Program do tworzenia wykresow.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 799
Rejestracja: 23 sty 2012, 13:26
Kontakt:

Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi » 04 sty 2016, 19:00

Witam, potrzebuje programu do tworzenia wykresow. Chodzi mi o to, aby po kazdej transakcji wprowadzac do programu aktualny stan konta i nastepnie utworzyc wykres pokazujacy zmiany na rachunku. Czy ktos sie z czyms takim spotkal?
Cytaty, pipsów nie dają.

WojtexWay
Gaduła
Gaduła
Posty: 145
Rejestracja: 18 wrz 2012, 19:22
Lokalizacja: w-wa

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay » 04 sty 2016, 20:01

excel

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 799
Rejestracja: 23 sty 2012, 13:26
Kontakt:

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi » 04 sty 2016, 21:11

Dzieki za odpowiedz, ale chodzilo mi o cos bardziej podobnego do platformy, gdzie mozna bedzie powiekszac lub zmniejszac wykres, rysowac na nim i odczytywac wartosci po najechaniu myszka.
Cytaty, pipsów nie dają.

WojtexWay
Gaduła
Gaduła
Posty: 145
Rejestracja: 18 wrz 2012, 19:22
Lokalizacja: w-wa

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay » 04 sty 2016, 21:58

marcinmijagi pisze:Dzieki za odpowiedz, ale chodzilo mi o cos bardziej podobnego do platformy, gdzie mozna bedzie powiekszac lub zmniejszac wykres, rysowac na nim i odczytywac wartosci po najechaniu myszka.
A której z tych rzeczy nie możesz robić w excelu?

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 799
Rejestracja: 23 sty 2012, 13:26
Kontakt:

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi » 05 sty 2016, 09:28

Próbowałem coś tam zrobic, ale Excel nie jest moją mocną stroną. Na przykład wpisuje dwie wartosci i powstaje odcinek na wykresie. Jak moge odczytac wartosci zawarte pomiędzy moimi wartosciami?
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
adamForex
Gaduła
Gaduła
Posty: 117
Rejestracja: 28 gru 2015, 10:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: adamForex » 05 sty 2016, 10:44

Możesz podpiąć rachunek do fxblue.com. Serwis często zapisuje stan balansu, wiec będziesz miał wysoką granulację danych. Osobiście wolę myfxbook.com, ale tam dane na wykresie zapisywane są w większych odstępach. Niestety żaden z serwisów nie umożliwia rysowania po wykresie.

A propos excela, to nie można sprawdzać wartości z tego odcinka, o którym piszesz. Po prostu dane, na których zbudowany jest wykres nie zawierają tych wartości. Jak chcesz sobie zwiększyć granulację danych, to zawsze może interpolować te wartości. Wzór na interpolację liniową, to:

y2 = (x2-x1)(y3-y1)/(x3-x1) + y1

gdzie y2 to szukana wartość na tym odcinku
x2 to np. indeks poszukiwanej wartości (np. 2. zlecenie)
y3 to kolejna wartość
y1 to poprzednia wartość
x1 - np. indeks poprzedniej wartości (np. 1. zlecenie)
x3 - np. indeks kolejnej wartości (np. 3. zlecenie)

Jest też taka sztuczka, że możesz sobie sam zbudować wykres na platformie mt4. Najlepiej zainstaluj sobie na do oddzielną platformę.

1. Zaloguj się tam na jakieś konto tylko raz, żeby pobrać jakiekolwiek dane do wykresów.
2. Wyloguj się (np. spróbuj się zalogować podając złe hasło), tak, żeby nie mieć połączenia z brokerem.
3. Wejdź w narzędzia -> centrum hisotrii, wybierz sobie jakąś parę i ją edytuj (jako dane OHLC możesz wpisać stan konta po każdej transakcji).
4. Dzięki brakowi połączenia z brokerem hisotria dla danej pary nie będzie się sama aktualizować, a Ty będziesz miał wykres balansu ze wszystkimi dobrodziejstwami wykresu mt4.

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 799
Rejestracja: 23 sty 2012, 13:26
Kontakt:

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi » 06 sty 2016, 18:41

Jest też taka sztuczka, że możesz sobie sam zbudować wykres na platformie mt4. Najlepiej zainstaluj sobie na do oddzielną platformę.

1. Zaloguj się tam na jakieś konto tylko raz, żeby pobrać jakiekolwiek dane do wykresów.
2. Wyloguj się (np. spróbuj się zalogować podając złe hasło), tak, żeby nie mieć połączenia z brokerem.
3. Wejdź w narzędzia -> centrum hisotrii, wybierz sobie jakąś parę i ją edytuj (jako dane OHLC możesz wpisać stan konta po każdej transakcji).
4. Dzięki brakowi połączenia z brokerem hisotria dla danej pary nie będzie się sama aktualizować, a Ty będziesz miał wykres balansu ze wszystkimi dobrodziejstwami wykresu mt4.[/quote]

Dokladnie takie cos mialem na mysli. Dzieki Wielkie za pomoc. pozdr.
Cytaty, pipsów nie dają.

micro-Adam
Bywalec
Bywalec
Posty: 7
Rejestracja: 27 kwie 2015, 15:29

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: micro-Adam » 16 sty 2016, 21:09

Equity balance pokazuje stan konta i zysk , początek historii można ustawić samemu .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 512
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:42
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher » 16 sty 2016, 21:17

marcinmijagi pisze:Witam, potrzebuje programu do tworzenia wykresow. Chodzi mi o to, aby po kazdej transakcji wprowadzac do programu aktualny stan konta i nastepnie utworzyc wykres pokazujacy zmiany na rachunku. Czy ktos sie z czyms takim spotkal?
AmiBroker

Kreege
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 1
Rejestracja: 29 lis 2018, 09:59

Re: Program do tworzenia wykresow.

Nieprzeczytany post autor: Kreege » 13 maja 2019, 15:17


ODPOWIEDZ