InstaForex -ECN Broker

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Cadermo

InstaForex -ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam ! Ostatnio wyszukałem sobie nowego brokera ,jest to broker ECN z następującą specyfikacją kont :
Obrazek

http://instaforex.com/pl/
Interesuje mnie kotno Insta.Eurica (ECN )

Czy ktoś z was był klientem tego brokera ? Jeśli tak to jakie wrażenia? Broker ECN więc chyba nie powinno być problemów ,prawda? Nie wiem w czym tkwi haczyk ,ale ta mała wpłata minimalna ,ograniczenie 10 000 lotów i dźwignia 1:500 mnie nie pokoją...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

gdzie tam masz napisane, że to broker ecn ?
oni maja dwa rodzaje kont ze spreadem i bez spreadu (w tym wypadku comission jest równe spreadowi na drugim rodzaju konta)
warunki dla normalnych konto czyli lewar do 1:1000 jest wręcz kosmiczny
żaden ECN czegoś takiego nie zaoferuje bo kto miałby to lewarować ?
w ogóle oni mają niestandardową wielkość lota ustawioną
nie tak jak normlanie 100 000 jednostek tylko 10 000 jednostek
wiec masz tam jakby nanoloty
czyli zmiana o 0,1 pipsa przy 0,01 lota to zmiana dla Ciebie o 1 cent a nie o 10 centów jak zazwyczaj

z tego co wyczytałem to gra się u nich znośnie ale jeśli sądzisz że kiedykolwiek uda Ci się wypłacić tą kasę to są to tylko marzenia
podlegają pod jakiś azjatycki knf wiec też raczej nie wiele wskórasz

na FF i na FPA piszą że to kompletny scam

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

unkle/.seed pisze: jeśli sądzisz że kiedykolwiek uda Ci się wypłacić tą kasę to są to tylko marzenia, kompletny scam
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... forex.html

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

bakubaq pisze:
unkle/.seed pisze: jeśli sądzisz że kiedykolwiek uda Ci się wypłacić tą kasę to są to tylko marzenia, kompletny scam
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... forex.html
Nono. FPA oficjalnie uznało tego brokera za SCAM.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Na liście brokerów ECN w internecie była ich oferta i dodatkowo ,żeby się upewnić spytałem się obsługi i potwierdzili...no ale jak widać nie warto .

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Ja wpłaciłem i wypłaciłem bez problemu. Handel bez rewelacji ale poprawny.

Z góry przepraszam za offtopa ale opiniami na na FPA bym się nie sugerował, z resztą gdzieś to już chyba pisałem. Jak ktoś może uznać jakiegoś brokera za scam skoro reklamuje u siebie na stronie innych? Bardzo to wszystko obiektywne :wink: Chętnie zasugerowałbym właścicielowi FPA zmainę nazwy na ForexPissArmy :lol:

Wracając do Instaforex to zwykły broker z małym depozytem, nanolotami a nadzorowany jest przez cypryjską organizację a nie jak pisał unkle/seed przez azjatycką, chyba że instytucja ta ma siedzibę po tureckiej stronie wyspy :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

TheTruth pisze:Ja wpłaciłem i wypłaciłem bez problemu.
Nic tylko szczerze pogratulować, daj znać jak przebiega dalej współpraca z brokerem, i +/- kwoty jakie wypłacasz np. powyżej/poniżej 10k$ , będzie to cenna wskazówka dla użytkowników tego forum.
Co do postu unkle/seeda, pomylil się w sprawie nadzoru czy nie, mało ważne, ważne natomiast ze zapalil czerwana lampke na temat dzwigni jaka oferuje broker i ogolnych warunków handlu dla swiezo zainteresowanych fx(a z nie jednego fxowego pieca jadl chleb). To tak jak na rynku gdzie banki oferują lokaty na poziomie 5-7% pojawil się inny oferujący 12% – brzmi podejrzanie. W przypadku Insta co najwyżej nie zobaczysz zysku nie mowiac o nikłym depozycie potrzebnym np. na 20lotek – 300$?:mrgreen:
Zreszta broker ECN i lewar 1000 :liar:

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Wypłacałem poniżej 10000 USD i wszystko poszło bez problemu. A ktoś maił u nich jakieś problemy?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

ridera pisze:Czy ktoś z was był klientem tego brokera ? Jeśli tak to jakie wrażenia?
Z mala kas jestes smiec.. nie ma zadnego ECN.. rzeznia
Brokera mozna ujarzmic.. jest kilka bonusow pod wzgledem optymalizacji tax i ochrony srodkow.
Broker byl pod rewizja sledzcza itd.. 2 razy sie stamtad wyprowadzalem myslac,ze w koncu ich zamkna wszystkich.. maja jakis "inniejszy' model zarabiania.. :lol:
bakubaq pisze:Zreszta broker ECN i lewar 1000
1 lot to nie 100k tylko 10k

A teraz ktorzy z was to IB ? :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:
A teraz ktorzy z was to IB ? :lol:
Reptile oszalales :mrgreen: . Chcesz zebym z glodu umarl i do tego same complainy od klientów? Szukaj dalej…

ODPOWIEDZ