Arturro pisze: ↑01 lut 2024, 16:20
Nie wiem czy pamiętasz, ale jak PiS przejmowało władzę to wszyscy byli zachwyceni, że w końcu zrobią porządek. Pamiętam oglądałem kabaret jak śpiewali
"Ref.: Jeszcze przyjdzie ciepły front
A bociany wrócą z Ghany.
Wybudujesz nowy dom.
I wybierzesz dobry rząd."
A tu jest wybór jak na rosyjskim froncie
Tego nie pamiętam. Pamiętam jak ich Neonówka podsumowała. A pamiętacie jak rząd poprzedni rząd Tuska kończył w niespełnionych obietnicach afera za aferą ? A pamiętacie jak przed rządem Tuska był PIS z PSL ? I tu się trzeba zatrzymać to artykuła z 2006:
"...To, co stało się z prezesem Jaromirem Netzelem, nie jest przypadkiem, lecz efektem działania budowanego od 1989 r. systemu. Systemu, który zachodni ekonomiści nazywają „kapitalizmem kolesiów”. Prawo i Sprawiedliwość zapowiadało walkę z „układami”, nie wyjaśniając przy tym, że rozumie to jako budowę własnych układów. Tej praktyki nie zmieni żaden zespół ekspertów, opiniujący kandydatury do władz spółek skarbu państwa. Chyba że na jego czele stanie Jarosław Kaczyński. A na razie do prezesów będzie się strzelać jak do kaczek."
https://www.tygodnikprzeglad.pl/strzela ... e-panstwa/
W drugim przejęciu władzy PiS udoskonalił metodę zawłaszczania państwa. Problem w tym że mając do wyboru PIS czy PO to daleko nie zajedziemy. Wiem że są opracowania udowadniające że za PiS jest lepiej ale to bzdury dla gawiedzi. Zmiana na nieudolnego Tuska nic nie da. Jak spojrzymy na ostatnie 20 lat rządów to generalnie na wiejskiej powstają szkodliwe ustawy i rozporządzenia. Ich osiągnięcia w sferze gospodarczej są żadne powiem więcej PO z PiS są wielkimi hamulcowymi gospodarki.