MT4, MT5 dla linuxa?

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
keermit
Stały bywalec
Stały bywalec

MT4, MT5 dla linuxa?

Nieprzeczytany post autor: keermit »

Witam, orientuje sie ktoś z kolegow czy admiral markets ma platforme pod linux? nie moge nigdzie wygrzebac, a akurat w tym momencie dysponuje komputerem z linuxem... web trader mi nie podchodzi specjalnie..

ps. system to najnowsze ubuntu

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Przez Wine bez problemu powinno się dać uruchomić zwykłego MT4.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

jak wspomniał Skco MT4 powinno bez problemu śmigać pod wine, w razie problemów zapraszam na mojego bloga: http://astrafx.pl/?p=227

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

wpisz w youtuba: mt4 linux
jest instruktaż jak to zrobić, samo wine nie wystarcza, ja z tego skorzystałem i 3 różnych brokerów platforma chodziła dobrze, jednak nie wiem co do ea i skryptów bo tylko z ręki próbowałem

kazoo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazoo »

u mnie na ubuntu 11.04 działa przez wine

Awatar użytkownika
keermit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keermit »

zainstalowalem wine, zainstalowalem jakos mt4, ale nie moge go odpalic.. wywala jakis blad :roll: jutro walcze dalej, bo web trader to jakas tragedia..

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@keermit,
astra wszystko fajnie wyjasnil. Przynajmniej do wersjii 9.10 nie bedziesz mial z tym zadnych problemow, poza tym ie wiem jakiej uzywasz dystrybucji? Ubuntu 11.04 to porazka. System jes ociezaly, faktem jest, ze posiada cala masa roznych bajerow, ale ile tak naprawde ich potrzeba?

Wkrotce bede przeinstalowywal i wroce do wersji 9.10, pod ktora wszystko znakomicie funkcjonowalo.

Mimo, ze temat byl juz przerabiany, mozesz rownierz przez virtual boxa zainstalowac windowsa, a nastepnie MT4.

Jest jeszcze inna opcja, czyli odplatny program do instalacji programow, ktore leca tylko pod windowsem, ale nie wiem jak sie on nazywa. Jakies dwa lata temu natknelem sie na jego opis w jakims czasopismie linuxowskim.

Skoro jestesmy przy linuxie, to mozeby mi ktos wyjasnil jak to jest z fragmentacja plikow. Z tego co wiem, w linuxie nie trzeba uzywac programu do defragmentacji, ale jak to jest, kiedy windowsowskie aplikacje leca pod Wine i VB, czy pliki ulegaja, czy tez moga ulec fragmentacji?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Zrobie maly offtop ponieważ nie moge znaleść odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie a zakladanie nowego tematu chyba mija sie z celem :) chodzi o to czy m mt4 da rade ukryć zlecenia na wykresie żeby nie było widać ani SL TP itp?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ink. pisze:Zrobie maly offtop ponieważ nie moge znaleść odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie a zakladanie nowego tematu chyba mija sie z celem Smile chodzi o to czy m mt4 da rade ukryć zlecenia na wykresie żeby nie było widać ani SL TP itp?
Zamknij wykres to wtedy tak, ew. ustaw ich kolory odpowiednio na brak.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Hikari pisze: Skoro jestesmy przy linuxie, to mozeby mi ktos wyjasnil jak to jest z fragmentacja plikow. Z tego co wiem, w linuxie nie trzeba uzywac programu do defragmentacji, ale jak to jest, kiedy windowsowskie aplikacje leca pod Wine i VB, czy pliki ulegaja, czy tez moga ulec fragmentacji?
Systemy plików używane przez linuksa ulegają fragmentacji w bardzo małym stopniu. Nie ma potrzeby przeprowadzania defragmentacji. Działanie aplikacji windowsowych pod wine niczego tu nie zmienia: nadal wszystko działa fizycznie na systemie plików ext3 (ostatnio również ext4) używanym przez linuksa.

ODPOWIEDZ