PAMM accounts - Zarządzanie obcym kapitałem

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czypowierzyłbyś swoje środki w zarządzanie?

tak - jeszcze nie zarabiam na fx
14
11%
tak - choć sam zarabiam (dywersyfikacja)
44
33%
tak - nie mam czasu na fx
15
11%
nie - pomimo że nie zarabiam
28
21%
nie - sam dobrze zarabiam
31
23%

Liczba głosów: 132

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

PAMM accounts - Zarządzanie obcym kapitałem

Nieprzeczytany post autor: DamadaR »

Mam takie pytanie czy ktoś z was zarządza/zarządzał obcym kapitałem? jakie są doświadzenia?

Jeśli ktoś zarządzał a obecnie tego nie robi to dlaczego?

mam pewny pomysł ale na razie się wstrzymam z ujawnieniem

:roll:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nikt Tobie się nie ujawni :]

Granie czyjąś kasą bez odpowiednich uprawnień to kara do 5 mln PLN :] + prokurator :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

ale to w polsce, są przecież inne kraje, gdzie można być zarejestrowanym, gdzie tych uprawnień potrzebują mniej :wink:

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MrYogi pisze:Granie czyjąś kasą bez odpowiednich uprawnień to kara do 5 mln PLN :] + prokurator :]
No właśnie. Dlatego nie wiem jak w ogóle można o tym pomyśleć nie mając DI? :wink:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

jasonbourne pisze:
MrYogi pisze:Granie czyjąś kasą bez odpowiednich uprawnień to kara do 5 mln PLN :] + prokurator :]
No właśnie. Dlatego nie wiem jak w ogóle można o tym pomyśleć nie mając DI? :wink:
Można :] Sam na to sposoby.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

no to ja o tym mówię, że są żeby wszystko było legalnie i nie zarejestrowane na Caymanach,

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Re: Zarządzanie obcym kapitałem

Nieprzeczytany post autor: forex »

DamadaR pisze:Mam takie pytanie czy ktoś z was zarządza/zarządzał obcym kapitałem? jakie są doświadzenia?

Jeśli ktoś zarządzał a obecnie tego nie robi to dlaczego?

mam pewny pomysł ale na razie się wstrzymam z ujawnieniem

:roll:
Ja mialem pare propozycji, ale zawsze sie wymigiwalem. Zarzadzanie obcym kapitalem to dodatkowy stress. Po co sobie skracac zycie, skoro juz wlasny kapital dostarcza mocnych emocji? Niestety nie udalo mi sie wykrecic od zarzadzania kapitalem bliskiej rodziny. Nie jest lekko, ale jakos dzwigam ten ciezar.

W tradingu wyznaje 2 zasady:

1. Gram wlasnym kapitalem (jedno odstepstwo sie zdarzylo o czym napisalem powyzej).

2. Gram kapitalem, ktory moge stracic (tj. jak go strace to nie popadne w dlugi i bede mial nadal z czego zyc).

Awatar użytkownika
DamadaR
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja teraz myślę o założeniu konta PAMM, tam akurat jest dla inwestorów zawiadowienie o ryzyku i jak coś to nie popadniesz w długi, mój znajomy ma PAMM konto no i powiedział że na budowę staty poszło mu 2 miesiąca czasu a potem skontaktował się z nim jakiś inwestor i teraz ma 180 tys USD na indywidualnych warunkach do zarządzania oprócz swojej kasy.

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

MrYogi pisze:Nikt Tobie się nie ujawni :]

Granie czyjąś kasą bez odpowiednich uprawnień to kara do 5 mln PLN :] + prokurator :]
Panie Yogi,a skąd takie informacje :) Jak to w takim razie ma sie do gry u brokerów w Polsce typu Wucash, Teletrader czy inne podobne(te dwie nazwy mi tylko utkwiły :) A Domy maklerskie,tzn traderzy na umowę-zlecenie,sa przecież?
Banki mają też,i czy każdy ma uprawnienia maklerskie?Tzn każdy z w/w pracowników?
pozdro,
m.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Rozumię Twoje rozgoryczenie ponieważ moje odczucia są podobne.Wielkie wymagania ustawodawcy licencje DI a przyjdzie co..co ...czego to nie ma z kim w Polsce poważnie rozmawiać.Niestety jest dokładnie tak jak napisał Yogi.

Jeżeli chodzi o banki oraz BM dokładnie jest tak jak napisałeś.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ