych kontach z mniejszym depozytem.

Zauważ, że jeśli robot zarabia 300% miesięcznie i wypłacasz zarobek regularnie co miesiąc to nawet jeśli by tracił co 3 misiące 100% i tak wychodzisz na plus. Dlatego tego typu eksperymenty mają sens (moim zdaniem).

Pozdrawiam

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel.wro »

tak na szybko ja to zmodyfikowalem w nastepujacy sposob:

- glowne sygnaly zajecia pozycji daja mi GMMA (szybka "od gory" - sell, szybka "od dolu" - buy)
- odszumiam je 3 dlugosciami (9, 26, 52) RCI (wszystkie 3 "skierowane w dol" - sell, "w gore" - buy) - aczkolwiek jest to troche lagodne zalozenie, mysle ze lepiej byloby aby jedna z nich dodatkowo przecinala Oś-0, no ale znacznie zmniejszy to liczbe sygnalow.

koniec koncow daje to skutecznosc ~ +65% / -35%

zmienilem konf na:

extern double proffactor=10;
extern double mult=1.1; (to chyba nie powinno byc stale, tylko dynamicznie wyliczac sie do aktualnej straty)
extern double lotsbuy=0.1;
extern double lotssell=0.1;

na parze EURUSD dniowki srednio wychodza ~100Euro (5% zwrotu) i martyngal waha sie w granicach 0.1 - 0.6 lota.

mysle, ze warto nad nim dalej popracowac i przez jakis czas moze nalapac kasy..ja w odskoczni od mojego "swietego graala" na pewno nim sie zainteresuje :)

pozdrawiam

Daniel

Zurek14
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zurek14 »

daniel.wro pisze:koniec koncow daje to skutecznosc ~ +65% / -35%
Jak zamykasz pozycje? Sztywny sl i tp czy czekasz na sygnał z GMMA? jesli sl i tp to jakie?
daniel.wro pisze:na parze EURUSD dniowki srednio wychodza ~100Euro (5% zwrotu) i martyngal waha sie w granicach 0.1 - 0.6 lota.
Czyli grasz z budzetem 2000 euro? Jaki najwiekszy drawdown miales, oraz najwieksza ilosc porazek z rzedy?
Jak bardzo naraziles w krytycznym momencie swoje konto? (Czyli jaka wielkosc lota.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ