Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Anomalia pisze:
15 maja 2025, 14:41

Mało sprytne, a sam tego nie byleś w stanie wymyślić? :lol: Wow :lol:
A co z zresztą to musisz znaleźć innego rozmówcę, bo ja odnosiłam się do jednej, konkretnej wklejki.
Dodatkowo, nadal nie wklejasz odnośników do danych :roll:
Mogłaś znaleźć z tuzin raportów z lewackich organizacji, które próbują przekonać w sposób urągający ludzkiej inteligencji że potrzebujemy imigrantów. Ja wrzuciłem mnóstwo statystyk a doczepiłaś się jednej danej i wydumałaś sobie coś tam co nie trzyma się kupy. Pominęłaś sobie dane o gigantycznym wzroście gwałtów w ES. Przez 6 stron 3 osoby nie podały żadnej danej/linku który by przemawiał na korzyść forsowanej przez Was tezy.

Skoro wszyscy jesteście tak mocno "pro europejscy" to dlaczego nie korzystacie z gotowych danych z UK, Irlandii, Danii, Norwegii, Włoch, Grecji, Portugali, Niemiec, Szwecji. Gdzie widać jak oddziałują imigranci na społeczeństwo i ekonomię poszczególnych krajów. Żadne z Was nie nazwało płaskoziemcom premiera Szwecji, który powiedział STOP i chce wyeksportować problem ze swojego kraju.

Niestety że nie macie argumentów, które by udowodniły że imigracja jest korzystna po doświadczeniach w EU. Żyjecie sobie w bańce informacyjnej wyznaczanej przez polskie media. I też to rozumiem bo aby dotrzeć do sensownych danych trzeba się wysilić. Napisałem kto podał dane ze Zjednoczonego Królestwa, jak się wysilisz to znajdziesz. A obracanie kota ogonem to spróbuj z Cbl albo zamordystą Meta Komuchem.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Powiedziałam jednej wklejce "sprawdzam". Jednej, bo to mi wystarczy by wyrobić sobie osąd o osobie, która wkleiła dany materiał.

Mogłam - ale nie chciałam, szkoda czasu.
A jak się kupy nie trzyma to chętnie przeczytam, w którym miejscu - zresztą zapytałam o to w swoim poście.
Napiszesz?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
15 maja 2025, 16:20
Powiedziałam jednej wklejce "sprawdzam". Jednej, bo to mi wystarczy by wyrobić sobie osąd o osobie, która wkleiła dany materiał.

A jak się kupy nie trzyma to chętnie przeczytam, w którym miejscu - zresztą zapytałam o to w swoim poście.
Napiszesz?
Musisz mieć hobbystyczne podejście do statystyki skoro piszesz takie słowa. Stworzyłaś statystycznego potworka i jak każda matka nie potrafisz krytycznie spojrzeć na swoje dziecko a do tego ignorujesz rzetelne dane. A co do osądów osobowych to chyba oczywiste, że popierając takich a nie innych kandydatów czy też idee można tylko jedno stwierdzić że masz lewicę w głowie. Zawsze jak słyszę że ktoś popiera te lewicowe brednie to mam przed oczami szczere wyznanie Wilhelma Münzenberg'a.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 16:43
Anomalia pisze:
15 maja 2025, 16:20

Napiszesz?
Musisz mieć hobbystyczne podejście do statystyki skoro piszesz takie słowa. Stworzyłaś statystycznego potworka i jak każda matka nie potrafisz krytycznie spojrzeć na swoje dziecko a do tego ignorujesz rzetelne dane. A co do osądów osobowych to chyba oczywiste, że popierając takich a nie innych kandydatów czy też idee można tylko jedno stwierdzić że masz lewicę w głowie. Zawsze jak słyszę że ktoś popiera te lewicowe brednie to mam przed oczami szczere wyznanie Wilhelma Münzenberg'a.
Wskaż, gdzie popełniłam błąd logiczny. Które dane podane przeze mnie są nierzetelne?
Chyba nie będzie trudno?
I oczywiście, przy okazji - w czym moja statystyka jest gorsza od tamtej przeklejonej? :lol:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
15 maja 2025, 16:47
Wskaż, gdzie popełniłam błąd logiczny. Które dane podane przeze mnie są nierzetelne?
Chyba nie będzie trudno?
I oczywiście, przy okazji - w czym moja statystyka jest gorsza od tamtej przeklejonej? :lol:
Ty sobie coś wydumałaś a ja już się wyraziłem dość jasno że nie kupuję takiego podejścia do statystyki. Forsujesz swoje założenia wiec zalecam drugą konsultację albo poczekać 30 lat i będą statystki z Polski.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 16:59
Anomalia pisze:
15 maja 2025, 16:47
Chyba nie będzie trudno?
Ty sobie coś wydumałaś a ja już się wyraziłem dość jasno że nie kupuję takiego podejścia do statystyki. Forsujesz swoje założenia wiec zalecam drugą konsultację albo poczekać 30 lat i będą statystki z Polski.
Wyprowadź mnie z błędu, proszę po raz czwarty (chyba czwarty).

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Cblondyn pisze:
15 maja 2025, 09:14
Patrzcie forumowi koledzy. "Ałtorytet się znalazł" i krynica mądrości. I kulturze żula z piwem. Bo skonam zaraz ze śmiechu :d
Jakiś no name któremu coś się wydaje i roi w głowie. O tradingu to nie wspomne.
Trafnie go podsumowałeś , choć nie jestem tu długo mam takie same odczucia, Ale zobacz jaki on jest agresywny i zacietrzewiony politycznie , jak napiszesz coś nie po jego myśli to on się złości tupota nóżkami :d i wyzywa , a jak go się ignoruje to jeszcze bardziej się wścieka :wink:

Nasłuchał się pani Bryłki , znalazł jakieś psudo statystki na jakimś internetowym śmietniku i wykłóca się na forum i pewnie będzie to robił aż Anomalia nie przyzna mu racji , to już taki typ on musi mieć zawsze racje a jak ktoś mu jej nie chce przyznać to dopada go agresja i frustracja.

Całe szczęście że to margines społeczny nie decydujący o losach kraju.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

MetaPoznanie pisze:
15 maja 2025, 17:52
Nasłuchał się pani Bryłki , znalazł jakieś psudo statystki na jakimś internetowym śmietniku i wykłóca się na forum i pewnie będzie to robił aż Anomalia nie przyzna mu racji , to już taki typ on musi mieć zawsze racje a jak ktoś mu jej nie chce przyznać to dopada go agresja i frustracja.
Przyznam rację wtedy, gdy Serol666 mnie przekona. Jestem otwarta na argumenty. 8)

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 15:53
albo zamordystą Meta Komuchem.
Coś ci jeszcze wyjaśnię z ta depopulacją bo kompletnie tego nie rozumiesz , Bill Gates mówił o spowolnienieniu tempa wzrostu populacji.

W krajach rozwiniętych EU G8 nie ma tego problemu mamy inny , mianowicie taki że jest ujemny przyrost naturalny , ludzie nie chcą mieć dzieci wolą czas dla siebie bo jest mnóstwo mniej męczących zajęć niż opieka nad dziećmi. W całej Europie sa programy propagujące posiadanie dzieci socjale itp nawet u nas w Polsce 800+ żłobki , rodzina na swoim ,wyprawki szkolne , Czy to jest polityka prowadząca do redukcji populacji? -
- no chyba możesz obiektywnie stwierdzić że NIE zamiast siać teorie spiskowe .

No ale "mówił o depopulacji" Co miał na myśli ? -
To by ograniczyć przyrost w biednych krajach rozwijających sie niektóre państwa Azji i praktycznie cała Afryka , Lepsza opieka zdrowotna i edukacja w tym antykoncepcja sprawiają, że ludzie decydują się na mniejszą liczbę dzieci ,W krajach rozwijających się wysoka dzietność często wynika z braku dostępu do opieki zdrowotnej, środków antykoncepcyjnych i edukacji, Kiedy poprawia się zdrowie dzieci i spada śmiertelność, rodziny przestają mieć po 5–7 dzieci „na zapas”, co w naturalny sposób spowalnia wzrost populacji. Im mniej ich tam będzie się rodzić tym lepsze będą mieć warunki do życia co spowoduje że nie będą szturmować Granic Europy

Tak więc widzisz nie było mowy o zabijaniu kogokolwiek , może warto kogoś po prostu czasem spokojnie spytać "co masz na myśli" :?: Zamiast wyzywać od zamordystów :?:

I tu na wierzch wychodzi twoja HIPOKRYZJA biorąca się z niewiedzy , Depopulacji nie chcesz bo uważasz że to zamordyzm ale jednocześnie chcesz by ci migranci uciekający z tych krajów topili się w morzu lub umierali pod płotami

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Anomalia pisze:
15 maja 2025, 19:33
Przyznam rację wtedy, gdy Serol666 mnie przekona. Jestem otwarta na argumenty. 8)
Ja również , ale on mi ich nie przedstawia, tylko je narzuca a jak mam inne zdanie to porostu mi ubliża :wink:

ODPOWIEDZ