Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual trading)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
jackub

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: jackub » 06 kwie 2018, 20:23

Pełnomocnik pisze:Kochani chłopcy :)
Mam pytanie - Jak mogę pobrać dane z MT4 a dokładniej HH LL z dnia z tym ze nie chce wartości cenowej a wynik w pipsach...? (range z D1 w pipsach)
Od razu mówię że excel i jemu podobne mnie gryzie więc łopatologicznie proszę :D
Dziękuję
wysłałem Ci PW....

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 545
Rejestracja: 01 lip 2010, 00:12
Lokalizacja: Wlkp

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik » 06 kwie 2018, 21:58

Senkiu :)

Awatar użytkownika
Pjoter
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 27
Rejestracja: 07 maja 2018, 07:24

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pjoter » 27 maja 2018, 12:01

Cześć,
Czy jest jakiś tester, któremu na historii, ręcznie pokażę miejsca otwarcia i zamknięcia pozycji ("tu bym wszedł, tu bym wyszedł")
A algorytm mi wyliczy optymalny SL przy którym były by największe zyski.
?

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 542
Rejestracja: 09 mar 2013, 09:21

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert » 04 cze 2018, 17:54

Pytanie czy masz jakąś skomplikowaną strategię czy w miarę prostą. Jeśli w miarę prostą, to podrzuć dane, to Ci zrobię EA, to sobie będziesz testował. Ze skomplikowaną nie bardzo mi się chce siedzieć.

psk89
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 34
Rejestracja: 21 cze 2016, 07:39

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: psk89 » 05 lip 2018, 09:41

Witam,
Poszukuję sposobu na testowanie strategi.
Chodzi mi o to aby wykres rysował kolejną świecę po wciśnięciu przycisku.
Również ważnym elementem dla mnie jest to aby można było zmieniać w trakcie tego TF.
Nie zależy mi na tym aby tester otwierał i pokazywał wyniki transakcji.
Wrzucałem na mt4 jakieś ściągnięte ea ale niestety nie znalazłem żadnego, który miałby możliwość rysowania całej świeczki po wciśnięciu przycisku. Ten suwak i sam w sobie tester wbudowany w mt4 to dla mnie jakaś porażka( brak możliwości zmiany TF). Może macie dla mnie jakieś rozwiązanie? Jeśli mt5 ma coś takiego to też jestem zainteresowany.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ