Witam, orientuje sie ktoś z kolegow czy admiral markets ma platforme pod linux? nie moge nigdzie wygrzebac, a akurat w tym momencie dysponuje komputerem z linuxem... web trader mi nie podchodzi specjalnie..
ps. system to najnowsze ubuntu
MT4, MT5 dla linuxa?
jak wspomniał Skco MT4 powinno bez problemu śmigać pod wine, w razie problemów zapraszam na mojego bloga: http://astrafx.pl/?p=227
@keermit,
astra wszystko fajnie wyjasnil. Przynajmniej do wersjii 9.10 nie bedziesz mial z tym zadnych problemow, poza tym ie wiem jakiej uzywasz dystrybucji? Ubuntu 11.04 to porazka. System jes ociezaly, faktem jest, ze posiada cala masa roznych bajerow, ale ile tak naprawde ich potrzeba?
Wkrotce bede przeinstalowywal i wroce do wersji 9.10, pod ktora wszystko znakomicie funkcjonowalo.
Mimo, ze temat byl juz przerabiany, mozesz rownierz przez virtual boxa zainstalowac windowsa, a nastepnie MT4.
Jest jeszcze inna opcja, czyli odplatny program do instalacji programow, ktore leca tylko pod windowsem, ale nie wiem jak sie on nazywa. Jakies dwa lata temu natknelem sie na jego opis w jakims czasopismie linuxowskim.
Skoro jestesmy przy linuxie, to mozeby mi ktos wyjasnil jak to jest z fragmentacja plikow. Z tego co wiem, w linuxie nie trzeba uzywac programu do defragmentacji, ale jak to jest, kiedy windowsowskie aplikacje leca pod Wine i VB, czy pliki ulegaja, czy tez moga ulec fragmentacji?
astra wszystko fajnie wyjasnil. Przynajmniej do wersjii 9.10 nie bedziesz mial z tym zadnych problemow, poza tym ie wiem jakiej uzywasz dystrybucji? Ubuntu 11.04 to porazka. System jes ociezaly, faktem jest, ze posiada cala masa roznych bajerow, ale ile tak naprawde ich potrzeba?
Wkrotce bede przeinstalowywal i wroce do wersji 9.10, pod ktora wszystko znakomicie funkcjonowalo.
Mimo, ze temat byl juz przerabiany, mozesz rownierz przez virtual boxa zainstalowac windowsa, a nastepnie MT4.
Jest jeszcze inna opcja, czyli odplatny program do instalacji programow, ktore leca tylko pod windowsem, ale nie wiem jak sie on nazywa. Jakies dwa lata temu natknelem sie na jego opis w jakims czasopismie linuxowskim.
Skoro jestesmy przy linuxie, to mozeby mi ktos wyjasnil jak to jest z fragmentacja plikow. Z tego co wiem, w linuxie nie trzeba uzywac programu do defragmentacji, ale jak to jest, kiedy windowsowskie aplikacje leca pod Wine i VB, czy pliki ulegaja, czy tez moga ulec fragmentacji?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Zamknij wykres to wtedy tak, ew. ustaw ich kolory odpowiednio na brak.Ink. pisze:Zrobie maly offtop ponieważ nie moge znaleść odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie a zakladanie nowego tematu chyba mija sie z celem Smile chodzi o to czy m mt4 da rade ukryć zlecenia na wykresie żeby nie było widać ani SL TP itp?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Systemy plików używane przez linuksa ulegają fragmentacji w bardzo małym stopniu. Nie ma potrzeby przeprowadzania defragmentacji. Działanie aplikacji windowsowych pod wine niczego tu nie zmienia: nadal wszystko działa fizycznie na systemie plików ext3 (ostatnio również ext4) używanym przez linuksa.Hikari pisze: Skoro jestesmy przy linuxie, to mozeby mi ktos wyjasnil jak to jest z fragmentacja plikow. Z tego co wiem, w linuxie nie trzeba uzywac programu do defragmentacji, ale jak to jest, kiedy windowsowskie aplikacje leca pod Wine i VB, czy pliki ulegaja, czy tez moga ulec fragmentacji?